портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 4 березня 2020 року

Опубліковано 06 березня 2020 року, 16:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Верховна Рада призначила Прем’єр-міністром України Дениса Шмигаля
Верховна Рада України призначила Прем’єр-міністром України Дениса Шмигаля. За таке рішення проголосував 291 народний депутат. У своєму вступному слові Денис Шмигаль зазначив, що продовжить усі починання та реформи попереднього Уряду. Однак, зауважив, що чимало напрямків урядової політики вимагають посилення.

654 млн грн спрямовано на оплату праці шахтарів
Дані кошти будуть витрачені на оплату праці та внесення обов'язкових платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати за лютий поточного року – 108 387,0 тис. грн, та погашення заборгованості із зарплати за грудень 2019 року – 122 275,1 тис. грн та за січень 2020 року – 423 585,9 тис. грн.

Мінсоцполітики: У квітні розпочнеться незалежний міжнародний аудит Пенсійного фонду України
«Він буде професійним, незалежним та міжнародним. Саме такою повинна бути перевірка установи із бюджетом у майже 448 млрд грн, 5,3 млрд з яких ідуть на адміністративні витрати», – зазначила Юлія Соколовська.

Уряд вніс зміни до Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним сільським забудовникам житла на селі
Зокрема, надається право на уповноваження членів сімей учасників бойових дій, які продовжують військову службу в Збройних Силах України за контрактом, у разі призову таких осіб під час мобілізації і до закінчення проходження військової служби в особливий період, на отримання пільгового кредиту.

Олексій Гончарук: Уряд системно боровся з корупцією з першого до останнього дня роботи
«У цьому Уряді не крали. У цьому Уряді не було корупції, і він системно з нею боровся з першого дня до останнього», – наголосив Олексій Гончарук під час виступу у Верховній Раді України.

Керівництво АРМА відзвітувало про роботу за минулий рік та представило нові ініціативи
У 2019 році до АРМА передано 1240 арештованих активів, що удвічі більше, ніж роком раніше. Завдяки цьому, до державного бюджету перераховано майже 11 мільйонів гривень.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
Станом на 4 березня 2020 року у світі зареєстровано 93 160 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 198 – летальні. Одужало вже 50 690 осіб.

Головне завдання системи охорони здоров’я України – не допустити поширення COVID-19
Заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко підкреслив, що медична система готова приймати та лікувати пацієнтів у разі фіксування подальших випадків коронавірусу.

Мінекоенерго: 22 тисячі домогосподарств встановили сонячні панелі
«Чим більше, людей стають виробниками електричної енергії, тим менше монополій та зловживань. Тому виробництво чистої енергії домогосподарствами для власних потреб це дуже правильний напрям. Відповідно зміна умов для цієї категорії недоцільна», – зазначив Олексій Оржель.

Уряд затвердив план заходів щодо утворення та функціонування «Агенції регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції» Херсонської області»
Таке рішення забезпечить громадянам і бізнесу можливість повноцінно користуватися перевагами свободи руху людей, товарів, послуг і капіталу між Україною та ЄС.  

Пріоритетами Болонського процесу до 2030 року мають стати збалансована академічна мобільність та посилена роль вищої освіти у досягненні Цілей сталого розвитку
Країни-учасниці Болонського процесу мають визначитися з пріоритетами на найближчі 10 років. Серед ключових – збалансована академічна мобільність та посилена роль вищої освіти у досягненні Цілей сталого розвитку.

МОН розробило новий Державний стандарт освіти для 5-9 класів з чіткими критеріями, що саме має знати учень – документ на громадському обговоренні
Міністерство освіти і науки розробило новий Державний стандарт базової середньої освіти. Проект стандарту опубліковано на сайті МОН до громадського обговорення сьогодні, 4 березня 2020 року.

Уряд визнав спроможними ще 63 ОТГ

Головним критерієм визнання спроможності цих громад стала їх відповідність перспективним планам областей.

Андрій Загороднюк відвідав навчальний центр Сил спеціальних операцій у Бердичеві
У рамках робочої поїздки на Житомирщину, Міністр оборони України відвідав 142-й навчально-тренувальний центр Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, що у м. Бердичів.

Кабінет Міністрів затвердив європейські стандарти своєї роботи
«У новому Регламенті закладені кращі світові стандарти роботи уряду, які дають старт повноцінному процесу формування державної політики в Україні. Нарешті службовці зосередяться на стратегічних пріоритетах, спрямованих на вирішення суспільних проблем, а не планах заради планів і контролях заради контролів», – коментує документ Дмитро Дубілет.