портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 24 лютого 2020 року

Опубліковано 25 лютого 2020 року, 16:02 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Температуру перевірятимуть у всіх, хто приїздить з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом
«Ми посилюємо заходи безпеки. Окрім перевірок в аеропортах, ми починаємо перевірки на пунктах пропуску. Багато громадян України перебуває в Італії та інших країнах, де були зареєстровані випадки захворювання. Багато людей приїжджає автобусами через пропускний пункт “Тиса”, зокрема. З завтрашнього дня, починаючи звідти, будуть вжиті аналогічні заходи безпеки», – сказав Прем’єр-міністр.

Уряд і усі відповідальні служби скоординовано працюють, щоби забезпечити недопущення розповсюдження коронавірусу в Україні, – Олексій Гончарук
«В Україні працює національний оперативний штаб, який двічі на день збирає дані про захворювання людей. Також щодня ми контактуємо з ВООЗ для отримання інформації з досвіду інших країн стосовно розвитку вірусу, інкубаційного періоду тощо. Наші фахівці разом із міжнародними колегами спостерігають за розвитком ситуації для оперативного реагування», – сказав Глава Уряду.

Людей, які повертаються з Італії, оглядатимуть лікарі
«МОЗ повністю готове до прийняття хворих і надання якісної допомоги у разі необхідності. Наразі у нас в повній готовності є понад 2 тисячі лікарів-інфекціоністів, понад 5 тисяч медперсоналу і окремі інфекційні бокси, які використовуються на початкових стадіях розвитку епідемії або спалаху», – сказав заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

ВООЗ передала 30 наборів реагентів для тестування на COVID-19 Центру громадського здоров’я України
Набори містять приблизно 3000 реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання більше 950-ти людей.

Спільний регіональний інформаційний тур НСЗУ та МОЗ по Вінниччині
У рамках спільного регіонального туру НСЗУ та МОЗ України областями України відбулася зустріч з медичною спільнотою Вінниччини, присвячена підготовці закладів спеціалізованої медичної допомоги до другої хвилі трансформації системи охорони здоров’я.

До НСЗУ подано пропозиції від 37 приватних спеціалізованих медичних закладів
Станом на 24 лютого, за програмою медичних гарантій до Національної служби здоров’я України (НСЗУ) подано 94 пропозиції від 37 спеціалізованих медичних закладів приватної форми власної.

ЦГЗ запрошує на дистанційний курс із надання екстреної допомоги під час важких гострих респіраторних вірусних інфекцій
На платформі дистанційних курсів Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) відкрилося навчання на новий курс «Надання екстреної допомоги при важкій гострій респіраторній вірусній інфекції (ГРВІ)».

Наукові дослідження і розробки, які фінансуватимуться у 2020 році за рахунок держбюджету: результати конкурсного відбору
Це – черговий крок до цільового фінансування медичної науки на інноваційні проекти та ефективного використання коштів платників податків. Конкурсний відбір здійснювався серед закладів та установ, що знаходяться у сфері управління МОЗ України, за рівними для всіх, чесними та прозорими правилами.

Олексій Гончарук: Головний лісівник Чернігівщини має бути відсторонений
Прем’єр-міністр України в рамках робочої поїздки на Чернігівщину закликав Голову Держлісагентства Андрія Заблоцького відсторонити від виконання обов'язків керівника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Зінченка через значні порушення в державних лісгоспах Чернігівщини.

Розширено регулярне авіасполучення України з Турецькою Республікою, – Владислав Криклій
«Відтепер 11 міст України мають можливість прямого авіаційного сполучення з Туреччиною: Київ, Одеса, Херсон, Миколаїв, Харків, Дніпро, Львів, Чернівці, Вінниця, Івано-Франківськ, Запоріжжя. Це – поштовх до розвитку регіональних аеропортів. Дякую Державіаслужбі за гарну роботу», – заявив Міністр інфраструктури України.

Концесійні дороги сприятимуть розвитку економіки України, – Владислав Криклій
Міністр інфраструктури України наголосив, що якомога швидше відновлення та розбудова мережі сучасних і безпечних автошляхів і запровадження для цього механізму концесії є стратегічним завданням Міністерства інфраструктури України.

Мінінфраструктури: ЄІБ допоможе Україні зробити дороги безпечнішими
«Нові проекти співпраці будуть націлені на впровадження в Україні інтелектуально-транспортних систем, а також низки технологічних новацій», – розказала заступник Міністра інфраструктури України Наталія Форсюк.

Наслідки негоди на залізниці у західних регіонах подолано, рух поїздів відновлено, – Владислав Криклій
«На Львівській залізниці завершено аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації наслідків шквального вітру, що перешкоджали руху поїздів на окремих дільницях магістралі. Повалені дерева, гілки на лініях електропередачах прибрано. Рух вантажних та пасажирських поїздів відновлено у штатному режимі», – зазначив Міністр інфраструктури.

Ганна Новосад: До 12 березня вчителі обиратимуть, які підручники для 3-х класів друкуватимуть за держкошти – від зловживань захищатимуть освітній омбудсмен і МОН
Щоб вберегти вчителів від тиску директорів та управлінь/департаментів освіти, працюватиме «гаряча лінія», – розповіла Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

Культура підприємництва та інновацій – МОН уклало меморандум із UNIT.City
«Для нас дуже важливо розширювати коло партнерів, готових разом із нами робити реальні дії для розвитку інновацій та підприємництва серед молоді. Зараз, розпочавши роботу UNIT.City, ми отримуємо ще одного партнера для співпраці», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Ганна Новосад: Профтехи отримають сучасне обладнання за прозорим конкурсом – подати проект можна до 12 березня
Заклади профосвіти вже можуть подавати заявки на конкурс для створення навчально-практичних центрів. Між тими, що пройдуть відбір, розподілять 259 млн, які Уряд спрямував на облаштування центрів у 2020 році.

МЗС: До уваги громадян України, які планують здійснити поїздку до північних регіонів Італії
У зв’язку з загостренням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням у північних регіонах Італії захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія Романья та П’ємонт, де є найбільший ризик зараження.

Чергова група українських військових повернулася з реабілітації в Болгарії
З початку реалізації проєкту 188 ветеранів вже отримали таку реабілітацію.