портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 20 листопада 2018 року

Опубліковано 20 листопада 2018 року, 17:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Ранкове зведення на 07:00 20 листопада 2018 року

Упродовж минулої доби, 19 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях наших військ,в тому числі – 9 разів із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Жолобок, Новотошківське, Вільний, Луганське, Травневе, Авдіївка, Піски, Опитне, Степне, Березове, Новомихайлівка, Красногорівка, Новотроїцьке, Чермалик, Павлопіль, Водяне та Гнутове.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції Об'єднаних сил в районі населеного пункту Новотошківське противник обстріляв з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Кримського, Луганського і Водяного - вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. По захисниках же Чермалика та хутора Вільного російські окупанти застосовували міномети обох калібрів.

У ході бойових дій, три військовослужбовці зі складу Об'єднаних сил отримали поранення.

Поточної доби противник вогневої активності не проявляв.

За даними розвідки, трьох бойовиків російських окупаційних військ минулої доби знищено, а ще шість окупантів отримали поранення.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

Зимове утримання: з початку доби на автодорогах Донеччини працює дорожня спецтехніка

На теренах Донеччини спостерігаються опади різної інтенсивності (сніг, дрібний сніг із дощем або мілкий дощ). Станом на 10:00 на автодорогах загального користування державного значення Донецької області працюють 36 од. спецтехніки, у тому числі 23 КДМ та 10 навантажувачів; в Олександрівському та Покровському районах вже задіяні автогрейдери; у Великоновосілківському – Т-150. Наразі безопадна погода встановилася лише у Волноваському та Мангушському районах, на решті території – дрібний дощ або сніг, сніг із дощем.

Проїзд транспортних засобів забезпечено.

УВАГА! Покриття автодоріг загального користування державного значення (міжнародних, національних і територіальних) має варіативний стан: сухий, мокрий, місцями «сніжна каша», місцями ожеледиця!

Роботи із зимового утримання виконує ДП «Донецький облавтодор». Замовник – Служба автомобільних доріг у Донецькій області.

На випадок ускладнення погодних умов нагадуємо контактні телефони та адреси електронної пошти:

ДП «Донецький облавтодор» (підрядник із експлуатаційного утримання автодоріг загального користування державного значення): (0623) 52-22-55, (095) 152-53-04, [email protected] (диспетчер);

Служба автомобільних доріг у Донецькій області (замовник робіт і балансоутримувач автодоріг загального користування державного значення – міжнародних, національних і територіальних доріг): (06264) 2-18-88, (050) 450-79-98, [email protected].

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

У Краматорську комунальники борються зі снігом

Ранок в Краматорську почалося з рясного снігопаду. Всі дороги і тротуари засипало снігом, що додало роботи комунальним службам.

Очищати вулиці міста від опадів комунальні підприємства почали з п'ятої години ранку. Зараз на дорогах працює дев'ять снігоприбиральних машин. Всі підприємства працюють в посиленому режимі. Серйозних перебоїв в русі громадського транспорту не було.

За попередньою інформацією, сніг буде продовжувати йти до другої години дня. Автомобілістів Краматорська закликають не залишати машини на узбіччях, щоб не заважати комунальним службам очищати проїжджу частину.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Слов'янськ замітає снігом

У соцмережах городяни публікують фотографії засніженого міста.

Також протягом місяця у місто привезуть 6 одиниць техніки з 7, які будуть куплені на умовах фінансового лізингу. Про це повідомив міський голова Вадим Лях.

Поки сніг чиститься на вул. Торской вже сталася аварія. Через сніг зіткнулися 2 автомобілі, у легкового пошкоджена передня фара.

За матеріалами сайту «Slavgorod»

Мирноград «неочікувано» засипало снігом: комунальні служби не справляються

Зима до Мирнограду, за версією комунальників, як завжди прийшла неочікувано. За їх словами, роботи з посипки доріг почались ще у суботу, 17 листопада. На той час снігу випало мало, тому спецтехніка з роботою впоралась.

У ніч на вівторок, 20 листопада, снігу насипало набагато більше, і ось тут почались перші проблеми. Ось як прокоментував ситуацію керівник Багатогалузевого об’єднання комунального господарства Олександр Мудрик:

«З другої години ночі МДКЗ-10 (спецтехніка, — ред.) вже посипала місто, — повідомив Олександр Андрійович. —  Зараз сніг перетворився в кашу. В даний момент МКДЗ-10 зайнята розчищенням доріг. Підключили також МАЗ. Тротуари чистить трактор Т-25».

Користувачі соціальних мереж та мешканці Мирнограду мають власну думку щодо якості та оперативності боротьби міських служб з негодою. За їх словами, дороги зовсім не чищені, а тротуари тим паче, техніки мало і вона просто не встигає справлятись з такою кількістю снігу.

Через снігопади велика кількість автобусів затримується, люди не можуть вчасно дістатись до роботи, а хтось, навіть, до лікарні.

За матеріалами сайту DDK

Зміни в порядку надання житлових субсидій

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2018 № 841 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Отже, призначення субсидії громадянам на опалювальний сезон здійснюється з урахуванням внесених змін.

На теперішній час в області завершується розрахунок субсидії на опалювальний сезон в автоматичному режимі, без звернення громадян, тим домогосподарствам, право яких на отримання житлової субсидії було визначено в неопалювальному сезоні. Загальна кількість таких домогосподарств по області складає близько 175,0 тисяч, з них вже перераховано субсидію 160,0 тис. домогосподарств.

Громадяни, яким було відмовлено в призначенні житлової субсидії, або які бажають вперше скористатися державною підтримкою, для призначення житлової субсидії можуть подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи за фактичним місцем проживання) заяву та декларацію за формами, встановленими Мінсоцполітики.

Звертаємо увагу, враховуючи зміни, внесені Урядом з жовтня поточного року до порядку надання житлових субсидій, заява і декларація вважаються не поданими у разі, коли:

  • не внесені у повному обсязі відомості про членів домогосподарства (прізвище, ім’я та по батькові, сімейний стан, число, місяць і рік народження, серія та/або номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за його серією та номером);
  • не внесені у повному обсязі відомості про членів сім’ї осіб із складу домогосподарства, доходи яких враховуються під час призначення субсидії (прізвище, ім’я та по батькові, сімейний зв’язок з особою із складу домогосподарства, число, місяць і рік народження, серія та/або номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за його серією та номером);
  • не зазначені відомості про адресу домогосподарства та номери особових рахунків;
  • відсутня згода на обробку персональних даних про членів домогосподарства та членів сім’ї осіб із складу домогосподарства, доходи яких враховуються під час призначення субсидії, даних про доходи та майно.

Крім того, з жовтня поточного року Положенням про порядок призначення житлових субсидій передбачено, що житлову субсидію за рішенням комісії може бути призначено, якщо працездатні особи в період, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, документально підтвердили шляхом надання легалізованих в Україні документів набуття страхового стажу в інших країнах, з якими укладено договори про соціальне забезпечення, перелік яких розміщується на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

На Донеччині пройшов V обласний Форум організаторів дитячого оздоровлення та відпочинку за підсумками літньої оздоровчої кампанії

16 - 19 листопада у Святогірську на базі КП ОДМСОК «Перлина Донеччини» департамент, сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації спільно з центром інформаційно-методичного забезпечення дитячого оздоровлення та відпочинку Донецької області провів V обласний Форум організаторів оздоровлення та відпочинку дітей за підсумками літньої оздоровчої кампанії 2018 року.

Форум проводився з метою проблемного аналізу роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та розробки плану дій по впровадженню в практику роботи проекту «Єдиний простір – перезавантаження системи оздоровлення».

Робота Форуму проходила за декількома напрямками та передбачає обговорення першочергових питань у сфері дитячого оздоровлення та відпочинку, а також проведення практичних занять з метою активізації попиту на послуги дитячих оздоровниць.

В перший день проведення Форуму керівникам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку про вимоги діючого законодавства в сфері санітарного законодавства розповів головний спеціаліст Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Логвінов А.Б. Про сучасні вимоги до засновників (власників), керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з питань пожежної та техногенної безпеки розповів провідний спеціаліст Головного управління ДСНС України в Донецькій області Панков О.С.

Наприкінці дня пройшов клуб «Діалог» ярмарка-презентація програм «Досягнення літа 2018».

Другого дня відбулась презентація Робочої програми Форуму «Від проблем до рішень».

Заняття на тему «Нормативно-правові основи діяльності засновників (власників), керівників дитячих закладів» провів Кротов І.С., на тему «Сучасні вимоги щодо лабораторних досліджень до відкриття та функціонування дитячих закладів» провела Берегова О.О. - лікар з гігієни дітей та підлітків Державної установи «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Про медичне забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей для відкриття та функціонування дитячого закладу розповів Яковенко Д.В. - завідувач інфекційним відділення № 2 КМУ «Дитяче територіальне медичне об’єднання» м. Краматорськ. Про сучасні вимоги до охорони праці в дитячих закладах, як закладів підвищеної безпеки розповів головний державний інспектор ГУ Держпраці України в Донецькій області Андреєв С.В.

Завершенням дня стало обрядове Свято «Одна родина - Україна».

Третього дня про зміни в законодавстві у галузі оздоровлення та відпочинку розповів Кротов І.С., про психологічний супровід дітей в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку розповів Гірин Н.О.

Про особливості ведення бухгалтерського обліку щодо організації диференційного за віком, за станом здоров’я (дієтичного) дітей харчування.

Алгоритми організації бухгалтерського обліку дитячого харчування розповіла Котельнікова Л.М.

Продовжився Форум роботою проектних майстерень, круглих столів та психолого-педагогічних лабораторій.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації