портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 27 березня 2020 року

Опубліковано 30 березня 2020 року, 10:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Віктор Ляшко про ситуацію з коронавірусом в Україні: Зараз багато залежить від кожного з нас
Щоб зберегти своє здоров’я та оточуючих і не допустити масового поширення інфекційної хвороби COVID-19 на території держави, потрібно дотримуватися карантину та використовувати засоби профілактики. На цьому наголосив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

В Ужгороді розпочали виявляти COVID-19 методом ПЛР
Олексій Гетманенко, в.о. голови Закарпатської ОДА, разом із заступником голови ОДА Ігорем Шинкарюком, оглянули лабораторію в Ужгороді, яка розпочала проводити тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на виявлення COVID-19.

В Україні 4 пацієнти одужали від коронавірусної хвороби
У трьох дорослих та однієї дитини з Чернівецької області повторні лабораторні тести на COVID-19 показали негативний результат, тобто коронавірусу не виявлено. Всі четверо осіб уже повернулись додому або повернуться найближчим часом.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 27 березня в Україні 218 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 4 пацієнт одужало. За добу було зафіксовано 62 нових випадки.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов закликає до свідомого споживання комунальних послуг та сплати онлайн
«Кожна галузь економіки, кожне підприємство, кожна людина відчуває на собі, наскільки потужно й негативно пандемія вражає життя України. Уряд має цілу низку першочергових завдань щодо протидії поширенню коронавірусу; одне з них – забезпечити населення безперебійним наданням комунальних послуг, необхідних для нормального життя і діяльності кожної людини», – впевнений Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Уряд спрощує порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку з карантином
«Ми зараз посилюємо напрям програми житлових субсидій в умовах карантину – робимо все можливе, щоб прибрати бюрократичні перепони і допомогти людям», – сказала Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Мінветеранів і Товариство Червоного Хреста України об’єднають зусилля для підтримки в карантинний період ветеранів з інвалідністю та тих, хто залишився на самоті
За ініціативи Мінветеранів, відбулася зустріч Міністра у справах ветеранів України Сергія Бессараба з генеральним директором Товариства Червоного Хреста України Лілією Білоус, під час якої було обговорено ряд питань щодо співпраці та прийнято рішення вже зараз мобілізувати зусилля територіальних органів Мінветеранів та з регіональними представництвами Червоного Хреста, для підтримки на період вимушеного карантину ветеранів з інвалідністю, самотніх та родин загиблих.

Уряд прийняв рішення надати одноразову допомогу родинам загиблих та ветеранам, які отримали інвалідність під час участі в АТО/ООС
«Сьогодні непростий період в житті країни, коли вимушені карантинні заходи створюють нові соціальні виклики. Ветерани з інвалідністю і родини загиблих, які захищаючи країну втратили найцінніше – життя і здоров’я, мають відчувати підтримку держави», – сказав Міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб.

Близько 40 тисяч працівників соціальних служб надають необхідні послуги людям, які потребують допомоги
Зокрема, понад 30 тисяч соціальних робітників обслуговують вдома одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Вони забезпечують доставку продуктів харчування, медикаментів та інших товарів додому громадянам похилого віку, осіб з інвалідністю, допомагають їм оплачувати рахунки, готувати їжу, здійснювати заходи особистої гігієни, прибирати тощо.

Державний борг в лютому 2020 року: зменшення боргового навантаження
У лютому 2020 року сукупний державний та гарантований державою борг України в еквіваленті в національній валюті зменшився на 1,46% та склав 2 047,8 млрд грн, а в еквіваленті в іноземній валюті – на 0,02% до 83,38 млрд дол. США.

Дмитро Кулеба: НАТО розгляне можливість надання додаткової підтримки Україні
Глава МЗС України провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який повідомив, що союзники планують обговорити додаткову підтримку Україні у рамках Комплексного пакету допомоги.

Дмитро Кулеба прийняв Посла Литовської Республіки в Україні з нагоди завершення його дипломатичної місії
Глава МЗС відзначив особистий внесок Марюса Януконіса у розвиток двостороннього стратегічного партнерства, солідарність Литовської Республіки з Україною у боротьбі проти російської агресії. Міністр також наголосив на важливості реалізації гуманітарних проєктів щодо історичної спадщини держав.

Дмитро Кулеба: Україна і Туреччина спільно докладатимуть зусиль для збереження торгівлі та підтримки економік
Про це домовилися Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та його турецький колега Мевлют Чавушоглу у ході телефонної розмови.

Українським громадянам забезпечено доїзд на територію нашої держави
У зв'язку зі значною кількістю українських громадян, що повертаються на територію нашої держави із-за кордону, їм забезпечено доїзд на територію України.

У другому етапі сертифікації-2020 візьмуть участь 1045 вчителів
«Сподіваємось, цьогоріч сертифікація допоможе визначити ще більше педагогів, які стануть лідерами змін в освіті та які будуть готові ділитися власним досвідом. Таких вчителів ми зможемо додатково заохотити, адже педагоги, які успішно складуть сертифікацію, отримуватимуть 20% надбавки до зарплати», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Олена Висоцька: Під час прийому передач та посилок для ув’язнених потрібно дотримуватися протиепідемічних заходів

Персонал установ, який приймає передачі та посилки, повинен працювати у засобах індивідуального захисту - халатах,  медичних масках, рукавичках. Так само у засобах індивідуального захисту, зокрема  медичних масках, повинні бути особи, які здійснюють передачу посилки.

Держгеокадастр надає вільний доступ до цифрової карти 1:100 000 з відображенням реєстру географічних назв
Повна відкритість та формування єдиного вікна доступу до геопросторових даних — це ті стратегічні цілі, що стоять перед Держгеокадастром.

Посівна 2020: аграрії вже посіяли 1 млн га ярих культур
Лідерами у прирості темпів посівів є Запорізька, Харківська та Чернігівська області. Таким чином агровиробники вже посіяли 7% площ від прогнозу.