портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 06 червня 2018 року

Опубліковано 06 червня 2018 року, 16:55

У Краматорську привітали журналістів з їх професійним святом

Сьогодні у Краматорську відбулися урочистості з нагоди Дня журналіста. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Павло Жебрівський, заступник голови облдержадміністрації Сергій Добряк, а також заступник начальника штабу ООС зі стратегічних комунікацій полковник Володимир Лямзін. У святковій обстановці керівник облдержадміністрації разом з представником ООС нагородив журналістів Почесними грамотами та подяками.

Краматорська міська рада придбала спортінвентар для пауерліфтингу для людей з інвалідністю

Урочиста презентація спортивного обладнання та передача його у використання Державній реабілітаційній установі «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» пройшла сьогодні у Краматорську.

У березні на сесії Краматорської міської ради було прийняте рішення про виділення 25 тис. грн з міського бюджету на придбання спортивного інвентарю для проведення занять з пауерліфтингу серед людей з інвалідністю. Було придбано олімпійський гриф, млини різної ваги, стійка для штанги та лава для жиму лежачі.

Із Києва - з Гран-прі!

У Києві відбувся V Міжнародний мистецький фестиваль-конкурс «Київська веселка». Учасники змагалися в таких жанрах: вокал, хореографія, декоративно-прикладне та інструментальне мистецтво. У вокальному жанрі конкурс зібрав талановитих дітей з 12 міст восьми областей України. Донецьку область на конкурсі представляв зразковий вокальний ансамбль «Melody» МПК ім. Л. Бикова.

Вокалісти «Melody» поставили перед собою мету завоювати Гран-прі. І це завдання було виконане. Дівчата в різних номінаціях завоювали три Гран-прі.

Вихованці школи мистецтв №3 взяли участь у IV фестивалі-конкурсі аматорських театральних студій та театральних колективів шкіл мистецтв «Театр – величезний світ загадок 2018

Пройшов ще один навчальний рік в Школі мистецтв № 3 міста Краматорська. Він був наповнений яскравими враженнями від численних перемог. Учні сяяли і захоплювали журі на обласних, всеукраїнських, міжнародних фестивалях та конкурсах. Настали довгоочікувані літні канікули, але робота творчого колективу Школи мистецтв № 3 триває.

Палац Культури міста Добропілля зібрав у себе шанувальників театрального мистецтва на IV фестивалі-конкурсі аматорських театральних студій та театральних колективів шкіл мистецтв «Театр – величезний світ загадок 2018».

Театральні колективи школи взяли участь у фестивалі-конкурсі вже вдруге, і знову повернулися з перемогами.

"Мужність без обмежень": на Донеччині стартував конкурс серед чоловіків на візках

У Краматорську проходить Всеукраїнський конкурс серед чоловіків на візках «Мужність без обмежень».

Захід організовано вперше не тільки в Донецькій області, але й в Україні. Його мета — привернути увагу суспільства до проблем, із якими стикаються люди з інвалідністю.

Позмагатися з’їхалися учасники з дев’яти областей України, а саме з Донецької, Житомирської, Луганської, Полтавської, Київської, Миколаївської, Херсонської та Кіровоградської.

Чоловіки віком від 18 до 40 років протягом трьох днів мають показати вправність та майстерність в альпінізмі, гонках на колясках, нардах, дартсі та в техніці збору та розбору вогнепальної зброї.

Відбулася прес-конференція міського голови Валерія Гнатенка

Відбулася зустріч представників міських засобів масової інформації та очільника міста Дружківки Валерія Гнатенка. Міський голова привітав журналістів із професійним святом, щиро подякувавши за багаторічну співпрацю, повне і всебічне висвітлення важливих суспільних тем економічного, соціального та культурного життя Дружківки, за цікаві репортажі про людей, які сумлінно працюють на благо рідного міста, відзначив провідну роль засобів масової інформації у створенні сучасного інформаційного простору в місті, відкритого до спілкування та вирішення нагальних проблем, а також всебічне висвітлення діяльності міської ради та незаангажованість.

Зустріч відбулася у теплій атмосфері, де кожен поділився своїми думками щодо перспектив розвитку міста. Майже дві години міський голова відкрито спілкувався з журналістами про результати роботи місцевої влади.

Дружківка відвідала Міжнародний форум муніципалітетів, дружніх до дітей та молоді

У Києві відбувся Міжнародний форум муніципалітетів, дружніх до дітей та молоді. У форумі взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс, представник ФН в ООН в Україні Каспар Пік, Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, Міністр соціальної політики Андрій Рева, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, Голова Національної Молодіжної Ради України Андрій Колобов, міські голови, голови ОТГ, молодіжні громадські об’єднання. Дружківку представляла заступник міського голови Наталія Слесаренко. Вона поділилася з присутніми тим позитивним досвідом щодо місцевого розвитку, орієнтованого на інвестування у майбутнє дітей та молоді.

Друге життя непотрібних речей

Міська бібліотека для дітей долучилася до відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, який проводиться з метою усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля.

Для вихованців пришкільного табору загальноосвітньої школи № 7 бібліотекарі провели пізнавальну бесіду, розкриваючи як світові, так і внутрішні екологічні проблеми. Діти брали активну участь у рухливій грі «Якщо ти природі друг – роби так». Бібліотекарі підготували і показали своїм гостям екологічну казку «І у сміття є будинок», яка в доступній формі навчає правильній утилізації сміття. Вчитель Олена Яненко провела майстер-клас «Друге життя непотрібних речей», на якому читачі бібліотеки зі старих компактних дисків за допомогою пластиліну робили яскраве літнє панно «Полуничка».

Зразкові хореографічні ансамблі Костянтинівки представили область у Києві

У місті Києві відбувся Всеукраїнський вокально-хореографічний конкурс «Ми щасливі діти України». Зразковий естрадно-хореографічний ансамбль «Барбарис» та Зразковий ансамбль танцю «Калинка» гідно представили місто Костянтинівку.

Колективи Палацу культури та дозвілля стали переможцями в двох номінаціях і отримали дипломи лауреатів І ступеню за композицію «Їжаки» та «Ми любимо джаз».

«Chernomorsk OPEN CUP 2018»

У Чорноморську Одеської області відбулись Всеукраїнські змагання зі спортивного бального танцю «Chernomorsk OPEN CUP 2018».

Цей вид спортивного бального танцю представив колектив МКЗК «Палац культури та дозвілля» зразковий ансамбль спортивного бального танцю «Сучасні ритми», талановита пара Станіслав Мірошниченко та Марія Шелудченко. В номінації «Молодь» зайняли І місце.

Майбутні науковці відвідали «Знамя индустрии»

Вихованці Літньої школи для обдарованих дітей відвідали з ознайомчим візитом редакцію регіональної газети «Знамя индустрии». Під час екскурсії діти на власні очі побачили процес виготовлення газети та ознайомилися з такими професіями, як головний редактор, редактор газети та сайту, художник, журналіст, дизайнер, оператор тощо.

Працівники «Знамя индустрии» з радістю розповіли школярам про історію редакції, про колишню друкарню, про те, як вони випускають газету та як шукати матеріал. Головний редактор газети Геннадій Чубенко зупинився на роботі видання і на основних практичних аспектах газетного виробництва.

У Маріуполі пройшли навчання з ліквідації розливу нафти у море

Сьогодні вперше в історії Маріуполя пройшли навчання з ліквідації розливу нафти в море спільно з Адміністрацією морських портів України та рятувальної аварійно-водолазної служби Маріупольської міської ради. Мета – налагодити ефективну взаємодію міських служб і співробітників порту в усуненні надзвичайних ситуацій.

Ініціатором проведення навчань стало управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці міськради. Цю ідею підтримала Адміністрація морських портів України.

Маленьким маріупольцям подарували яскраве свято

Громадська організація «З нами добрі серця» подарували дітям з інвалідністю, дітям-переселенцям та вихованцям пришкільних таборів яскраве свято. Для присутніх підготували розважальну програму, солодощі, продуктові набори та екосумки. Привітала зі святом присутніх заступник міського голови Ксенія Сухова.

Привітання з Днем журналіста України

З нагоди святкування Дня журналіста України міський голова Віктор Ремізов привітав журналістів міста Селидове.

Міський голова нагородив колективи газети «Наша зоря» (головний редактор Наталія Гамідова) та КП ТРК «Інфо-центр» (директор Олена Каразамфір) Почесними грамотами за плідну та самовіддану працю, а також побажав творчого натхнення, злагоди в колективі та родинах, здоров’я, миру і тільки позитивних новин.

У Торецьку відзначили День охорони навколишнього природнього середовища

У Торецьку відзначили День охорони навколишнього природного середовища. У рамках свята проведені роботи щодо санітарного очищення міста, покосу газонів, поливу квітників, прибирання скверів міста. 

Яскравою подією свята став конкурс малюнків кольоровою крейдою на центральній міській площі, в якому взяли участь діти закладів загальної середньої освіти міста.


Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації