портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 7 квітня 2020 року

Опубліковано 08 квітня 2020 року, 08:54 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Роз’яснення щодо обмежень на період карантину для людей від 60 років
Великий резонанс викликали нещодавно прийняті постановою №211 норми щодо обмежень стосовно громадян, яким більше 60 років. Тому детально відповідаємо на питання, які найбільше турбують людей цієї вікової групи.

Зараз Україна готова проводити 30 тис. тестувань на тиждень, згодом – до 80 тис. на тиждень, – Віктор Ляшко
«Наразі ми маємо ситуацію, коли тестуємо близько 1,5 тис. зразків на день. Ми дивимось завантаженість вірусологічних лабораторій, на сьогодні вони не завантажені на 100 відсотків. Від цього переглядаємо алгоритм доставки і дослідження зразків», – зазначив Віктор Ляшко.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 7 квітня в Україні 1462 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 143 нові випадки.

Мінцифри запускає push-повідомлення у застосунку «Дія»
«Систематизовані повідомлення дозволять користувачам «Дія» бути в курсі останніх нововведень щодо режиму карантину. Таким чином держава пропагуватиме відповідальне ставлення до здоров’я – свого та оточуючих. Пуш-повідомлення у «Дії» покликані оперативно надавати українцям релевантну, актуальну та достовірну інформацію від держави», – зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Кілька фактів щодо вчасної оплати житлово-комунальних послуг, – Мінрегіон
Під час карантину в Україні всі підприємства сфери ЖКГ працюють безперебійно та надають послуги, необхідні для комфортного перебування людей вдом

В умовах карантину соціальні працівники працюють у посиленому режимі
Понад 40 тисяч соціальних працівників, незважаючи на посилені карантинні заходи, продовжують працювати у посиленому режимі та щоденно дбають про те, щоб в умовах карантину громадяни похилого віку,  особи з інвалідністю, сім’ї у складних життєвих обставинах отримували необхідні соціальні послуги.

Мінсоцполітики готує Національну доповідь про виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок
Ці питання обговорювалися під час онлайн-конференції 7 квітня 2020 року, у якій взяли участь заступник Міністра соціальної політики Тетяна Сальнікова, Урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко, голова Офісу ООН Жінки в Україні Домініка Стояноска.

Майже 1 млрд грн витратили державні структури на боротьбу з коронавірусом з 20 березня по 4 квітня
З 20 березня по 4 квітня державні структури закупили товарів для запобігання поширення коронавірусу на суму 952 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Prozorro.

8450 посилок безкоштовно доставлено до лікарень Укрпоштою, – Владислав Криклій
«Якщо на вашій посилці, яка міститиме ці засоби, буде позначка «В лікарню», Укрпошта доставить її до дверей обраного медичного закладу. Так, держава повинна забезпечувати безпечні умови роботи медичних працівників. Разом з тим, ми всі, якщо маємо таку можливість, можемо допомогти та подякувати лікарям за їх нелегку працю. Не залишайтесь осторонь, ваша підтримка важлива», – зазначив Міністр інфраструктури.

На Житомирщині ситуація з лісовими пожежами складна, але контрольована, – Андрій Заблоцький
Вже декілька днів лісівники борються з масштабними лісовими пожежами на території трьох лісгоспів Житомирщини. Триває гасіння 9 великих пожеж орієнтовною площею більше 1200 га. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький. Він наголосив, що загалом ситуація є контрольованою, проте залишається складною, адже люди працюють у надзвичайно важких умовах.