портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 21 листопада 2019 року

Опубліковано 22 листопада 2019 року, 09:38 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Революція Гідності заклала фундамент України сьогоднішньої, – Олексій Гончарук
«Шість років тому, 21 листопада, українці зробили цивілізаційний вибір – європейський шлях розвитку. Завзятість і наполегливість нашого народу тоді сколихнула світ. Українці, немов непереборна стихія, об’єдналися задля повалення режиму приниження та зневаги».

Ви житимете в Україні, яка буде членом ЄС, - Дмитро Кулеба в День Гідності та Свободи провів урок у київській школі
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції розповів учням 6-7 класів про події осені 2013 року, коли тодішнє керівництво країни відмовилося від курсу на євроінтеграцію, що спровокувало масові протести громадян. Згодом вони переросли у Революцію Гідності, яка назавжди закріпила європейський вибір України.

Олексій Гончарук у Лондоні вручив державні нагороди британським парламентарям
«Ці нагороди є символом глибокої вдячності українців за принципову позицію на підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, яку парламентарі підтвердили й своїми діями», - наголосив Прем’єр-міністр України.

Міністерство цифрової трансформації та компанія VISA підписали меморандум про співпрацю
Міністерство цифрової трансформації України і компанія VISA оголошують про співпрацю у створенні консалтингових зон для малого і середнього бізнесу та в сфері розвитку державних послуг он-лайн.

Фонд соцстрахування має достатньо коштів для здійснення виплат, – Олег Коваль
Міністерство соціальної політики гарантує продовження штатного режиму виплат застрахованим особам, які здійснює Фонд соціального страхування.

У Новояворівськ подали тепло
Майже всі працівники оформлені на роботу та вже отримали перші виплати заробітньої платні.

У Новому Роздолі теж розпочали подачу тепла
У Новому Роздолі ліквідовано всі витоки на магістральному трубопроводі. І вже зараз почали подавати теплоносій до будинків.

Програма «Доступні ліки» заощаджує бюджет соціально незахищених категорій населення
Завдяки програмі найбільш соціально незахищені верстви населення мають можливість проходити безперервне лікування при серцево-судинних захворюваннях, бронхіальній астмі та цукровому діабеті ІІ типу з мінімальним навантаженням на гаманець.

На 60% дешевше закуплені ліки від раку для дорослих, - МОЗ
29 позицій ліків за напрямом «Доросла онкологія» закуплені через спеціалізовані організації за кошти державного бюджету 2019 року, завезені в Україну і найближчим часом поїдуть у регіони. Відповідні накази підписані Міністром охорони здоров’я України.

Україна приєдналася до Декларації про безпеку шкіл
Декларація містить низку зобов'язань для попередження і реагування на напади та використання закладів освіти у військових цілях у період збройного конфлікту.

Українські науковці є співкерівниками в 25 наукових проектах НАТО
З 2014 року Україна є одним з найбільших бенефіціарів Програми НАТО «Наука заради миру та безпеки» – цього року наші експерти з наукових установ і вишів беруть участь у 33 проектах, а в 25 з них є співкерівниками.

У Конча-Заспі розпочався перший тренувальний табір збірної України Ігор Нескорених 2020
Перші підготовчі збори – початок етапу активної підготовки збірної до «Ігор Нескорених 2020», що відбудуться 9-16 травня в Гаазі.

Держлісагентство: Стартувала ялинкова кампанія 2019/2020
Державні лісогосподарські підприємства розпочали реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища.