портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 20 червня 2018 року

Опубліковано 20 червня 2018 року, 17:44

У Краматорську зустріли чемпіона Європи серед школярів з греко-римської боротьби

Сьогодні заступник міського голови Юрій Люлька разом з близькими та друзями зустріли Івана Цибанєва, який повернувся у рідний Краматорськ із великою перемогою.

15-17 червня в Угорщині пройшов чемпіонат Європи серед школярів з вільної, жіночої та греко-римської боротьби. У складі збірної команди України в ваговій категорії до 68 кг виступав вихованець відділення боротьби греко-римської Дитячо-юнацької спортивної школи № 1 Краматорської міської ради, кандидат в майстри спорту України, учень ЗОШ № 2 Іван Цибанєв.

Показавши красиву і сильну боротьбу, Іван виборов перемогу та став чемпіоном Європи.

Інформаційно-консультаційний захід для осіб з інвалідністю

Відбувся черговий виїзний захід в ДРУЦКРОІ «Донбас», в якому прийняли участь 14 осіб з інвалідністю. Профконсультант центру зайнятості докладно проінформувала присутніх про стан ринку праці нашого регіону, про можливості працевлаштування, послуги служби зайнятості, мобільні додатки та можливість скористатися електронною чергою. Особливу увагу приділяла саме активному пошуку роботи як самою особою, так і за допомогою служби зайнятості: перегляду вакансій в засобах масової інформації, складання резюме та відео-резюме, організації он-лайн співбесіди з роботодавцями, що дуже зручно, адже не потребує пересування містом.

Благодійний сімейний захід для дітей, що опинились у складних життєвих обставинах

Служба у справах дітей Слов’янської міської ради багато років плідно співпрацює з Донецькою обласною громадською організацією «Перемога».

Триває реабілітаційний курс «Взаємини в сім’ї» для батьків, діти яких опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку служби у справах дітей Слов’янської міської ради.

Мета курсу полягає в навчанні розвитку материнства та батьківства для збереження біологічної родини.

Батьки навчались налагодженню сімейних взаємин, а з дітьми проводилася інтерактивна програма, яка спрямована на соціально- психологічну реабілітацію дітей та корекцію девіантної поведінки.

Дружківські тхеквондисти вдало виступили на європейських турнірах

Дружківські тхеквондисти Андрій Гарбар і Михайло Шелест з медалями повернулися з європейських престижних турнірів.

Андрій Гарбар взяв участь у міжнародному турнірі класу G-1 1st European Open Multi Games, який проходив у болгарському Пловдиві. Серед молоді спортсмен завоював золоту медаль, перемігши суперників із Греції, Туреччини та Росії.

Другий представник Дружківки Михайло Шелест також взяв участь у турнірі G-1 «Luxembourg Open 2018» в Люксембурзі, де зайняв перше місце і два третіх. Михайло виступав у ваговій категорії понад 87 кг і до фіналу здолав суперників із Франції, Німеччини та Великобританії, а в фіналі переміг у ще одного французького бійця.

Виїзна акція бахмутського МЦЗ для мешканців громад

В рамках співпраці з об’єднаними територіальними громадами Соледара, Сіверська та Званівки відбулася виїзна акція Бахмутського міського центру зайнятості для мешканців громад.

Мета цього заходу - інформування мешканців та роботодавців громад  про стан сучасного ринку праці в регіоні, перспектив його розвитку та можливості працевлаштування, надання  комплексу інформаційно-консультаційних послуг служби зайнятості.

Під час роботи в громадах фахівцями центру зайнятості жителям громад були надані консультації з питань порядку реєстрації громадян, які шукають роботу, профорієнтаційні  послуги та інформація із професійного навчання. Підприємцям Сіверська та Званівки були запропоновані грантові програми міжнародних організацій.

Успішний виступ Бахмутських боксерів

У м. Кропивницькому проходив відкритий турнір пам'яті ЗТУ В.П. Зверева.

Успішний виступ Бахмутських боксерів, які тренуються в ДВУОР ІМ.С.БУБКІ і ШВСМ Донецької області, став черговим етапом в підготовці до чемпіонату України, який буде проходити у вересні в Маріуполі.

 Перше місце виборов Ярослав Тарадюк ( до 75 кг), який у фінальному поєдинку переміг Покровського боксера Івана Чубревічева, що виступав за Київську збірну. Друге місце завоював Артем Лапін (до 69 кг), який вперше після травми та піврічної перерви взяв участь у змаганнях. Третє місце у Філіпа Акилова (75 кг).

Бахмутчанка Євгенія Сєдих - дворазова чемпіонка Європи з вільної боротьби

У місті Дьйор (Угорщина) відбувся чемпіонат Європи U-15 з вільної боротьби серед школярів-юнаків і дівчат 2003-2005 років народження.

Збірну України представляли команди з 12 юнаків і 13 дівчат, двоє з яких - жителі Бахмута, а ще двоє - вихованці училища олімпійського резерву, який знаходиться в місті.

Чемпіонка Європи-2017 Євгенія Сєдих в категорії 62 кг підтвердила свою майстерність, здобувши перемоги над італійкою Лаурою Годіно, румункою Амалією Ротунзяну, а в півфіналі і фіналі - над росіянками Маріам Гусейновою і Христиною Бондаренко і завоювала золоту медаль чемпіонату.

Маріуполь увійшов до п'ятірки міст, в яких буде реалізовуватися Програма «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні» (EUACI)

Маріуполь - одне з перших міст, з ким підписано Меморандум про співпрацю за Програмою «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні» (EUACI). Це програма технічної допомоги Україні з боку ЄС у сфері боротьби з корупцією. Розрахована вона на три роки.

Меморандум передбачає співпрацю між двома сторонами в рамках проекту EUACI «Міста Доброчесності». Проект спрямований на надання допомоги місцевим органам влади у зменшенні ризиків корупції, а також буде сприяти більшому залученню громадян до контролю за органами влади.

Торецьк відвідала посол доброї волі Агнес Чан

У Торецьк з візитом прибула посол доброї волі Агнес Чан. В рамках візиту за участю заступника керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Олени Кульбачної, заступника начальника міського управління освіти Наталії Тинкован посол відвідала заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів «Художньо-естетична гімназія».

В закладі відбувся виступ психологів громадської організації, діяли платформи «Арт-терапевтичний (музичний) Workshop», «Методичний міст «Освіта України та Японії». Учні художньо-естетичної гімназії підготували «Інтерактивний флешмоб» та вокально-танцювальний мікс японських та українських пісень. Агнес Чан завершила візит Торецька поїздкою до багатодітних родин міста.

Діти Мар’їнки відвідали Польщу

Сьогодні мрії дітей, які живуть у кількох сотнях метрах від лінії розмежування, стали реальністю. Для дітей з Мар’їнської ЗОШ №2 завдяки стратегічній ініціативі ГО «Міжнародний Центр Допомоги» разом з БО «Благодійний  Фонд «Спасіння» (Україна), Фондом «Proem Zako», Християнською Громадою «Polnoc» (Польща) організували туристичну поїздку  до Польщі.

Посольська сторона повністю покрила всі витрати пов’язані з перебуванням наших учнів на території Польщі: харчування, проживання та екскурсії. Протягом 10 днів діти перебували на території комфортабельного центру відпочинку «PROeM». На юних мешканців Донбасу очікувало чимало екскурсій, знайомство з містом  Закошчеле, а також поїздки до культурних та історичних пам’яток. Вони брали участь у численних виховних заходах, знайомились з народними звичаями, традиціями та обрядами цього краю.

У Покровську пройшли видовищні змаганні зі стріт-болу

У Покровську на стадіоні ЗОШ №9 за підтримки Покровського міського голови Руслана Требушкіна відбувся відкритий міжрегіональний турнір зі стрітболу, участь у якому взяло 13 команд з таких міст як Покровськ, Мирноград, Краматорськ, Костянтинівка та інших населених пунктів Донецької області, а також команда із Запоріжжя.

Привітати учасників турніру приїхав начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Леонід Михалко, який від імені Покровського міського голови передав найкращі побажання та завзятої спортивної боротьби. Для учасників та переможців від організаторів турніру підготували низку приємних сюрпризів. Переможці отримали не тільки медалі та грамоти, а також грошові призи від Покровської міської ради й можливість провести наступні змагання у м. Харкові в лізі «Про». Загальний призовий фонд склав 10 тис. грн.

Вихованцям дитячого будинку у Покровську розповіли про правопорушення

Працівники Покровського міськрайонного відділу з питань пробації спільно з інспектором ювенальної превенції відвідали дитячий будинок сімейного типу.

Тематика зустрічі стосувалась правових знань та освіченості вихованців дитячого будинку відносно правопорушень. Представник кожної служби провів інтерактивну бесіду стосовно напрямів своєї діяльності, наддав інформацію про права та обов’язки неповнолітніх, наслідки вчинення правопорушень, види відповідальності за недотриманням законодавчих норм.

Присутнім розповіли про відповідальність за вчинення кримінальних правопорушення та показали фільм «Почуй мене».

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації