портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 03 серпня 2018 року

Опубліковано 03 серпня 2018 року, 16:46

Ще на одній гірській вершині замайорів ювілейний прапор Краматорська

  Нещодавно група краматорських ентузіастів вирушила в мандрівку Україною. Одне з місць, яке двоє чоловіків та одна дівчина мали на меті обов'язково відвідати - Карпати. І ось вчора, 2 серпня, у найвищий точці України - на горі Говерлі, замайоріли прапор Краматорська, ювілейний прапор міста та державний стяг. В такий спосіб краматорчани вкотре привітали улюблене місто із ювілеєм.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Спортсменка з Краматорська - чемпіон Європи з шахів        

Шахістка з Краматорська посіла перше місце на чемпіонаті Європи.

У Румунії на чемпіонаті Європи серед юнаків та дівчат з рапіду і бліцу завершилися змагання з рапіду. Українські шахісти завоювали дві медалі: Каміла Грищенко з Краматорська стала чемпіонкою Європи, а Олексій Карвацький зі Львова фінішував третім.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Дружківка підписала меморандум щодо запровадження у місті моделі інтегрованих соціальних послуг

Міський голова Валерій Гнатенко підписав Меморандум про співпрацю між територіальною громадою Дружківки, Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Міжнародною благодійною організацією «Партнерство кожній дитині» щодо запровадження у місті моделі інтегрованих соціальних послуг для підтримки вразливих дітей, сімей з дітьми та молоді. Окрім Дружківки учасниками пілотного проекту стали Іллінівська, Миколаївська, Соледарська ОТГ та місто Бахмут.

Інтегрована система надання соціальних послуг є загальновизнаним та високоефективним підходом до організації надання соціальних послуг і задоволення потреб громадян. Її суть полягає в узгоджені та координації функцій та заходів суб’єктів різних рівнів управління, які, працюючи синхронно та узгоджено, забезпечують комплексний та економічно вигідний підхід до розв’язання проблемних ситуацій, попередження та/чи усунення соціальних ризиків і вразливості громадянина.

За матеріалами сайту Дружківської міської ради

У Бахмуті завершилася багатомільйонна реконструкція коледжу мистецтв

На Донеччині завершилася масштабна реконструкція нового корпусу Бахмутського коледжу мистецтв.

З початку навчального року в новому корпусі Бахмутського коледжу мистецтв будуть проходити заняття музичного відділення і хореографічні підготовчі курси.           

  За матеріалами сайту bahmut.in.ua 

Подорож малюків до країни професій

11 маленьких мандрівників разом з фахівцями Бахмутського міського центру зайнятості відправилися в подорож до країни професій.

Інтерактивний змагально-ігровий  захід «Угадай професію» для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку проводився в рамках роботи  соціально-психологічного тренінгового центру "Шлях до успіху".  Маленькі дослідники за допомогою веселих ігор  «Угадай професію», шарад «Допоможи професіоналу обрати інструменти» та квесту «Професія буває…» вивчали різноманітний світ професій, знайомилися з визначенням  актуальних професій на ринку праці, співали веселі пісеньки про професії разом з героями мультфільму «Всі професії важливі».

  За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

У матчі-відповіді ФК «Маріуполь» здобув перемогу над «Юргорденом»

В Одесі відбувся матч-відповідь ФК «Маріуполь» з «Юргорденом» у рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Маріупольці перемогли шведів з рахунком 2: 1. Наступними противниками приазовців стане ФК «Бордо» з Франції.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Визначили кращий сільський клубний заклад Лиманщини

3 липня у Центрі культури та дозвілля ім. Горького відбувся І (регіональний) етап Всеукраїнського огляд-конкурсу клубних закладів у сільський місцевості.

13 сільських клубних закладів представили на розгляд комісії свої портфоліо, що складаються із семи розділів.

Аналізуючи та ставлячи додаткові запитання, члени організаційного комітету, за допомогою таємного голосування, обрали переможця - кращий сільський клубний заклад Лиманщини, яким, майже за усіма показниками, виявився Центр культури і дозвілля с. Рубці. Директор ЦКД Ольга Швець отримала нагороду від начальника відділу культури і туризму Лиманської міської ради Наталії Роменської.

За матеріалами сайту Лиманської міської ради

У Мар’їнці відбувся патріотичний флешмоб

Сьогодні, 03 серпня 2018 року, за сприяння представників Державної Прикордонної служби України в м. Мар’їнка відбувся  патріотичний флешмоб.

Жителі міста, серед яких було чимало молоді та дітлахів зібралися біля пам’ятника непримиренному  борцю за справедливість та національне відродження України Тарасу Григоровичу Шевченку. Тримаючи у руках листівки з надписами: #Україна переможе, #До кінця за Україну, #Донецьк – це Україна, #Рідна ненька, #Сильна і незалежна, #З Україною в серці, #Схід і захід разом мар’їнці зобразили на площі форму живого серця, потім усі дружньо заспівали гімн України, підняли очі у синє небо та загадали одне на всіх найзаповітніше бажання – щоб на рідній землі якнайшвидше настав довгоочікуваний МИР!

За матеріалами сайту Мар’їнської міської ради

Ветерани українського футболу та прикордонники зустрілися на футбольному полі в м. Красногорівка

На міському стадіоні м. Красногорівка в рамках проекту з «Україною в серці» відбувся футбольний матч між командами Краматорського прикордонного загону Держприкордонслужби та збірною України серед ветеранів футболу.  Матчі за участю легенд футболу вже не вперше проходять у районі.

Матч такого рівня зібрав на стадіоні чимало мешканців та гостів міста, які з нетерпінням очікували початку гри. І не даремно, адже гравці  подарували глядачам неймовірно яскраву гру.

Гра була сповнена напруженої боротьби, вдосталь гольових моментів мали обидві команди. У підсумку, матч завершився з рахунком 2:0  на користь збірної України серед ветеранів.

За матеріалами сайту Мар’їнської міської ради

Школярка з Торецька зняла кавер на пісню «Океану Ельзи» в розбитому бойовиками будівлі виконкому

16-річна Юлія Якушева записала відеокавер на пісню «Обійми» популярної української групи «Океан Ельзи». Головним знімальним майданчиком для її ролика стало постраждала під час бойових дій будівля виконкому.

Відео дівчина записала для участі в конкурсі від каналу «1 + 1». Якщо журі визнає роботу Юлії кращої, її кавер прозвучить в новому сезоні телешоу «Голосу країни». Також в разі перемоги, підліток з Торецька зможе безкоштовно відвідати концерт «Океану Ельзи» в Києві на День Незалежності.

За матеріалами сайту toretsk.city

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації