портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 20 січня 2020 року

Опубліковано 21 січня 2020 року, 10:41 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Суми платіжок на тепло та гарячу воду для українців знижено до 30%
«Зменшення платіжки вже зараз – це результат, по-перше, спільної роботи Президента, Уряду та органів місцевої влади. Це стало можливим, тому що ціни на газ на ринку знизилися. А Уряд надав місцевій владі механізм, щоб зробити ці коригування у платіжках», – наголосив Прем'єр-міністр України та додав, що Уряд і надалі триматиме ситуацію на контролі.

Ключі від квартир родинам ВПО вручили очільниця Мінветеранів Оксана Коляда та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин
Субвенція реалізується по всій Україні та спрямовується державою місцевим бюджетам з метою підтримки територій, що зазнали негативного впливу російської збройної агресії на сході України. Головною умовою надання субвенції є співфінансування з місцевими бюджетами: 70% – державна субвенція і 30% – має бути виділено з місцевого бюджету.

Мінветеранів буде самостійно визначати суб'єктів-надавачів послуг з реабілітації ветеранам
«Ми самі будемо визначати, які медичні заклади будуть надавати послуги, а ми будемо їх сплачувати. В державі на цей рік передбачена достатня сума на заходи з психологічної реабілітації, яку ми будемо сплачувати за дійсно якісну допомогу», – зазначила Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда.

Польські партнери висловлюють готовність збільшити допомогу для українських ветеранів
Посол Республіки Польщі Україні Бартош Ціхоцкі запевнив, що польські лікарі, психологи готові поглибити співпрацю. Крім того, він наголосив, що його країна готова допомогти певним обладнанням для українських госпіталів ветеранів.

Ми збираємося посилювати співпрацю з міжнародними партнерами у сфері соціальної політики, – Юлія Соколовська
«Важливо враховувати досвід наших міжнародних партнерів у побудові ефективної соціальної політики. Їхні практики, позитивний та негативний досвід, а також різні форми підтримки – це те, що нам потрібно враховувати при побудові дієвої соціальної політики в Україні», – зазначила Міністр соціальної політики України.

Мінсоцполітики розпочато підготовку державної доповіді з виконання Україною резолюції ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека»
Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський наголосив на тому, що збройний конфлікт, іноземна окупація, захоплення заручників, злиденність, прояви насильства у різних формах тощо – все це містить ґендерний компонент і вимагає консолідації та оптимального задіяння людського та інтелектуального потенціалу жінок у забезпеченні миру й безпеки.

Олексій Гончарук обговорив із Діючим головою ОБСЄ Еді Рамою збільшення фінансування місії ОБСЄ в Україні для спостереження 24/7
Глава українського Уряду зазначив: «Необхідно, аби Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ здійснювала спостереження безпекової ситуації в режимі 24/7. Це потребує збільшення її бюджету. Ми розраховуємо, що під час головування Албанія приділить увагу просуванню цієї ідеї поміж інших держав-учасниць та ініціює проведення відповідних перемовин».

Вадим Пристайко провів зустріч з Діючим головою ОБСЄ, Прем’єр-міністром, Міністром європейських і закордонних справ Албанії Еді Рамою
Міністр закордонних справ України запевнив, що Україна виступатиме надійним партнером у питаннях імплементації пріоритетів Албанського головування ОБСЄ у 2020 році, серед яких, зокрема, забезпечення дотримання усіх Гельсінських принципів ОБСЄ, включаючи повагу суверенітету та територіальної цілісності, а також повагу прав людини та основоположних свобод в регіоні ОБСЄ.

Олексій Гончарук доручив у 2020 році провести прозору приватизацію понад 300 об’єктів
«До Нового року ми підготували фундамент для запуску «малої приватизації», а вже цього місяця ми оголосили 87 прозорих аукціонів, – зазначив Прем’єр-міністр України. – Приватизація – це про залучення інвестицій і створення нових робочих місць за рахунок передачі у приватну власність збиткових, нестратегічних об’єктів, що належать державі».

Держфінмоніторинг підбив підсумки своєї роботи за 2019 рік
Держфінмоніторингом приділяється особлива увага стосовно розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна.

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Укрзалізницею та китайською компанією CRCC, – Владислав Криклій
Міністр інфраструктури України наголосив, що підписання Меморандуму є важливим етапом співробітництва для розвитку залізничного сполучення у напрямку Україна – КНР, залучення китайських партнерів для модернізації української залізниці та реалізації транзитного потенціалу української держави у сполученні ЄС – КНР.

Міністр оборони України вручив членам сімей загиблих воїнів-кіборгів пам’ятні знаки «Героям оборони ДАП»
Андрій Загороднюк висловив підтримку членам родин загиблих героїв та поспілкувався з сім’ями легендарних захисників ДАП.

МОН та Британська Рада підписали меморандум про співпрацю
«Для нас надзвичайно важливо, що підписаний сьогодні меморандум передбачає подальшу роботу в сферах забезпечення якості освіти, досконалості викладання, створення інклюзивних освітніх програм та в інших пов’язаних напрямках. Я сподіваюсь, що разом ми зможемо здійснити ще багато цікавих та важливих для розвитку освіти проектів», – відзначила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

МОН: Визначено учасників 25-ї Української антарктичної експедиції на станції «Академік Вернадський»
Зимувальний загін ювілейної, 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) наполовину складатиметься з новачків і буде наймолодшим за всі роки. До нього, як і до попередньої команди увійдуть 2 жінки.

Широке громадське обговорення: стратегічні цілі та ключові показники ефективності МОЗ України
Всі учасники діалогу мали можливість поставити питання та отримати відповіді на них, висловити свої зауваження та надати пропозиції, що будуть враховані в подальшій роботі. Але залишилась низка неузгоджених питань. Міністерство продовжить діалог з громадськістю для спільного напрацювання рішень.

Валерія Коломієць: Головні досягнення системи БПД у 2019 році
Протягом 2019 року система БПД продовжувала раніше розпочаті проекти, започатковувала нові ініціативи, працювала над закладенням фундаменту для майбутніх досягнень, щоб кожна людина в нашій державі мала змогу отримати якісний та ефективний юридичний захист. На цьому наголосила заступник Міністра юстиції України Валерія Коломієць.

Держлісагентство інформує про відповідальність за незаконну рубку дерев
Правоохоронні органи визначають кваліфікацію злочину та можливе настання кримінальної відповідальності. Незаконні рубки – це заготівля деревини без спеціального дозволу на використання лісових ресурсів (лісорубний квиток).