портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 23 березня 2020 року

Опубліковано 24 березня 2020 року, 11:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Оптову ціну газу для населення на березень знижено на 14%
«В умовах карантину і розгортання економічної кризи, Уряд прагне мінімізувати витрати людей на комунальні послуги, які зростуть у зв’язку із збільшенням часу їх перебування вдома. Один з шляхів мінімізації – здешевлення газу для українців», – заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Україна продовжить виконувати свої зобов’язання перед кредиторами в повному обсязі
«Україна до потенційної кризи підходить більш підготовлена, аніж у 2008 році. У нас і значні резерви, і висока ліквідність банків, і усі макроекономічні параметри значно в кращому стані», – заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.  

Уряд заборонив експорт етилового спирту
«Пости контролю на виїздах з підприємств, які виробляють етиловий спирт, мають забезпечити контроль куди та кому відвантажується спирт», – прокоментував Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль рішення, яке прийняте у рамках карантинних заходів для недопущення поширення коронавірусної інфекції на території України.

Віктор Ляшко: Сьогодні в Україні достатньо тест-систем
Міністерство охорони здоров’я розглядає питання створення додаткових мобільних груп, якими будуть підкріплені сімейні лікарі, – повідомив заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. За його словами, спочатку консультації надаватимуться в телефонному режимі, потім прийматиметься рішення про виїзд лікарів на дім для діагностики хвороби за допомогою тестів на коронавірусну хворобу, грип, аденовірусну інфекцію.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 23 березня в Україні 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 26 нових випадків.

У Донецькій, Тернопільській та Черкаській областях встановлено режим надзвичайної ситуації
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 23 березня прийняв рішення про встановлення режиму надзвичайної ситуації на території Донецької, Тернопільської та Черкаської областей. Рішення прийняте для запобігання поширенню в цих регіонах гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Експрес-тести на коронавірус будуть проводити у випадку підозри на COVID-19 тільки лікарі визначених закладів охорони здоров’я
МОЗ повідомляє, якщо у вас є ознаки гострого респіраторного захворювання, – телефонуйте до свого сімейного лікаря. Екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки. Медичні працівники екстреної допомоги НЕ будуть проводити тест на COVID-19.

У період карантину всі соціальні програми будуть виконуватися, - Міністр соціальної політики
Під час онлайн-брифінгу Міністр соціальної політики України Марина Лазебна озвучила основні кроки Уряду щодо посилення соціального захисту громадян в умовах світової економічної кризи та поширення епідемії коронавірусу.

Перелік адмінпослуг, які надаватимуться в ЦНАП під час карантину
Мінцифри підготувало перелік адміністративних послуг, які можна отримати у ЦНАП за невідкладних обставинах під час карантину. Оскільки неможливість отримати певні послуги позбавляє громадян здатності реалізовувати свої права та підтримувати належний рівень життя.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста надасть Україні допомогу в боротьбі з поширенням коронавірусу
«Міжнародний Комітет Червоного Хреста готовий відправити до України допомогу у боротьбі з поширенням коронавірусу. Вантаж сформований, зараз ми приступаємо до розроблення логістики його якнайшвидшої доставки в Україну. Ми дякуємо нашим колегам з Комітету Червоного Хреста за відкритість до взаємодії», – наголосив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба здійснить віртуальний візит до Німеччини та проведе переговори з Федеральним міністром закордонних справ Гайко Маасом
Подія стане першим в Європі віртуальним візитом глави МЗС для переговорів з іноземними колегами. За підсумками переговорів глави зовнішньополітичних відомств України та Німеччини зроблять заяви для преси.

За добу в Україну в’їхало понад 15 тисяч осіб, у одного українця експрес-тест підтвердив COVID-19
Більше 13 тисяч з них – це українці, які повернулися з-за кордону. Сьогодні планується оформлення евакуаційних поїздів з Латвії та Польщі.

Повернення українців додому триває. Зараз плануються рейси з віддалених регіонів: Північна Америка (Нью-Йорк, Торонто) та Індія (Делі)
Завдяки діалогу між Міністерством інфраструктури та авіаперевізниками українські громадяни можуть придбати білети за спеціальними цінами. Є висока ймовірність введення більш жорстоких карантинних режимів в інших країнах.

Збройні Сили України захищають своїх громадян на всіх фронтах
«Наш військовий борт привіз тест-системи для визначення коронавірусної інфекції. Крім того, доставлено засоби індивідуального захисту», – прокоментував начальник санітарно-епідеміологічного управління Командування медичних сил підполковник медичної служби Сергій Моргун.

В аеропорту «Бориспіль» всі авіарейси міжнародного сполучення на приліт переведені до терміналу B, постійно працюють епідеміологи
«Така оптимізація дає більшу ефективність заходів із недопущення розповсюдження коронавірусу. У терміналі В працюють епідеміологи. Вони перевіряють стан здоров’я пасажирів і попереджають про самоізоляцію. Такі заходи вкрай необхідні», – заявив Міністр інфраструктури України.

Держлісагентство: Мешканці 22 областей можуть перевіряти законність рубок онлайн
Сьогодні до пілотного проекту Держлісагентства під назвою, яка закріпилася у суспільстві, «Ліс у смартфоні» підключено Кіровоградську область. Це означає, що лісорубні квитки для заготівлі деревини на Кіровоградщині завантажуються в електронному вигляді на сайт LK.UKRFOREST.COM

Портал Е-послуг Держводагентства: за рік он-лайн видано 4 тис. дозволів
Протягом року через сервіси порталу видано 4000 дозволів та анульовано – 630. Цей портал дозволяє усім, без винятку, оформити дозвіл на спецводокористування он-лайн. І це значно спрощує дозвільну процедуру не тільки для водокористувачів, а й для кожного учасника процесу.