портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 15 серпня 2018 року

Опубліковано 15 серпня 2018 року, 17:52

Фестиваль «З країни в Україну»: активних жителів Донбасу навчили організовувати культурні події

Фестиваль «З країни в Україну»: активних жителів Донбасу навчили організовувати культурні події.

Особливістю другого етапу навчання стало те, що учасники здобували практичні навички на основі власних розроблених концепцій. Процес не припинявся всі 5 днів: комусь знадобилося більше часу, щоб розібратися з програмою фестивалю, а хтось повністю переробляв напрями у комунікаціях.

Загалом організатори вважають, що друга академія була дуже продуктивною, адже наприкінці всі дев’ять міст-учасників розробили цікаві, креативні та готові для запуску концепції.

За матеріалами сайту «Вчасно»

Тимур Русія – срібний призер чемпіонату України з велоспорту в крос-кантрі

  У місті Чернівці проходив чемпіонат України з велосипедного спорту (маунтенбайк) у крос-кантрі з точки в точку серед усіх вікових категорій.

Від Донеччини на змаганнях виступили 11 спортсменів, шість з яких представляли Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С. Бубки, п’ять – обласну спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву з велосипедного спорту (Лиман).

Найвищий результат серед наших велосипедистів показав 25-річний майстер спорту України Тимур Русія, вихованець обласної СДЮСШОР. Тимур подолав дистанцію 40,5 км з часом 1:46.05 та став срібним призером чоловічих змагань.

За матеріалами сайту  департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Боксерки Донеччини здобули 4 нагороди на всеукраїнських змаганнях у Чемерівцях

  В селищі міського типу Чемерівці (Хмельницька область) проходив Кубок України з боксу серед жінок та відкритий всеукраїнський турнір з боксу серед жінок-молоді, юніорок та дівчат. Окрім близько 160 спортсменок з різних регіонів нашої країни, у змаганнях взяли участь гості з Молдови та Литви.

Донецьку область на Хмельниччині вдало представили 4 боксерки, кожна з яких здобула нагороду.

Перемогу в рамках Кубку України святкувала спортсменка школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України Ганна Охрей з Краматорська

У змаганнях серед дівчат представниці Донеччини зібрали повний комплект медалей. Ірина Доценко  у ваговій категорії до 51 кг отримала «бронзу», Вероніка Кібальник з Миколаївки  – «срібло» у ваговій категорії до 54 кг, а Єва Єриш з Костянтинівки – «золото» у ваговій категорії до 57 кг.  15.08.2018

За матеріалами сайту  департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

У Краматорську відбулася презентація команди «Legion XXI»

У Краматорську на базі молодіжної платформи «Вільна Хата» відбулася презентація нового проекту - аматорської футзальної команди «Legion XXI».

Краматорська команда приєдналася до всеукраїнського проекту в 2016 році і вже встигла голосно заявити про себе, завоювавши численні призи та кубки.

На презентації був присутній президент клубу Вадим Каганов, який розповів про цілі проекту, а також поділився планами на майбутнє. Проект «Legion XXI» розвиває футбол, футзал, гандбол і пляжний гандбол, залучаючи до спортивних занять всіх, починаючи від дітей і закінчуючи пенсіонерами.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

У Краматорську з’явиться новий сквер

За ініціативи релігійної громади на вул. Актюбінській буде облаштовано новий сквер.

Члени виконкому схвалили проект рішення про будівництво нового об’єкту відпочинку для мешканців Краматорська. На площі 0,2 га по вул. Актюбінській Релігійна громада св. Пророка Іллі української греко-католицької церкви створить зону благоустрою та відпочинку. Планується також облаштування дитячого майданчика.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

У Маріуполі обговорили проект програми «Разом - ми єдині»

Перед представленням на засіданнях депутатських комісій, пройшло фінальне обговорення міської цільової програми підтримки, адаптації та профорієнтації дітей та молоді з інвалідністю. Програму «Разом – ми єдині» планується реалізувати до 2022 року.

Участь у заході брали директор департаменту соціального захисту населення міської ради Андрій Ремпель, представники департаменту освіти, охорони здоров’я, депутати та представники громадських організацій.

Під час обговорення проекту програми розглянули питання розвитку територіально доступних послуг раннього втручання у місті, розробки механізмів переходу від раннього втручання у дошкільне навчання, потім - у шкільне. А також фахівці підняли питання побудови дієвого механізму професійної освіти та забезпечення трудової занятості людей з інвалідністю.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

«Таємниці старого міста» розкриють для жителів члени комітету «Староміський»

Захопившись розповідями краєзнавців та істориків, представники комітету «Староміський» вирішили організувати цикл екскурсій для дорослих жителів та дітей. Присвятили захід Дню народження Маріуполя.

Більшості будівель понад сто років. Кожна несе свою пам'ять. А про власників і мешканців ходять свої історії. Особливої таємничості додавали розповіді місцевих жителів. Кожен ділився своєю версією подій.

ДТСААФ - вулиця Земська - Миколаївська - Торгова - Митрополитська: такий маршрут прямування першої пішохідної екскурсії.

У планах відвідати криничку на вулиці Фонтанній, яка понад 100 років була джерелом питної води для жителів міста і старовинний купецький будинок з каміном.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Данило Чуфаров завоював другу медаль на Чемпіонаті Європи з плавання

На Чемпіонаті Європи в Ірландії з плавання маріупольський плавець Данило Чуфаров завоював бронзову медаль.

Другу в особистій скриньки медаль спортсмен взяв на дистанції 100 метрів брасом.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріупольські археологи завершили розкопки стародавнього поселення

У селі Кременівка під Маріуполем завершилася археологічна експедиція.

Археологи знайшли сліди миролюбних землевласників і скотарів, які жили в районі сучасного села Кременівка три з половиною тисячі років тому. У археологічний експедиції взяли участь 18 осіб, серед них - студенти та викладачі Маріупольського державного університету, а також волонтери з усієї України.

Були знайдені кістки тварин, крем'яні знаряддя праці і осколки керамічного посуду з традиційним для епохи бронзи орнаментом - заштрихованими трикутниками. Один з них лежав на глибині 15-20 метрів.

Також археологи виявили ймовірні залишки житла - кам'яний цоколь і облицювання. На думку учасників експедиції, частково будинок міг бути збудований з каменю і дерева, а зверху обшитий шкірою. Всі знахідки залишаться в Маріупольському краєзнавчому музеї та будуть представлені у відкритому доступі.

За матеріалами сайту mrpl.city

Дитяче свято "Про добро і зло" у молодіжному центрі "Молодь +"

Бібліотекарі міста запросили усіх бажаючих до молодіжного центру "Молодь+" на дитяче свято "Про добро і зло", яке провели працівники дитячої бібліотеки Людмила Божинова і талановиті, обдаровані учасники гуртку "Юний помічник бібліотекаря".

У програмі на маленьких глядачів, а також їх мам, татусів, бабусь та дідусів чекали: театралізована казка "Про Червону шапочку, казкову фею та хитру Бабу Ягу", веселі вікторини, лялькова вистава "Про легковажного Петрика, розумну Наталочку і злу відьму Цигарку". Особливо приємно, що на свято завітали малюки дитячого садочку "Струмочок" з вихователями.

Захід проходив у рамках ІІІ етапу міського проекту "Селидове-джерело натхнення" за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) та фінансуванням уряду Японії.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Подяки від 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила

В знак вдячності за всебічну підтримку та допомогу, сприяння у проведенні спільних заходів керівник групи цивільно-військового співробітництва 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Михайло Москалик вручив подяки керівнику військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Ярославу Руденко, заступникам керівника Юрію Євсікову, Олені Кульбачній, Сергію Виннику та начальнику відділу внутрішньої та інформаційної політики Інні Сорокіній .

За матеріалами сайту Торецької ВЦА

Зустріч з письменником Олегом Шинкаренко у Торецьку

У центральній міській бібліотеці відбулася зустріч з письменником і журналістом Олегом Шинкаренко. Автор провів лекцію "Сатиричний арко-кібер-панк як основа нової української ідентичності" і презентував кілька своїх романів: "Кагарлик", "Перші українські роботи", "Череп".

За матеріалами сайту toretsk.city

Профорієнтаційний захід для учнівської молоді фахівці

Мангушського районного центру зайнятості провели зустріч із близько 50 школярами дитячого оздоровчого табору «Сонячний».

Під час заходу, дітям розповіли про актуальні на ринку праці професії, основні критерії вибору фаху, про послуги, які надає служба зайнятості молоді, в т.ч. про можливість проходження тестування з профорієнтації безпосередньо у центрі зайнятості на оновленому програмному модулі АРМ «Профконсультант» та безкоштовного профдіагностування власних схильностей, здібностей, кращого зрозуміння своїх професійних інтересів, тобто зробити власну профорієнтацію на Платформі з профорієнтації та розвитку кар’єри Державної служби зайнятості.

В цікавій ігровій формі проходили вікторини, конкурси на тему: «Разом зі службою зайнятості у світ професій». Під час заходу діти ділилися своїми враженнями щодо набутих знань.

За матеріалами сайту Мангушської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації