портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 5 квітня 2020 року

Опубліковано 06 квітня 2020 року, 10:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Телефони гарячих ліній з питань COVID-19 у регіонах
З питань стосовно карантину, допомоги літнім людям під час карантину, алгоритму виявлення та лікування коронавірусної інфекціїї COVID-19 звертайтеся на телефони гарячих ліній у відповідному регіоні. Інформацію уточнено.

Віктор Ляшко: Якщо динаміка росту захворюваності буде розтягнута в часі, ми зможемо запобігти одночасному надходженню важкохворих у відділення інтенсивної терапії
«Статистика і динаміка, яку ми відмічаємо, свідчить: якщо ми будемо дотримуватись жорстких карантинних заходів – динаміка росту коронавірусної хвороби буде розтягнута в часі, що дозволить запобігти піку захворюваності, ще краще підготувати систему охорони здоров’я і унеможливити одночасного масового надходження хворих, зокрема, у відділення інтенсивної терапії», – підкреслив заступник Міністра.

Віктор Ляшко: Всі мають зрозуміти необхідність більш жорстких обмежувальних заходів
«Якщо цього не зробити, то можемо очікувати пік захворюваності на коронавірусну хворобу вже з 14-15 квітня. Це може призвести до великого масового надходження, зокрема, тяжких хворих до закладів охорони здоров’я і великої кількості негативних наслідків, в тому числі летальних», – прокоментував заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України ухвалену Урядом нову редакцію постанови № 211.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 5 квітня в Україні 1251 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 32 летальних, 25 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 156 нових випадків.

Роз’яснення щодо нових обмежувальних заходів на період карантину
Прийняті Постановою №211 нові норми обмежувальних заходів викликали в українців безліч запитань. Тому надаємо роз’яснення щодо найбільш поширених запитань.

20 медиків систем МВС та МОЗ відлетіли допомагати італійським лікарям
Всі лікарі полетіли добровільно. За декілька днів Україна також направить в Італію гуманітарну допомогу – спеціальний вантаж дезінфекторів. Про це заявили Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Дмитро Кулеба: Тиждень Азії в МЗС – це початок нової регіональної стратегії України
«Криза, що охопила світ, створює не лише ризики, а й можливості для розвитку. Україна і надалі розвиватиметься як європейська демократія з традиційно міцними трансатлантичними зв’язками. Прагматична, стабільна, багатовимірна дипломатія України в Азії – це ще одна частина нашої стратегії із зміцнення позицій нашої країни у пост-коронавірусному світі», – наголосив Міністр.

Дмитро Кулеба: Попри пандемію динаміка відносин з Казахстаном збережеться
На завершення «Тижня Азії» в МЗС України відбулася телефонна розмова міністрів закордонних справ України Дмитра Кулеби та Республіки Казахстан Мухтара Тлєубєрді.

Дмитро Кулеба заручився підтримкою Норвегії в ООН і НАТО
«Час мобілізувати всі ресурси. Я сподіваюся, що світ зможе за кілька місяців подолати пандемію. Втім, реалістично розумію, що треба готуватися до її наслідків для економік і суспільств, які можуть бути гіршими за вірус як такий», – заявив Міністр закордонних справ України.

Український бізнес підтримує лікарів у боротьбі з пандемією
Сьогодні 20 наших лікарів відправилися на допомогу італійським колегам. Усім надано безкоштовний роумінг від мобільних операторів. Також страхова компанія забезпечила медичний захист для перебування за кордоном для 10 українських лікарів-волонтерів, які вилетіли на 17 денне стажування до Італії.