портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 4 грудня 2019 року

Опубліковано 05 грудня 2019 року, 10:09 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Держава забезпечить доставку пенсій та субсидій до пенсіонерів та людей з інвалідністю
З 1 січня 2020 року держава забезпечить доставку пенсій для майже 5 мільйонів пенсіонерів через мережу АТ «Укрпошта». Серед них, зокрема, для понад 800

Уряд розширив програму реабілітації дітей з інвалідністю
Відповідно до програми, реабілітаційні послуги зможуть отримувати не лише діти з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу, а й діти з іншими нозологічними захворюваннями.

Ветеранські громадські організації зможуть отримати державну фінансову підтримку незалежно від наявності статусу всеукраїнських
Відтак ветеранські громадські об’єднання, які планують реалізовувати проекти, організовувати заходи, програми для ветеранів, їхніх родин та ті, що сприяють формуванню образу ветерана та вшануванню пам’яті загиблих захисників, зможуть претендувати на державне фінансування своїх ініціатив.

Уряд захистив права потерпілих на виробництві у разі ліквідації підприємства
Кошти для покриття витрат на страхові виплати потерпілим на виробництві працівникам або членам їх сімей будуть відшкодовуватись Фонду соціального страхування України у випадках ліквідації підприємств, на яких було завдано шкоду їхньому здоров’ю або життю.

Уряд розпочав пілотний проект для створення цифрового ІD громадян України
Цифрове ID громадянина дозволить виявити та усунути дублювання даних про одну особу чи клонування унікального запису користувача.

Уряд запустить програму дешевих кредитів для відкриття бізнесу, – Олексій Гончарук
За ініціативою Президента України Уряд готує до старту потужний інструмент – програму з підтримки мікро- та малого підприємництва. Вона запрацює з 1 лютого 2020-го року.

Нова Митниця запрацює 8 грудня, – Олексій Гончарук
«Повноваження переходять від ДФС до Державної митної служби, яка здійснюватиме адміністрування митних платежів. Наразі маємо зупинити контрабанду, повністю трансформувати митну сферу й оновити кадровий склад», - зазначив Глава Уряду.

Функціонування газопроводів на території Європи повинно здійснюватися у чіткій відповідності до норм законодавства ЄС, – Олексій Гончарук
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зустрівся з Прем’єр-міністром Швеції Стефаном Левеном. Глава українського Уряду звернув першочергову увагу на тему Північного потоку-2: «Важливо, щоб відносно Північного потоку-2 країни-члени ЄС не робили жодних виключень. Це є питанням енергетичної безпеки регіону та якості послуг, що надаються на європейському енергетичному ринку».

Вадим Пристайко взяв участь у заходах в рамках зустрічі лідерів НАТО в Лондоні
У ході візиту Міністр закордонних справ України взяв участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО та виступив на конференції «NATO Engages: Innovating the Alliаnce».

Майже на 10 000 дозволів збільшено квоту дозволів ФРН на 2020 рік для українських перевізників
Показники торгівлі, а саме збільшення обсягу товарообігу між Україною та Німеччиною, стали гарним підґрунтям та додатковим аргументом для обговорення питання збільшення квоти дозволів для здійснення міжнародних автомобільних перевезень.

Україна та Китайська Народна Республіка підписали двосторонні договори щодо вимог для експорту меду та шроту з України до КНР
Підписання зазначених протоколів сприятиме активізації та налагодженню двосторонньої торгівлі, диверсифікації ринків збуту між Україною та Китайською Народною Республікою та відкриттю нових можливостей для українського бізнесу та експортерів.

Уряд призначив аудитора НАК «Нафтогаз України»
Уряд призначив ТОВ «Делойт енд Туш ЮСК» як суб’єкта аудиторської діяльності для надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності НАК «Нафтогаз України» на 2019-2020 роки.

Мінекоенерго: Необхідний комплексний підхід до реалізації реформ у вугільній галузі
«Вугільна галузь України відстала від сучасних викликів в енергетичній сфері та не відповідає тим ринковим умовам, що склалися в Україні. Необхідний комплексний підхід до реалізації реформ», – підсумував заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Станіслав Ковалевський.

Понад три тисячі добровольців нарешті зможуть отримати офіційний статус учасника бойових дій на Донбасі
«Понад три тисячі чоловіків та жінок, які брали участь у боях на Донбасі зможуть нарешті отримати оце давно заслужене офіційне визнання, а разом з ним і відповідний соціальний захист, який гарантує держава», – повідомила Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

Верховна Рада прийняла закон щодо надання статусу УБД добровольцям
Закон надає можливість членам добровольчих формувань, які брали участь у захисті незалежності та суверенітету України під час антитерористичної операції і не увійшли до складу того чи іншого силового відомства, отримати офіційний статус УБД.

Тимофій Милованов: Захист фундаментальних прав працівників буде закріплено в законі
«В Україні буде проведена реформа зайнятості – стандарти захисту працівника будуть виконані. Потрібно прибрати радянські забюрократизовані норми», – наголосив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Найближчим часом МВС презентує он-лайн сервіс відновлення посвідчення водія
«Не потрібно буде нікуди ходити, все це можна буде зробити або з персонального комп'ютера, або зі смартфона. Це дійсно той сервіс, який показує зміни у взаємодії держави і громадянина», – сказав заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Приватні локомотиви розпочинають роботу на залізничних коліях загального користування, – Владислав Криклій
Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про реалізацію пілотного проекту щодо допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування».

Уряд затвердив Порядок використання коштів Національного фонду досліджень
У документі прописано, як формуватиметься бюджет Фонду, на що ці кошти можна буде використовувати та як про них треба буде звітувати. Це дозволить почати повноцінну поточну роботу НФД.

На місцях створюватимуть Регіональні ради профосвіти, які стануть впливовими гравцями в управлінні профтехами, – рішення Кабміну
Бізнес, місцева влада, освітяни та профільні об’єднання разом працюватимуть у Регіональних радах профосвіти. Так вони впливатимуть на кількість бюджетних місць у профтехах, залучення бізнесу до оновлення обладнання, розвиток дуальної освіти, коли майже 70% навчання проводиться на виробництві.

МОЗ: В Україні створять дієву систему трансплантації
Парламент ухвалив у першому читанні законопроект щодо повноцінного запуску системи трансплантації в Україні.