портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 6 травня 2020 року

Опубліковано 07 травня 2020 року, 09:43 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль: Уряд направить дивіденди Нафтогазу на «Велике будівництво» та осучаснення приймальних відділень
Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи засідання Уряду у середу, 6 травня. Він нагадав, що з 11 травня розпочнеться перший етап зняття карантинних обмежень. Тому вкрай важливо, аби до цього часу бізнес був готовим до роботи в нових умовах.

Ігор Петрашко зустрівся з представниками мікро- і малого бізнесу
«Вже є перші пом’якшення карантинних обмежень з 11 травня. Вже працює програма підтримки по частковому безробіттю. Є програми по кредитуванню. Ми усіляко підтримуємо продовження мораторію на перевірки бізнесу і готові надалі до конструктивного діалогу», – зазначив Ігор Петрашко.

Ігор Петрашко обговорив з представниками посольства США посилення взаємовигідної співпраці
«США входить у ТОП-5 наших найбільших торгових партнерів. За минулий рік загальний обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та США зріс на 7,8% і склав майже 6 млрд дол. Ми чітко розуміємо, що поширення COVID-19 у всьому світі призведе до негативних тенденцій у світовій економіці. Однак, в умовах сучасної кризи, важливо знайти шляхи активізації двостороннього економічного та інвестиційного співробітництва», – підкреслив Ігор Петрашко.

Для Food-бізнесу розроблено методичні рекомендації щодо запобігання поширення COVID-19 на виробництві
Фахівцями Мінекономіки та Держпродспоживслужби із залученням представників бізнесу було розроблено Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.

Більшість ініціатив профільних аграрних асоціацій реалізовані, – Мінекономіки
З початку року опрацьована 31 громадська ініціатива (без врахування більше сотні пропозицій щодо держпідтримки). Близько 60% із них виконані, решта – перебувають у стадії активного виконання. Зокрема, аграрні асоціації брали активну участь при розробленні проектів програм державної підтримки на 2020 р.

На запобігання поширенню коронавірусу вже витрачено понад 1,8 млрд грн
Міністерство фінансів проводить постійний моніторинг бюджетних видатків на придбання розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів товарів, необхідних для здійснення заходів із боротьби з коронавірусом.

Уряд затвердив перспективні плани ще чотирьох областей
«Мешканці спроможних громад матимуть реальну можливість впливати на організацію свого життєвого простору. Уряд підтримав проекти, розроблені обласними держадміністраціями. Бо саме на місцях найкраще можуть врахувати всі особливості територій», – зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд виділив кошти погорільцям та на ліквідацію наслідків через пожежі на Житомирщині
«Уряд не залишає сам на сам з бідою людей, які втратили свої домівки через пожежу, що виникла в середині квітня на Житомирщині. На сьогодні пожежі у лісових масивах на території Лугинського та Олевського районів локалізовані. А люди зможуть отримати нове житло. Ми виділяємо кошти на придбання модульних будинків», – наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Віртуальна зустріч Прем'єр-міністра та канцлера ФРН відбудеться 12 травня
Переговори Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель відбудуться у режимі відеоконференції 12 травня о 12:00.

Вадим Пристайко: Україна готова приєднатися до Партнерства розширених можливостей НАТО
«З військової точки зору Україна готова приєднатися до Програми розширених можливостей, яка збільшить взаємосумісність українських військових з підрозділами країн-членів НАТО. Залишається певне «домашнє завдання» на цьому напрямку, але робота добре спланована і її розуміють представники сектору безпеки та оборони України, як і їхні партнери в НАТО», – зазначив Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Дмитро Кулеба та Майкл Помпео обговорили розвиток стратегічного партнерства України та США
Міністр закордонних справ України провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майклом Помпео. «Ми рішуче налаштовані надалі розвивати стратегічне партнерство України та США. Не задля дипломатичної формальності, а задля зміцнення справжньої дружби українського та американського народів», – заявив Дмитро Кулеба.

Форум безпекового співробітництва ОБСЄ під головуванням України розглянув вплив пандемії коронавірусу на безпеку у регіоні
Форум розглянув питання впливу пандемії на виконання зобов’язань у сфері заходів зміцнення довіри та безпеки на просторі ОБСЄ, у тому числі обмін військовою інформацією, а також верифікаційну та інспекційну діяльність за Віденським документом 2011 року.

Уряд додатково виділив понад 3 млрд грн на боротьбу з коронавірусом в Україні
«Постанова передбачає виділення 3 млрд 132 млн і 500 тис. грн на боротьбу з коронавірусом в Україні. Зараз документ знаходиться на погодженні в Міністерстві фінансів та Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Ми врахували всі зауваження», – прокоментував Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Регіони мають до кінця тижня повністю виплатити 300% надбавки медикам, що працюють з COVID-19 – МОЗ
«Всі без виключення кошти були перераховані Урядом в регіони ще в середині квітня. Для мене неприйнятна ситуація, коли навіть зараз ці виплати не дійшли до медичних працівників. Так само неприйнятною є виплата надбавки не в повному обсязі. До кінця цього тижня місцева влада повинна забезпечити виплату 300% усім медикам, які у березні лікували хворих на COVID-19», – наголосив Максим Степанов.

МОЗ: Лікарні обовязково забезпечать безкоштовне ПЛР-тестування для пацієнтів, що потребують планових операцій
«Всі без виключення пацієнти, які будуть проходити госпіталізацію у зв’язку з плановою операцією, спочатку будуть проходити ПЛР-тестування, потім проходитимуть самоізоляцію на 2-3 дні, а вже далі – будуть госпіталізовані в лікарні для проведення операції. Там дуже чіткий алгоритм. Наголошую, що ПЛР-тестування буде безкоштовним», – підкреслив Міністр охорони здоров’я.

В Україну прибув літак з 111,5 тоннами медичного вантажу з Китаю
«Цей вантаж має дві складові. Перша – це захист медперсоналу, який ми повинні вберегти. Друга – це обладнання, яке поїде до наших інфекційних лікарень, і це є чудова інвестиція в медичну інфраструктуру України», – підкреслила заступник Міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 6 травня в Україні 13184 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 327 летальних, 2097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків.

Владислав Криклій зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Казахстану в Україні Дарханом Калєтаєвим
Сторони обговорили стан справ і перспективи подальшого співробітництва України та Казахстану в різних інфраструктурних галузях, зокрема, у напрямках авіаційних, залізничних та морських перевезень, а також у будівництві сучасних доріг.

Пункти пропуску через кордон «Рава-Руська» і «Скадовський морський порт» відновлять свою роботу
«Ще вчора разом з Віце-прем’єр-міністром Олексієм Резніковим ми перебували зі спільною робочою поїздкою у Херсонській області, у ході якої, у тому числі, відвідали Скадовський морський порт. Сьогодні вже маємо рішення – і це рішення одноголосне. Пункти пропуску через кордон для морського сполучення у Скадовському порту та для автомобільного сполучення “Рава-Руська” відновлюють свою роботу», – прокоментував Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Вінничина продовжує «Велике будівництво» – Мінрегіон
«Ми розуміємо, що бізнес-сектор Вінниччини вимагає перезапуску економіки регіону. За даними моніторингу, у січні-березні 2020 року в області започаткували діяльність понад 2500 новостворених суб’єктів господарювання і всі вони вже хочуть працювати у звичайному режимі», – зазначив Олексій Чернишов.

Ольга Буславець взяла участь у засіданні Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування
 «Енергетики повинні виробити режими роботи таким чином, щоб не завдавати шкоди навколишньому середовищу. Я візьму це питання під особистий контроль і наступного разу більш детально доповім, чому відбулася така ситуація, і представлю план заходів для того, щоб уникнути можливих негативних наслідків для довкілля в майбутньому», – зазначила в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець.

Ще 40 млн грн «теплих кредитів» видано банками населенню та ОСББ на енергоефективні цілі за тиждень
Державна програма «теплих кредитів» діє для всіх охочих, щоб заощаджувати та менше сплачувати за комунальні платіжки. Так, із 27 по 30 квітня ц.р. державні банки видали більше 40 млн грн «теплих кредитів» для населення та ОСББ, які планують енергоефективні заходи у цьому році.

Денис Малюська: Схвалений Урядом законопроект регулює застосування антикорупційних механізмів до суддів та присяжних
За словами Міністра юстиції Дениса Малюськи, ці зміни дозволять визначити єдиний порядок застосування антикорупційних механізмів та приведуть положення Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у відповідність до положень Закону України «Про запобігання корупції».

Уряд затвердив перелік товарів, які можуть добровільно передаватися органам охорони здоров’я під час карантину
Кабінетом Міністрів України було підтримано постанову про перелік товарів, на які не поширюється заборона, передбачена статтею 54 Закону України «Про запобігання корупції», яка дозволить низці органів виконавчої влади безоплатно отримувати необхідні товари медичного та протиепідемічного призначення протягом дії карантину.

МКІП: Уряд розблокував використання бюджетних коштів каналом ATR
Урядове рішення передбачає можливість спрямування бюджетних коштів ТОВ «Телевізійна компанія «Атлант СВ» для телеканалу з логотипом «АТR T».

Морські прикордонники у складі ООС відпрацювали навчання зі стрільбами в Азовському морі
В рамках відпрацювання елементів протидесантної оборони узбережжя Азовського моря корабельно-катерна тактична група Маріупольського загону Морської охорони, на чолі з КрМО «Донбас», спільно з катерами ВМС ЗС України провели бойові навчання.