портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 15 листопада 2018 року

Опубліковано 15 листопада 2018 року, 17:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Ранкове зведення на 07:00 15 листопада 2018 року

Упродовж минулої доби, 14 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. У п’яти випадках противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Ворог здійснював обстріли наших оборонних укріплень в районах населених пунктів Щастя, Старий Айдар, Кримське, Верхньоторецьке, Піски, Новоселівка Друга, Красногорівка, Гранітне, Павлопіль, Гнутове, Лебединське.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2 і мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу хутора Вільний. Такі ж міномети загарбники застосували і біля Щастя, Кримського та Старого Айдару.

У ході бойових дій, поранення отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил.

Підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За даними розвідки, протягом минулої доби, трьох російських окупантів було знищено, ще троє загарбників - отримали поранення.

15 листопада ворог активізувався на Горлівському напрямку. Вночі, окупанти здійснили два інтенсивних обстріли у районах Шумів та Південного. У обох випадках противник застосував міномети калібру 82, а біля Південного – ще й 120 мм. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не допущено.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

 

У Краматорську запустили після модернізації тягову підстанцію електротранспорту

Сьогодні у Краматорську відбувся запуск в роботу після модернізації тягової підстанції, яка забезпечує роботу міського електротранспорту.

Проект виконано за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його вартість - 1 млн 146 тисяч 610 євро. 80 відсотків цієї суми профінансовано ЄС, 20 відсотків - з міського бюджету.

Голова Донецької ОДА Олександр Куць та Краматорський міський голова Андрій Панков взяли участь у запуску підстанції. Очільник області подякував європейським партнерам за підтримку важливих для міста проектів та привітав мешканців міста, адже реалізація проекту дозволить економити електроенергію: за попередніми розрахунками - на 14,5 відсотків.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

У Краматорську розпочав роботу перший регіональний форум "Наука. Бізнес. Інновації"

У Краматорську розпочав роботу перший регіональний форум «Наука. Бізнес. Інновації», якій триватиме з 15 по 16 листопада. З метою популяризації інноваційних рішень в управлінні територіями, сприяння інтенсифікації процесів електронного урядування в регіоні темою цьогорічного заходу визначено «Donetsk Smart Region».

У форумі беруть участь представники центральних органів виконавчої влади, керівництво області, провідні експерти у сфері інновацій, керівники міжнародних організацій, представники бізнесу та громадських організацій регіону. Цьогорічний захід проводиться спільно з німецько-українською платформою «Київський діалог».

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць взяв участь у відкритті форуму та звернувся до присутніх з вітальних словом.

«Я послідовний прихильник того, щоб Донеччину в Україні та світі знали не лише як область, де йде війна, де шахти і важка промисловість. Хочеться, щоб Донеччина асоціювалася з новітніми технологіями, відкритими можливостями, розвитком та інноваціями», - зауважив очільник області.

Також він подякував працівникам IT-сфери, які, незважаючи на складну ситуацію, не поїхали з Донеччини, а пропонують та впроваджують новітні технології в нашій області.

До учасників форуму з вітальним словом також звернувся заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Бакал Валерій та координатор проекту «Київський діалог».

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

На форумі «Наука. Бізнес. Інновації» презентували новий сайт Донецької ОДА

Сьогодні у Краматорську під час першої панельної дискусії «Відкритий регіон як драйвер розвитку країни» заступник голови Донецької ОДА Ігор Стокоз розповів про новий сайт облдержадміністрації, який було створено за підтримки Програми відновлення та розбудови миру, ПРООН в Україні.

Над проектом працювала Компанія «KitSoft», яка успішно займається створенням веб-сайтів та порталів урядових організацій, міністерств, міжнародних організацій. Розробка сайту тривала понад 3 місяці.

При підготовці технічного завдання та макету сайту розробники спільно зі спеціалістами ДонОДА та ПРООН намагалися врахувати всі недоліки двох попередніх сайтів, запровадити нові зручні електронні сервіси та інноваційні підходи до оприлюднення інформації.

Новий сайт має сучасний дизайн, з розширеним функціоналом для різних категорій користувачів, що відповідає сучасним технологіям, тенденціям і вимогам до сайтів органів державної влади. Також сайт має зрозумілу адміністративну панель для повного і часткового управління системою. Повноцінна реалізація розмежування прав доступу, відстеження і протоколювання дій користувачів. Забезпечено доступність веб-контенту для широкого кола користувачів, сайт адаптований до потреб людей з порушенням зору.

«Основна і головна конкурентна перевага – це індивідуальний підхід до розробки сайту, що дало можливість врахувати всі моменти, побажання та пропозиції замовника, тобто наші. Головне, що ми намагались зробити – створити новий портал для мешканців Донецької області, враховуючи всі особливості нашого регіону. Саме тому, зараз, ми відкриті до зауважень до пропозицій з вашого боку для того, щоб створити дійсно корисний ресурс. Ми завжди готові до співпраці та конструктивної критики», - зазначив Ігор Стокоз.

Також він подякував всім міжнародним партнерам за постійну підтримку та допомогу області та зазначив, що Донецька ОДА сподівається, що продовжить співпрацю з ПРООН у напрямку розвитку інформаційного простору області.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

На базі Донецької облдержадміністрації відбулась прес-конференція Інституту суспільно-економічних досліджень «Бюджетний сканер»

15 листопада на базі Донецької облдержадміністрації Інститут суспільно-економічних досліджень провів прес-конференцію, присвячену програмі «Бюджетний сканер», яка має за мету налагодити співпрацю місцевої влади з громадськістю у сфері планування та оцінки ефективності використання місцевих бюджетів. Також планується запровадити процедури публічного звітування розпорядників бюджетних коштів та налагодити зворотній зв’язок з мешканцями Донеччини та Луганщини.

Спікерами виступили  співзасновниця  “Школи державного управління” (ГО “ІСЕД”), керівник проекту “Бюджетний сканер” Вікторія Мришук та голова Правління Експертно-аналітичної групи «Акцент», доцент кафедри фінансів Тернопільського національного економічного університету Богдан Малиняк.

Проект об’єднає представників влади, місцевих ЗМІ та громадських експертів Донецької та Луганської областей в спільну робочу групу експертів-координаторів. ЇЇ учасники пройдуть спеціальне навчання, “просканують” шість бюджетів громад різних видів – область, місто і ОТГ. Також спланують та реалізують адвокаційну кампанію щодо запровадження стандартної процедури обов’язкового публічного звітування розпорядників бюджетних коштів.

Проект розбитий на три етапи і триватиме дев’ять місяців. На першому етапі буде відібрано 18 представників влади, громадських експертів та місцевих ЗМІ, які пройдуть курс тренінгів: “Сканер ефективності місцевого бюджету”; “Як подавати інформацію про бюджет громаді”; “Практика візуалізація даних в інфографіці та Просування інфо в соціальних мережах”; “Адвокація та співпраця з органами влади”. Також буде визначено, які саме бюджети “проскановано”, а також створено адвокаційний план щодо просування публічного звітування. На другому етапі експерти-координатори робочої групи будуть аналізувати бюджети і через спеціальні події та за допомогою місцевих ЗМІ організовуватимуть публічне обговорення результатів здійсненого аналізу. На третьому етапі експерти-координатори мають щільно працювати з місцевими владами та громадами задля провадження стандартної процедури обов’язкового публічного звітування розпорядників бюджетних коштів.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

На КПВВ «Майорськ» розпочали облаштування пункту в’їзду-виїзду

Сьогодні, 15 листопада, голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць оглянув розпочате облаштування на КПВВ «Майорськ».

Вже отримано дозвіл на демонтаж ліній електропередач, закуплено модульні конструкції, розпочато розчистку ділянок, де будуть облаштовані майданчики для зупинки автобусів.

На КПВВ будуть розмежовані смуги для пішоходів і автотранспорту, встановлені навіси, зали для очікування та проходження паспортного контролю, стаціонарні санвузли з проточною холодною й гарячою водою.

Керівник Донецької обласної ВЦА Олександр Куць нагадав, що на Донеччині діє чотири контрольно-пропускні пункти - "Мар'їнка", "Новотроїцьке", "Гнутове" і "Майорськ".

«На "Мар'їнці" роботи з облаштування завершені, на "Новотроїцькому" тривають вже місяць й виходять на завершальну стадію. На "Гнутовому" та "Майорську" нещодавно розпочалися.

Вкотре наголошую: лад на пропускних пунктах наводимо задля комфорту людей, які їх перетинають. А модульні конструкції, які там встановлені, знадобляться для облаштування україно-російського державного кордону - після нашої перемоги», – зауважив Олександр Куць.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

 

У Краматорську запустили другу чергу регіонального полігону твердих побутових відходів

15 листопада за участі голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця, директора департаменту екології та природних ресурсів Сергія Натруса та директора КП «Донецький регіональний центр поводження з відходами» Олександра Грубича в Краматорську відбулось введення в експлуатацію другої черги регіонального полігону твердих побутових відходів: три карти загальною площею 12 га, побудованих за сучасною французькою технологією, що убезпечує ґрунти від забруднення фільтратами.

Розпочалось будівництво другої черги у серпні минулого року, на що з обласного бюджету спрямували 132 млн грн.

Потужності полігону дозволяють використовувати його протягом 30 років. Є плани на побудову сміттєпереробного заводу. У такому разі користування може стати набагато довшим.

Що стосується першої черги краматорського полігону ТПВ, то після повного заповнення вона буде рекультивована.

За словами керівника Донецької обласної ВЦА, крім Краматорська подібні сучасні полігони твердих побутових відходів невдовзі запрацюють й у інших містах області.

«Очікуємо запуск подібних сучасних полігонів твердих побутових відходів у Волновасі, Кураховому та Нікольському районі. Таким чином ми повністю закриємо потреби області в захороненні сміття», – зауважив Олександр Куць.

Присутні мали можливість спостерігати вивантаження першої машини з ТПВ.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Спортсмени Донеччини отримають гроші з обласного бюджету

369,5 тисяч гривень отримають з обласного бюджету спортсмени Донеччини, які завоювали нагороди на міжнародних змаганнях - чемпіонатах світу та Європи, що відбулися у жовтні 2018-го. Ще 154,75 тисяч гривень отримає 10 їхніх тренерів.

За результатами жовтневих змагань найбільша сума індивідуальної винагороди становить 75 тисяч гривень. Її отримає маріупольчанка Ганна Терещенко, яка стала чемпіонкою у трьох дисциплінах на Чемпіонаті світу з традиційного ушу, що проходив у китайському місті Чженчжоу. Винагороду у розмірі 37,5 тисяч гривень отримає і її тренер - Віталій Болдирєв.

Це вже «нові» обласні премії для спортсменів і їхніх наставників, вдвічі підвищені відповідно до розпорядження голови Донецької облдержадміністрації, підписаного 23 жовтня 2018-го.

За словами керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця, стимулювати спортсменів будуть на Донеччині і надалі.

«За «золото», привезене з Олімпійських ігор, які відбудуться у Токіо у 2020 році, спортсмен чи спортсменка отримає з обласного бюджету 1 млн 753 тисячі гривень, за «срібло» - 1 млн 122 тисячі, за «бронзу» - 771,7 тис грн. За четверте місце на олімпіаді призначена винагорода 617,4 тис грн, п'яте - 493,9 тис грн, шосте - 395,1 тисяча гривень.

За досягнення на Паралімпійських іграх на спортсменів чекає премія 876,9 тис грн - за перше місце; 561,2 тис грн - за друге; 385,8 тис грн - за третє.

За перемогу на Всесвітніх іграх, що відбудуться у 2021 році в американському Бірмінгемі, спортсмени з Донеччини можуть отримати 240 тисяч гривень, за другу сходинку на п'єдесталі пошани - 200 тисяч, за третє - 120 тис грн.

У разі, якщо спортсмен чи спортсменка на одному змаганні посяде кілька призових місць, то отримає винагороду за кожне з них», – зауважив Олександр Куць.

Окремо будуть виплачені премії за встановлення рекордів світу чи Європи на офіційних міжнародних змаганнях - після їхньої реєстрації в установленому порядку відповідно до розмірів, визначених за перше місце.

Підвищили премії і тренерам, які підготують чемпіонів олімпійських, паралімпійських, всесвітніх ігор та міжнародних чемпіонатів - у розмірі 50 відсотків від розміру винагороди їхніх вихованців.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації