портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 3 лютого 2020 року

Опубліковано 04 лютого 2020 року, 09:59 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Уряд запустив Програму «Доступних кредитів 5-7-9%» під рекордно низький відсоток
Презентуючи Програму, Прем'єр-міністр України сказав, що ця Програма для тих, хто давно мріяв про свій маленький бізнес, але досі не наважувався на це з різних причин.

Держава підтримує громадян у прагненні стати власниками бізнесу в Україні, – Міністр фінансів
За словами Оксани Маркарової, на підтримку держави через Програму «5-7-9%» може розраховувати кожен українець, який тільки планує відкрити власну справу, або вже має власний бізнес, що зараз приносить не більше 50 мільйонів гривень виручки на рік, і хоче його масштабувати.

Максим Нефьодов: Результат реформи естонської митниці є гарним прикладом, на який можна рівнятися
Естонська сторона представила алгоритм роботи своєї митниці, поділилася досвідом та показала, як працює система «GoSwift».

Уряд затвердив план запобігання занесенню і поширенню на території України нового коронавірусу з Китаю
Спеціально створений оперативний штаб для координації дій перенесено на рівень Кабінету Міністрів України – його очолив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук. «Ми встановлюємо режим підвищеної готовності для всіх систем цивільного захисту, щоб усі відповідні служби оперативно мобілізувалися в разі виникнення необхідності», – сказав Прем’єр-міністр.

Обладнання для зберігання вакцин направлено в Донецьку та Луганську області
32 фармацевтичних холодильники та 20 сумок-холодильників вже направлені до медичних закладів Донецької та Луганської областей. Відповідний наказ МОЗ України підписаний у січні. Обладнання надано фондом ЮНІСЕФ в якості гуманітарної допомоги.

Щоб зменшити кількість сиріт в інтернатах та сприяти розвитку сімейних форм виховання, Уряд збільшив виплати на дітей мінімум на 1 тис. грн
«Наша мета – кожна дитина повинна виховуватися у сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних. Уже з 2020 року збільшено виплати на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях і в сім’ях патронатних вихователів, з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів», – підкреслила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

Мінсоцполітики: Перерахунок розміру пільг та субсидій через відокремлення послуги з розподілу газу відбудеться в лютому автоматично
«Звертаємо увагу, що відповідне донарахування буде здійснено без додаткової необхідності звернення громадян», – сказав заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Україна та Азербайджан продовжать співпрацю в енергетичній сфері
«Я глибоко переконаний, що візит азербайджанської делегації такого рівня – це реальна можливість для нас продовжити діалог щодо практичної реалізації актуальних питань взаємовигідного співробітництва в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес для наших держав», – зазначив Олексій Оржель.

Україна та Туреччина підписали Угоду про взаємний обмін водійських посвідчень
Відповідний документ підписали Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та заступник Міністра внутрішніх справ Туреччини Мухтерем Індже. Очікується, що нові правила запрацюють вже через півроку.

4 лютого Вадим Пристайко перебуватиме з робочим візитом у Чехії
У рамках візиту плануються переговори Міністра Вадима Пристайка з главою МЗС Чехії Томашем Петршічеком, а також з Прем’єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем та спікером Палати депутатів парламенту Чеської Республіки Радеком Вондрачеком.

ДСНС: Українські та турецькі рятувальники спільно протидіятимуть катастрофам
Сторони домовились співпрацювати та допомагати у разі надзвичайної ситуації, обмінюватися експертами та проводити навчальні візити, обмінюватися досвідом у сфері попередження, готовності та реагування на катастрофи та надзвичайні ситуації.

Міністр інфраструктури взяв участь у восьмому засіданні Стратегічної ради високого рівня

«Ми хотіли б, щоб співпраця в дорожній галузі з турецькою стороною розширювалася. Ми також розуміємо, що є зацікавленість у портовій сфері. Ми збільшуватимемо кількість морських концесійних проектів і сподіваємося на участь турецьких компаній», – підкреслив Владислав Криклій.

Пропонуємо компанії Vinci Concessions долучитись до концесійних інфраструктурних проектів в Україні, – Владислав Криклій
Представники Vinci Concession висловили зацікавленість у концесійних проектах та готовність розглянути пропозиції Міністерства інфраструктури.

Партнерство Укравтодор і Waze: перші дані в інфографіці
Завдяки співпраці з дорожньо-навігаційним застосунком Waze, за півтора місяці дорожники отримали більше 54 тис. звернень.

Денис Малюська: 2020 рік стане роком протидії земельному рейдерству
«Якщо в минулому році наша робота була сфокусована на боротьбі з корпоративним рейдерством, з рейдерством нерухомості, то вже в цьому році плануємо посилити боротьбу з тими, хто чинить незаконні дії з земельними ділянками», – зазначив Міністр юстиції.

Мін’юст планує цифровізувати процеси та запустити нові реєстри
Міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що вже налагоджена співпраця з одним із банків, завдяки якій державний чи приватний виконавці можуть заарештувати рахунки, включаючи карткові, миттєво, натисканням кількох клавіш.

Олександр Банчук: Скорочення строків розгляду справ у суді зменшить можливості впливу на присяжних та суддів
«Законопроект передбачає наступне: обвинувальний вердикт є підставою для обвинувального вироку, виправдувальний, відповідно, для виправдувального. Тобто суддя зв’язаний рішенням присяжних. Таким чином, питання факту вирішується не суддею, а громадянами», – наголосив Олександр Банчук.

На сертифікацію-2020 подались 1711 вчителів - тестування відбудеться 29 лютого
«Сертифікація для нас – це можливість додатково заохотити кращих вчителів, адже кожен педагог, що успішно її пройде, отримає 20% надбавки до зарплати. Для вчителів - це можливість заявити про себе та підтвердити професіоналізм», – зазначила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

МОН: В Україні стартувала реєстрація на основну сесію ЗНО
Його мають пройти учасники, які планують цьогоріч вступати до вишів на бакалавра, а також учні 11 класу, які складають державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

Міністр оборони України і Міністр фінансів та казначейства Турецької Республіки підписали Угоду про співробітництво у сфері оборони
Генеральна угода між Урядами України та Турецької Республіки про співробітництво у сфері оборони сприятиме розвитку співпраці між сторонами в оборонній сфері на принципах взаємності. Угода створює правові підстави для розширення українсько-турецького співробітництва в оборонній галузі.

У Мінрегіоні говорили про формування перспективного плану Закарпатської області
Йшлося про нову редакцію Методики, розробленою Мінрегіоном, яка закцентована на порядку розроблення перспективних планів та формуванні спроможних громад.

Держекоінспекція перевірить ТОП-забруднювачів України
За дорученням Прем'єр-міністра Олексія Гончарука Державна екологічна інспекція найближчим часом проведе комплексну перевірку підприємств, які становлять небезпеку для навколишнього середовища. У списку таких підприємств  близько 200 об'єктів по всій Україні.

Мінекоенерго: Продаж необробленої деревини виключно на електронних аукціонах виведе ринок із тіні
За ініціативи Міністерства енергетики та захисту довкілля з 1 лютого 2020 року розпочався експериментальний проект щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини, який затверджений постановою Уряду від 4 грудня 2019 року № 1178.

Мінекоенерго: Європа відмовляється від споживання вугілля
Близько 18 країн європейського континенту планує повністю припинити видобуток та спалювання вугілля і знизити таким чином викиди парникових газів. Відмова від вугілля – важливий крок у боротьбі глобальним потеплінням, адже це - найбрудніший вид палива.

НАДС запускає чат-бот для пошуку державних вакансій
Career-бот, який доступний за посиланням https://t.me/CareerGovUABot, дозволяє шукати вакансії за категоріями посад (А, Б та В), а також за шестизначним кодом вакансії чи ключовим словом. В результатах пошуку відображається посилання на вебсайті carrer.gov.ua для кожної з вакансій, яка відповідає обраним параметрам пошуку.