портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформація щодо безоплатного забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами

Опубліковано 06 червня 2022 року, 16:48 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Органи соціального захисту населення реалізують державну програму з безоплатного забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами.

Надання реабілітаційних послуг в рамках державної бюджетної програми «Реабілітація дітей з інвалідністю» передбачено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019  № 309 (із змінами).

Направлення на проходження курсу реабілітації здійснюється відповідно до медичних показань в обсягах, визначених індивідуальною програмою реабілітації, яка оформлюється лікарсько-консультативною комісією, зокрема, при встановленні дитині інвалідності.

Реабілітаційну установу, у якій дитина проходитиме реабілітацію, обирає один із батьків чи законний представник дитини з інвалідністю.

З переліком реабілітаційних установ можна ознайомитися на офіційному  вебсайті Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за посиланням.

Послуги з реабілітації надаються безкоштовно в межах граничної вартості реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати 16 тис. гривень, III ступеня - 25 тис. гривень.

Для забезпечення дитини реабілітаційними послугами один з її батьків чи її законний представник подає до місцевого органу соціального захисту населення/виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади/центру надання адміністративних послуг за місцем реєстрації або фактичним місцем проживання дитини заяву про направлення її до реабілітаційної установи за формою, затвердженою Міністерством соціальної політики України.