портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 28 січня 2020 року

Опубліковано 30 січня 2020 року, 09:54 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Рада асоціації Україна-ЄС високо оцінила плани українського Уряду та результати на шляху інтеграції України з Євросоюзом: спільна заява
Рада відзначила амбітні плани українського Уряду та підтвердила продовження надання допомоги Україні з боку Європейського Союзу. Крім того, позитивно оцінено зміцнення політичної асоціації, економічної інтеграції України з Європейським Союзом та конкретні результати на цьому шляху, такі як зростання двосторонньої торгівлі.

Олексій Гончарук: Україна виконала необхідні умови для отримання 500 млн євро макрофінансової допомоги ЄС
«Європейська комісія розпочала здійснення внутрішніх процедур, необхідних для перерахування коштів Україні. Всі умови Україною виконані, але фактично кошти будуть передані Україні після формального підтвердження МВФ програми для України», – сказав Прем’єр-міністр України.

Олексій Гончарук: Україна виконала своє домашнє завдання для «промислового безвізу» і очікує попередню оціночну місію ЄС
Прем’єр-міністр України зауважив: «Ми розраховуємо, що ЄС найближчим часом направить до України попередню оціночну місію для оцінки готовності

Президентка Єврокомісії відзначила швидкий темп реформ в Україні
Урсула фон дер Ляєн також запевнила, що Європейський Союз і надалі буде системно підтримувати Україну у здійсненні реформ та протидії російській агресії. Прем’єр-міністр України подякував за підтримку Євросоюзом суверенітету та територіальної цілісності України, незмінну та послідовну санкційну політику щодо РФ за збройну агресію проти України.

Олексій Гончарук подякував Президенту Європейської Ради за розширення санкцій по Криму
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук обговорив поглиблення співпраці України та Європейського Союзу з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем під час робочого візиту до Брюсселя (Королівство Бельгія) для головування на шостому засіданні Ради асоціації Україна–ЄС.

Олексій Гончарук запропонував ЄС перемовини щодо «Європейської зеленої угоди»
«Ця угода, насправді, про абсолютно прості буденні речі. Про те, щоб люди дихали нормальним повітрям без викидів, використовували чисту питну воду, споживали безпечні продукти. Амбітна мета Євросоюзу – до 2050 року зробити Європу першим континентом, економіка якого не знищує природу. Україна готова стати невід’ємною частиною цієї історії успіху», – сказав Прем’єр-міністр України.

Олексій Гончарук у Брюсселі вручив державну нагороду Віце-президенту Європейської народної партії
«Для мене честь особисто вручити високу державну нагороду відповідно до Указу Президента. Дякую Сандрі Калнієте та ЄНП за послідовну та надійну підтримку України у Європарламенті та протидію російській агресії. Україна цінує підтримку справжніх партнерів і друзів!», – сказав Прем’єр-міністр України.

ЄС надасть Україні 26 млн євро для розвитку сільського господарства та фермерства
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, перебуваючи у Брюсселі у складі урядової делегації, підписав Угоду між Урядом України та Європейською Комісією про фінансування програми «Підтримка ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні».

Єврокомісія підтвердила виконання Україною вимог для отримання другого траншу макрофінансової допомоги, – Оксана Маркарова
«Це допомагає нам тримати стабільні державні фінанси, поки уряд працює над поліпшенням інвестклімату і прискоренням економічного зростання», – сказала Міністр фінансів України .

Владислав Криклій: Україна та ЄС невпинно розширюють і зміцнюють кооперацію в галузі транспорту
Міністр інфраструктури України наголосив, що виконання Угоди про асоціацію у частині транспорту є порядком денним роботи Міністерства інфраструктури України. Розбудова та поглиблення взаємовідносин між Україною та ЄС, що здійснюються на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції, сприяють впровадженню європейських стандартів у сфері інфраструктури.

Державна політика у сфері транспорту та інфраструктури має чіткий євроінтеграційний напрям, – Владислав Криклій
«Ми активно працюємо для наближення українського законодавства до законодавства ЄС у сфері транспорту та імплементації відповідних директив і регламентів відповідно до Угоди про асоціацію», – заявив Міністр інфраструктури України.

З першого квітня в Україні запровадять електронний лікарняний
«Це буде перший етап, але цей крок дозволить навести лад у системі та продовжити боротьбу з корупцією у сфері соціального страхування. Нам потрібні незворотні зміни, які покращать ситуацію у системі соціального страхування України», – наголосив заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль.

Електронні лікарняні дозволять зекономити від 1 до 5 млрд грн щорічно, – Олег Коваль
Заступник міністра соціальної політики України підкреслив, що запровадження системи електронних лікарняних дозволить оперативно перевіряти правомірність їх видачі і мінімізувати зловживання у цій сфері.

Інформація щодо державного боргу та гарантованого державою боргу в 2019 році
За 2019 рік сукупний державний та гарантований державою борг України в еквіваленті в національній валюті зменшився на 7,84%, або на 170,2 млрд грн, до рівня 1 998,3 млрд грн.

Конкурсні відбори інвестпрограм та проектів регіонального розвитку на 2021 рік відбуватимуться на новій онлайн платформі ДФРР
На новій платформі обласні державні адміністрації вже можуть оголошувати конкурсні відбори проектів на 2021 рік за умови наявності затверджених Регіональних стратегій розвитку на 2021-2027 роки, планів їх реалізації, а також визначених пріоритетних технічних завдань.

В Україні випустили нову поштову марку до 200-річчя відкриття Антарктиди
Введення в обіг та церемонія спецпогашення відбулися в приміщенні Головпоштамту, а вже наприкінці березня марка вирушить на українську антарктичну станцію «Академік Вернадський».

МКМС: Оновлена Рада з питань розвитку Мистецького арсеналу провела перше засідання
Голова Ради, Міністр культури молоді та спорту Володимир Бородянський зазначив: «Для того, щоб зробити Мистецький арсенал справжнім об’єктом національного значення, нам треба забезпечити йому сталий розвиток».