портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 11 травня 2018 року

Опубліковано 11 травня 2018 року, 16:43

Ще 12 «куркулів» отримали кошти з обласного бюджету

Станом на 8 травня Донецькою облдержадміністрацією профінансовано ще 12 проектів переможців програми «Український донецький куркуль». На минулій конкурсній комісії переможцями були обрані 25 проектів, 21 з яких підтримали органи місцевого самоврядування. Підтримку ще чотирьох проектів розглянуть найближчим часом.

За інформацією департаменту економіки Донецької ОДА станом на 10 травня укладено 18 угод з переможцями на загальну суму 8,1 млн грн. Підприємці мають створити 75 робочих місць.

Департаментом економіки постійно проводяться тренінги, консультації та майстер-класи для суб’єктів господарювання та осіб, які хочуть взяти участь у програмі «Український донецький куркуль». До тренінгів залучаються переможці попередніх конкурсних відборів, спеціалісти департаменту та торгово-промислової палати.

Повідомлення про закриття руху! На час проведення капремонту Н-32 змінюється схема проїзду автотранспорту між Мирноградом і Костянтинівкою

Служба автомобільних доріг у Донецькій області повідомляє водіям та перевізникам про тимчасове закриття руху автодорогою загального користування державного значення Н-32 Покровськ – Бахмут – Михайлівка за маршрутом Мирноград – Костянтинівка. (До реформування – Т-05-04 Красноармійськ – Артемівськ – Михайлівка.) На час проведення капремонту національної траси пропонується альтернативний маршрут з використанням місцевих доріг!

Увага! З 12 травня проїзд між Мирноградом і Костянтинівкою здійснюватиметься через села Попів Яр та Полтавка! Схема маршруту: а/д Т-05-04 км 26+000→с. Попів Яр→с. Полтавка→а/д Т-05-04 км 38+000  (і у зворотному напрямку).

Закриття ділянки пов’язано з проведенням капітального ремонту національної траси з використанням нових технологій з розламування цементобетонного покриття та необхідністю перевлаштування зношених водопропускних труб під дорожнім насипом. Заходи дозволять максимально скоротити терміни ремонтних робіт та убезпечити дорожній рух.

У Краматорську зустріли переможців Чемпіонату Європи з пауерліфтингу серед юніорів

Разом із зірковими тренерами Альоною та Олексієм Бичковим із нагородами  додому з Чехії повернулося 4 юнаків-пауерліфтерів. Їх зустрічали та вітали з перемогою представники міської влади, Донецької облдержадміністрації, колеги, рідні та друзі.

Досвід роботи педагогів Школи мистецтв №3 високо оцінили на Всеукраїнській конференції

Навчально-естетичний комплекс у місті Херсон зустрів гостей з 18 областей України, а також Латвії та Білорусі, серед яких більше 200 викладачів образотворчого та декоративного мистецтва, дизайну та науковців. Усі вони зібралися для обміну досвідом на Всеукраїнській (з міжнародною участю) науково-практичній конференції, яка була присвячена 20-річчю Дизайн-ліцею Херсонської міської ради.

У конференції взяла участь викладач-методист Школи мистецтв №3 Оксана Черевань, яка познайомила учасників заходу з досвідом роботи творчого колективу педагогів Школи мистецтв №3.

Любій матусі

У міській бібліотеці для дітей було гамірно від дзвінких дитячих голосів. В гості до бібліотекарів завітала малеча із дитячого садочка «Дзвіночок» і вихованці районного центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.

Завітали вони на майстер-клас «Для моєї матусі від щирого серця», який був присвячений теплому і лагідному святу – Дню Матері. Бібліотекарі розповіли гостям про це свято і ознайомили з дитячими творами про мам.

Бахмутські дошкільнята – лауреати фестивалю «Зоряні малята»

У Дружківцы проходив 20 Всеукраїнський дитячий фестиваль «Зоряні малята», в якому взяли участь понад 350 дітей з різних міст Донецької області. Маленькі талановиті артисти чотирьох Бахмутських закладів дошкільної освіти отримали високі оцінки професійного журі фестивалю та стали його переможцями.

У Маріупольській камерній філармонії пройшов звітний концерт Музичної школи №5 "Музичний водограй"

У різноманітній та багатожанровій програмі концерту у виконанні солістів та оригінальних ансамблів учнів та викладачів прозвучала класична музика, українські твори. А також авторські  композиції директора школи Володимира Мітіна та викладача Андрія Сараваса.

Донецька область виборола 52 медалі на Кубку України з плавання

У Кам'янському пройшов Кубок України з плавання серед спортсменів з вадами зору, розумово-фізичного розвитку і порушенням опорно-рухового апарату.

У складі збірної Донецької області на змаганнях виступили прославлені маріупольські спортсмени: стипендіат Маріупольської міської ради, МСУМК Олександр Комаров, ЗМСУ Данило Чуфаров, МСУ Аліна Бідник. Вони завоювали 7 медалей.

Сумарно збірна команда Донецької області завоювала 32 перших місця, 11 других і 9 третіх місць.

У Маріуполі відкрилася фотовиставка «Професії в обличчях»

Маріуполь – це люди, які творять історію: металурги, моряки, лікарі, вчителі, художники.

У Центрі сучасного мистецтва та культури ім. А. І. Куїнджі відкрилася фотовиставка «Професії в обличчях», організована редакцією газети «Іллічівець. Місто» на честь 89-річчя видання.

Серед почесних гостей виставки секретар Маріупольської міськради Степан Махсма, Генеральний консул Грецької Республіки в Маріуполі Елені Георгопулу, депутати, маріупольські фотомайстри й герої фотографій.

Естафетні команди Донецької області взяли участь у змаганнях «Дитяча легка атлетика»

У Маріуполі в ДС «Новатор» пройшли змагання «Дитяча легка атлетика» серед естафетних команд Донецької області.

У змаганнях взяли участь 10 команд. Серед них Маріуполь: КУ КДЮСШ «Меотида» – 2 команди, ДЮСШ №4 – 2 команди, ФСТ «Україна» – 2 команди, «Лідер» – 1 команда. Бахмут представило дві команди та одна команда була з Вугледара.

У Маріуполі відзначили Всесвітній день охорони праці

У ПК «Молодіжний» відбувся святковий захід, присвячений Всесвітньому дню охорони праці. Під час концерту нагородили кращих фахівців сфери, ветеранів праці, учасників конкурсу малюнків.

До привітань приєдналися кращі творчі колективи ДК «Молодіжний». Вони подарували глядачам барвисті вокальні та хореографічні номери.

КДЮСШ «Атлетик» – учасники всеукраїнських змагань з веслування на байдарках і каное

У Дніпрі проходив Кубок України з веслування на байдарках і каное пам'яті Олімпійської чемпіонки Юлії Рябчінської. Змагання проходили в рамках програми «Дніпро – спортивна столиця».

За право представляти національну збірну і вийти на чемпіонат Європи боролися понад 400 спортсменів з різних українських міст. Учасники, серед яких були чемпіони, призери міжнародних стартів, змагалися на різних дистанціях – 200, 500, 1000 і 5000 метрів у класі човнів-одинаків, двійок і четвірок.

Маріуполь на змаганнях представили спортсмени КДЮСШ «Атлетик» – Олексій Микула і Святослав Беспалов.

У впертій боротьбі Святославу Беспалову вдалося стати призером змагань і завоювати срібну медаль на дистанції К-4 – 500 м.

У Маріуполі відбувся регіональний турнір з вільної боротьби

У ГСК «Азовець» проходив регіональний турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат, присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У змаганнях взяло участь понад 80 борців.

Маріупольчанки зайняли призові місця зі спортивної гімнастики

У Запоріжжі пройшов відкритий чемпіонат області зі спортивної гімнастики серед дівчат на призи олімпійської чемпіонки Ольги Стражевої. Маріуполь представляла команда гімнасток КДЮСШ №2. Маріупольчанки показали відмінні результати – всі 12 гімнасток зайняли призові місця.

Майстерність і цілеспрямованість дівчат допомогли їм зійти на п'єдестал і в черговий раз підтвердити, що Маріуполь – місто чемпіонів.

Працівники бібліотеки ім. Серафимовича допомагають одужувати маленьким пацієнтам позитивними емоціями та гарним настроєм

Співробітники бібліотеки ім. О. С. Серафимовича беруть участь у благодійному марафоні. Так, бібліотекарі приходять до стаціонару дитячого відділення міської лікарні № 3. Там вони розважають дітей, організовують веселі ігрові бібліопроцедури. Мета заходів – розвинути творчі навички пацієнтів.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації