портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформація стосовно обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою у м. Краматорськ

Опубліковано 30 січня 2019 року, 20:00

Одним з пріоритетних напрямків реформування галузі освіти в Донецькій області є відновлення системи військової освіти на Донеччині,  яка б відповідала світовим стандартам, розвивалась у напрямку демократизації та відкритості завдяки інтеграції в загальну систему освіти, забезпечувала б профільну військову підготовку - створення на території, підконтрольній українській владі, ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

З 1993 року у м. Донецьку функціонував обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Г.Т. Берегового. У липні 2018 року ліцей перереєстрований у м. Краматорську під такою ж назвою.

Зазначений заклад належатиме до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Донецької області.  Органом, що здійснюватиме управління майном ліцею, є Донецька обласна державна адміністрація, обласна військово-цивільна адміністрація. Галузеву політику та розвиток ліцею забезпечуватиме департамент освіти і науки облдержадміністрації.

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації здійснюються заходи щодо створення в місті Краматорську обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою на 240 місць.

 На сьогодні облдержадміністрацією, обласною військово-цивільною адміністрацією підготовлений проект Указу Президента України від 03.05.2017 № 126/2017 «Про перелік посад, що заміщуються військовослужбовцями Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів  спеціального призначення у державних органах, на підприємствах, в установах, організаціях, а також державних та комунальних навчальних закладах, та граничних військових звань за цими посадами», попередньо погоджений  із Міністерством оборони України, підписання якого дозволить призначити керівника військового ліцею.

Після призначення керівника закладу відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належить фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» питання назви закладу буде винесено на громадське обговорення.

Донецька обласна державна адміністрація