портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 21 серпня 2018 року

Опубліковано 21 серпня 2018 року, 17:56

Олександр Куць вручив сироті ключі від однокімнатної квартири

У селищі Білозерське вручили ключі від однокімнатної квартири 18-річному Олександру Андрощенку. Хлопець є сиротою і наразі навчається у Білозерському професійному гірничому ліцеї за професією “електрослюсар підземний, машиніст електровозу, машиніст підземних установок”. Квартиру йому придбали коштом обласного та місцевого бюджетів в рамках програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Квартира площею 15 квадратних метрів, з гарним ремонтом, меблями, побутовою технікою. Її вартість – 88 тисяч гривень (44 тис грн виділили з обласного бюджету, стільки ж – з місцевого).

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Олександр Куць привітав шахтарів Донеччини з професійним святом

Сьогодні у Покровську відбувся урочистий захід з нагоди відзначення Дня Шахтаря  за участю голови облдержадміністрації Олександра Куця. До привітань також долучились представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Очільник області подякував гірникам за самовіддану працю, за те, що здобувають енергетичну незалежність України, забезпечують економічну стабільність.

З нагоди свята шахтарів Донеччини відзначили галузевими нагородами, грамотами та подяками від Донецької обласної державної адміністрації.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Триатлети Донецької області – на п’єдесталі змагань у Запоріжжі

Місто Запоріжжя прийняло низку стартів з триатлону – міжнародні змагання «Кубок Хортиці», етап Кубку України та чемпіонат України в командній гонці.

Володарем «Кубку Хортиці» у віковій категорії чоловіки, а також переможцем етапу Кубку України став спортсмен школи вищої спортивної майстерності Донецької області Іван Меньшиков. Серед жінок третя сходинка п’єдесталу підкорилася ще одній представниці ШВСМ Маргариті Криловій. Другою серед дівчат стала Діана Петрук, вихованка Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки та змінного складу відділення триатлону ШВСМ.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

П’ять нагород здобули велосипедисти Донеччини на чемпіонаті України в Чернівцях

  У місті Чернівці проходив чемпіонат України з велосипедного спорту (маунтенбайк) у багатоденній гонці та гонці в гору серед усіх вікових категорій.

Від Донеччини на змаганнях виступили 10 спортсменів, шість з яких представляли Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С. Бубки, чотири – обласну спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву з велосипедного спорту (Лиман).

Звання чемпіона України в особистому заліку багатоденної гонки серед чоловіків виборов 25-річний майстер спорту Тимур Русія, вихованець обласної СДЮСШОР. Окрім цього, Тимур лише на 1 секунду поступився переможцю змагань у гонці в гору, таким чином, отримавши «срібло».

Також у обох програмах чемпіонату на п’єдестал пошани зійшов Геннадій Моісеєв (ДВУОР, Бахмут), який змагався серед юніорів. У гонці в гору він став срібним призером, а в особистому заліку багатоденної гонки – бронзовим.

Ще одну срібну медаль у скарбничку Донецької області принесла Олена Олійник (ОСДЮСШОР-ДВУОР), яка посіла друге місце у гонці в гору серед юніорок.

За матеріалами сайту  департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

У міській раді привітали матерів-героїнь

Згідно з Указом Президента України, за материнську самовідданість, народження та виховання дітей, забезпечення умов для їх всебічного розвитку, троє краматорчанок отримали почесне звання “Мати-героїня”.

Міський голова Андрій Панков урочисто привітав Ганну Сербо - мати п’ятьох дітей, Надію Сидоренко - мати вісьмох дітей, та Олену Науменко - мати п’ятьох дітей із присвоєнням почесного звання, побажав їм та їхнім сім’ям міцного здоров’я, злагоди та процвітання.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

За допомогою форум-театру молодь Дружківки відверто розповіла дорослим про свої прагнення

Для участі у форум-театрі зареєструвалися мешканці Дружківки різного віку. Організатори заходу кажуть: це добре, адже поєднання запалу молоді і досвіду старшого покоління часто дає гарний результат.

Впродовж трьох днів учасники готувалися до вистави, яку на третій день показали глядачам. За умовами форум-театру, змінити сюжет може будь-хто з глядачів у залі, запропонувавши свою версію. Мешканці міста долучилися до запропонованих сюжетів.

Теми, що обрали для показу, стосувалися молоді проблема спілкування батьків та дітей, відсутність кінотеатру у Дружківці, футболісти просили обладнати на околиці міста поле для тренувань та ін.

За матеріалами сайту «Вчасно»

У Мирнограді створили школу мрії

У Мирнограді завершили роботи з реконструкції навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня - гімназія», яка тепер стала опорною.

Реконструкція, яка стартувала в кінці весни 2017 року, обійшлася майже в 60 млн грн бюджетних коштів.

Як всередині, так і зовні проведено капітальний ремонт будівлі.

В рамках інклюзивного навчання для дітей з особливими освітніми потребами є пандуси, спеціальні санвузли.

Закуплено близько 20 мультимедійних комплексів, всі викладачі пройшли відповідні курси по роботі з нововведенням.

За матеріалами сайту «Донецкие новости»

У Маріуполі відбулися «Олімпійські надії Азов'я»

У Маріуполі проходила щорічна регата «Олімпійські надії Азов'я» пам'яті В. В. Лепорського. У змаганнях взяли участь понад 80 спортсменів з Маріуполя та Бердянська.

У перегонах брали участь класи яхт «Оптиміст», «Кадет», «Луч-М», а також крейсерсько-гоночні яхти в трьох залікових групах.

Маршрут змагань: Маріуполь - Бердянськ -Коса Обіточна - Бердянськ -Маріуполь. Діти й юнаки змагалися за трикутною дистанцією в акваторії Маріуполя.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Спортсмени Донеччини – серед кращих на етапі Кубку Європи з вітрильного спорту в Польщі

У польському місті Дзівнув проходив етап Кубку Європи-2018 з вітрильного спорту. Високі результати в складі збірної команди України показали спортсмени школи вищої спортивної майстерності Донецької області з Маріуполя.

У класі яхт «Laser Standard» за підсумками восьми гонок серед чоловіків (враховувались 7 кращих) Іван Жукалін посів друге місце, маючи 17 балів у активі, а Валерій Кудряшов піднявся на третю сходинку п’єдесталу з 21 балом. Перемогу тут здобув Куба Родзевич з Польщі з результатом 15 балів.

Ще один представник нашого регіону Станіслав Мулько у тому ж класі яхт опинився на 9-му рядку заліку серед 14-ти учасників.

За матеріалами сайту  департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

В Маріуполі напередодні Дня незалежності України діти разом з поліцейськими відвідали військових

Малеча познайомилася з побутом бійців Національної гвардії, які пліч-о-пліч з поліцейськими забезпечують у місті безпеку і захищають бойові рубежі в околицях Маріуполя, та привітала їх з 27-ю річницею незалежності України.

Екскурсію у військову частину 3057 для 70 дітей з міського центру позашкільної роботи, дитячо-юнацьких клубів «Буревісник», "Современник" та центру дитячої та юнацької творчості "Вікторія" організували співробітники поліції Маріуполя.

Бійці Нацгвардії продемонстрували школярам зразки озброєння і бойової техніки, яка використовується у військових операціях.

Юні гості поцікавилися військовим розпорядком, дізналися, як проходить служба та які завдання перед військовослужбовцями є сьогодні.

Особливе захоплення у дітей викликала робота кінологічного розплідника.

За матеріалами сайту Національної поліції Донецької області

«Чорне золото-2018» в Селидовому

В черговий раз учасники художньої самодіяльності Центру дозвілля та українських традицій Селидового взяли участь у щорічному Регіональному фестивалі шахтарської пісні «Чорне золото Донбасу», який відбувся в Покровську.

Гідно представили місто своєю творчістю і стали володарями дипломів фестивалю у різних номінаціях.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

У Родинському вшанували пам'ять загиблих шахтарів

У Родинському в парку «Шахтарської слави» відбувся мітинг-реквієм за загиблими шахтарями.

Гірники завжди платять високу ціну за видобуте вугілля - своїм здоров'ям, а іноді - і своїм життям. У 2012 році в ініціативної групи виникла ідея увічнити імена тих, хто загинув на вугледобувних підприємствах Родинського. Через два роки, напередодні Дня шахтаря, всі роботи по створенню меморіалу були завершені. На поверхні пам'ятника розміщено 241 прізвище тих, хто загинув добуваючи вугілля на шахтах «Краснолиманська» і «Родинська».

З тих пір, щорічно, в цей день в парку «Шахтарської слави» проводиться мітинг-реквієм на знак поваги і пам'яті за загиблими шахтарями.

Настоятель православного храму протоієрей Сергій Іскужін відслужив «Заупокійну Літію». Також родинці вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до монументу.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua 

Захід «Про запобігання та протидію домашньому насильству» в Мангушському районі

На базі Мангушського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з фахівцем з Мангушського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області було проведено захід «Про запобігання та протидію домашньому насильству» для молоді засудженої до покарань без позбавлення волі, у кількості 7 осіб віком від 20 до 35 років. У ході заходу учасникам було показано відеолекторій та проведено лекцію-бесіду з запобігання та протидію домашнього насильства та роздані буклети.

За матеріалами сайту Мангушської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації