портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 29 січня 2020 року

Опубліковано 30 січня 2020 року, 09:58 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

У 2020 році буде обладнано 200 приймальних відділень для екстреної медицини
«Сьогоднішня система екстреної медицини недосконала і не забезпечує вчасного, якісного та ефективного реагування. Ми не можемо більше дозволити собі втрачати життя наших людей через неефективну роботу державної машини. Ціль Уряду на цей рік – врятувати якомога більше українців», – наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Уряд посилює відповідальність за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки
«Посилення відповідальності має підвищити рівень правової і громадянської свідомості посадових осіб і громадян, а також зменшити кількість правопорушень, що становлять загрозу життю і здоров'ю людей», – прокоментував Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Олексій Гончарук: З е-посвідченням водія можна буде реєструватися на авіарейс чи поїзд
Це експериментальний проект, який сьогодні затвердив Уряд на своєму засіданні. «Робимо подорожі зручнішими для українців. Забув паспорт – не встиг на літак/поїзд – більше не проблема», – зазначив Прем’єр-міністр України.

Уряд затвердив бюджет Фонду соціального страхування України на 2020 рік
Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська підкреслила, що бюджет Фонду на 2020 рік є збалансованим і бездефіцитним.

Міністр соціальної політики очолить Координаційну раду з питань реформування системи інституційного догляду та виховання дітей
«Аналогічні ради ми рекомендуємо створювати на місцях. Реформа інтернатів – це не про їх ліквідацію, а про захист прав дітей, підтримку сімей з дітьми», – зазначила Юлія Соколовська.

Уряд передасть більше 155 тисяч іграшок дитбудинкам, лікарням та сім’ям, що потребують соціального захисту
Мова йде про 23 тонни (155 тисяч) іграшок, які знаходяться на складах Нової митниці в Одесі і від яких відмовився попередній власник. Усі необхідні перевірки з безпечності іграшок будуть проведені найближчим часом до того, як їх передадуть дітям у відповідні установи.

Держава захистить інтереси осіб з інвалідністю, громадські організації будуть профінансовані належним чином, – Віталій Музиченко
За словами заступника Міністра соціальної політики, зараз триває громадське обговорення можливих змін щодо ефективного механізму розподілу бюджетних коштів на відповідні громадські організації для максимального забезпечення інтересів осіб з інвалідністю.

Уряд ліквідував неефективні «морські інспекції»
«На жаль, експеримент мав зворотній результат. Замість належного контролю держава отримала чисельні скарги з боку міжнародних перевізників та судновласників. Фактично ці органи повністю себе дискредитували», – зазначив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

У Кривому Розі створять «Офіс контролю викидів у повітря»
«Створення такого Офісу – це лише перший крок на шляху до реформи екологічного контролю. Спеціалісти та співробітники лабораторії Офісу будуть супроводжувати та скеровувати перевірки найбільших підприємств, що здійснюють викиди в атмосферу», – сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

МОЗ України посилює заходи безпеки для захисту українців від коронавірусної інфекції 2019-nCoV
З метою забезпечення раннього виявлення можливих випадків нового вірусу та вжиття відповідних протиепідемічних заходів Центром громадського здоров’я було розіслано та роз’яснено регіональним епідеміологічним службам інструкції ВООЗ.

МОЗ посилює контроль за якістю ліків: громадське обговорення законопроекту
Законопроект гармонізує українську нормативно-правову базу у сфері обігу лікарських засобів із міжнародним та європейським законодавством.

Європейська зелена угода є частиною реформ і зростання України, – Дмитро Кулеба
«Європейська зелена угода – це не гасло, а стратегія економічного зростання. Україна буде робити дві речі: ставати учасницею зусиль ЄС з реалізації їхньої угоди і отримувати підтримку ЄС у реалізації наших планів зеленого переходу», – заявив Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Німеччина передала українським прикордонникам оснащення для центру перевірки документів
Міжнародну допомогу на майже 140 тисяч євро отримано в рамках двостороннього співробітництва прикордонних відомств України та Німеччини.

Міністр оборони України вшанував пам'ять Героїв Крут
Міністр оборони України Андрій Загороднюк разом з Президентом України, представниками командування Збройних Сил, ліцеїстами та військовослужбовцями поклали квіти до Пам'ятного хреста Героям Крут на Аскольдовій могилі у Києві.

Електронне посвідчення водія можна буде використовувати для реєстрації під час подорожей літаком і поїздом у внутрішньому сполученні, – Владислав Криклій
Міністр інфраструктури наголосив, що дана новація сприятиме розбудові цифрових транспортних коридорів у внутрішньому сполученні, реалізації проекту «Цифрова держава» та буде зручною для мільйонів українських водіїв.

Уряд вніс зміни до процедури надання субвенції на підтримку розвитку ОТГ
Це сприятиме ефективному використанню коштів субвенції, наданої з державного бюджету місцевим бюджетам на формування відповідної інфраструктури комунальної власності сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад.

Мінрегіон запровадив онлайн-платформу для конкурсного відбору проектів регіонального розвитку
Для участі у конкурсі заявник проекту подає через онлайн-платформу та у строки, визначені в оголошенні про проведення конкурсного відбору проектів, заявку про участь, інформаційну картку та опис проекту, оформлені відповідно до вимог, визначених Мінрегіоном.

Перерахунок платіжок провели вже 143 підприємства
Лідерами за кількістю підприємств, які знижують суми за тепло, стали шість областей. У Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Тернопільській та Харківській областях всі без винятку теплокомуненерго перерахували платіжки.  

Ольга Оніщук: Удосконалено розгляд скарг у сфері держреєстрації
Останні нововведення роблять неможливими схеми, які використовували рейдери для привласнення чужого майна через державні реєстри, в тому числі землі та врожаю, – повідомила заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук.

Інформація щодо державного боргу та гарантованого державою боргу в 2019 році
За 2019 рік сукупний державний та гарантований державою борг України в еквіваленті в національній валюті зменшився на 7,84%, або на 170,2 млрд грн, до рівня 1 998,3 млрд грн.