портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 22 серпня 2018 року

Опубліковано 22 серпня 2018 року, 17:47

Спортсмени регбійного клубу «Твердий знак» готуються в Юр’ївці

Майже на два тижні юні спортсмени регбійного клубу «Твердий знак» вирушили на навчально-тренувальний збір у спортивно-оздоровчий комплекс «Олімп», що розташований на узбережжі Азовського моря в селі Юріївка Мангушського району.

Під наставництвом тренерів Ігоря Юркіна і Володимира Лисенка на регбістів чекає дуже насичена програма: ранкові пробіжки, тренажерний зал, різноманітні змагання.

Окрім цього, спортсмени проведуть майстер-клас та відкритий урок у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Сонячний».

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Краматорський прикордонний загін відзначає 3-тю річницю з дня створення

  Краматорський прикордонний загін зі складу Об’єднаних сил святкує третю річницю з дня створення. На урочистому шикуванні персонал привітав перший заступник начальника Донецько-Луганського регіонального управління генерал-майор Олег Цевельов. Він побажав персоналу сил та наснаги у досягненні спільної мети – визволення та об’єднання України. Також прикордонники, які досягли особливих успіхів у службово-бойовій діяльності, отримали медалі та грамоти, а деякі і чергові військові звання.

Після урочистостей був проведений чемпіонат з міні-футболу серед підрозділів прикордонного загону. У  запеклій боротьбі перемогу виборола команда відділу прикордонної служби «Мар’їнка».

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

У Краматорську на пероні залізничного вокзалу проходить мистецький пленер

  Сьогодні перон залізничного вокзалу перетворився в художній пленер для жителів і гостей Краматорська.

У рамках проекту «Дифузії», художники з Бахмута, Дніпропетровська, Берліна та інших міст, намагаються в фарбах передати своє бачення місцевих ландшафтів.

За матеріалами сайту «Восточный проект»

Щирість і чуйність земляків Слов’янська

Учасники центру культури та духовності «Слов’янські вечорниці», що 12-й рік діє у центральній міській бібліотеці, здійснили незабутню подорож до Святогірська.

В селі Богородичне ветерани поклали квіти до братської могили воїнів, які загинули в часи лихоліття (1941-1943 рр). Далі  делегація слов’янців побувала в Свято-Успенській Святогірській Лаврі.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

Чемпіонат з веслування приніс Маріуполю бронзові медалі

У Полтаві пройшов командний чемпіонат України з веслування на байдарках і каное. У змаганнях взяло участь близько 500 осіб в різних вікових групах. Маріуполь, в складі збірної України, представили спортсмени КДЮСШ «Атлетик».

Святослав Беспалов та Олексій Микула брали участь у заліку на дистанції К2-200 метрів. За результатами змагань нашим спортсменам вдалося поповнити скарбничку нагород Маріуполя медалями бронзової проби.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі вміють «розважатися по-козацьки»

У Маріуполі пройшов традиційне спортивне свято "Козацькі розваги". На території МСК "Азовець" змагалися шість команд у чотирьох вправах.

Учасники демонстрували свою силу, витривалість і швидкість. Чоловіки перетягували канат, тягали мішки з піском, піднімали штангу та величезну шину.

Кожна команда прагнула показати кращі результати. За підсумками чотирьох вправ, переможцями і призерами стали: 1 місце - Олексій Чекаленко і Дмитро Напрягло, 2 місце - Віталій Кияненко і Владислав Чувак, 3 місце - Пудак Сергій і Антон Ковальов.

Їх нагородили кубками, грамотами та приємними подарунками від МЦФЗН "Спорт для всіх". Це був перший етап обласних змагань. Переможці представлятимуть місто у фіналі 24 серпня в Краматорську.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Пройшло засідання круглого столу з питань працевлаштування іноземців

На базі Маріупольського міського центру зайнятості пройшло засідання круглого столу з роботодавцями міста з питань працевлаштування іноземців. Організатори - Головне управління Держпраці у Донецькій області та Маріупольський міський центр зайнятості.

В числі учасників були великі підприємства міста. Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Маріупольського міського центру зайнятості Ольга Валова розповіла щодо особливостей працевлаштування іноземців на території України. Серед питань, які обговорювалися були такі: порядок отримання дозволу на працевлаштування іноземців, працевлаштування категорій іноземців, які потребують дозволу та інші.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Вісім маріупольчанок удостоєні звання «Мати-героїня»

Перед початком пленарного засідання Маріупольської міської ради нагородили маріупольчанок, які отримали звання «Мати-героїня». Їм вручили нагрудні знаки та подарували побутову техніку.

Всього нагороди отримали вісім маріупольчанок. Вони виховали п'ять, шість, вісім і тринадцять дітей.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

З Україною в серці

Фахівець з питань соціальної роботи Селидівського міського відділу філії Державної установи «Центр пробації» у бібліотеці філії № 2 м. Гірник центру бібліотечно-інформаційного обслуговування для дорослих та дітей м. Селидове спільно з неповнолітніми суб’єктами пробації взяли участь в патріотичній годині «Єдина країна – рідна Україна».

З нагоди головних державних свят нашої країни – Дня незалежності та Дня Державного Прапору працівник бібліотеки в цікавій та змістовній формі розповіла присутнім про історію створення нашого прапору, про ухвалу Акта проголошення Незалежності України та його історичне значення для нашого народу.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

У м. Мар’їнка вшанували пам’ять загиблих правоохоронців

Сьогодні, 22 серпня 2018 року, в місті Мар’їнка відбулася година скорботи «Герої  в  нашій  пам’яті живуть», присвячена Дню пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.

У заході взяли участь голова Мар’їнської райдержадміністрації, керівник районної військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз, народний депутат України Сергій Сажко, т.в.о. начальника Мар’їнського відділення поліції Петро Коцюрей, голова ради Мар’їнської районної організації ветеранів Василь Мелюс, голова ради ветеранів органів внутрішніх справ Мар’їнського району, підполковник міліції у відставці Іван Санжаревський,  працівники та ветерани правоохоронних органів району, мешканці та гості міста.

Присутні згадали поіменно загиблих співробітників правоохоронних органів району, вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника правоохоронцям  району, які загинули в роки війни та при виконанні службових обов’язків у мирний час.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

В Мар’їнці та Красногорівці відбувся показ лялькової вистави «Півтори жмені»

З метою урізноманітнення дозвілля та поліпшення морально-психологічного стану дітлахів прифронтових міст,  творчим волонтерським об’єднанням «АРТ-ДЕСАНТ» (керівник об’єднання – волонтер, голова Вінницької філії громадських організацій «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій» Олег Білик) організовано показ лялькової вистави Н. Осипової «Півтори жмені» в містах Мар’їнка та Красногорівка.

Директор лялькового театру – заслужений працівник культури України Михайло Байдюк, режисер – заслужений діяч  мистецтв України Олександр Свіньїн, художник –  Наталія Павлова, актори: Ірина Огородник, Тетяна Свіньїна, Юрій Марцінов, заслужена артистка України Олена Андрушко, оператор Сергій Крамарев.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Групові дискусії для дорослих та дітей

Мангушський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вже три роки співпрацює з Українським фондом Благополуччя дітей.

У рамках проекту Благодійної допомоги  ВПО та найбільш вразливим родинам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні Українським фондом Благополуччя дітей за фінансової підтримки міністерства іноземних справ Німеччини компанією Diakonie Katastrophenhilfe на базі Молодіжного центру № 5 з 26.07 проводяться групові дискусії для дорослих та дітей.  З модераторами Українського фонду Благополуччя дітей хлопці та дівчата  вчаться толерантно спілкуватись, безпечній поведінці, здоровому способу життя, вивчають свої права та пізнають свій внутрішній світ. За такими темами: «Спілкування в радість», «Здоров’я – як, навіщо та чому», «Сам собі захисник»,  «Я маю право», «Я та мій світ», «Спокій тільки спокій. Світ моїх емоцій».

  За матеріалами сайту Мангушської РДА

Патріотична година «В кожнім серці зернини - ми єдина родина і одна Україна на великій землі»

У Мангушській центральній районній  бібліотеці до 27-річниці  проголошення незалежності України була проведена для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку Мангушського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області патріотична година під назвою «В кожнім серці зернини - ми єдина родина і одна Україна на великій землі».

Ведуча заходу - працівник Мангушської центральної  районної  бібліотеки Р. А. Ахбаш розповіла присутнім про довговічну боротьбу країни за волю, яку вона здобула 24 серпня 1991 року Верховною Радою України був прийнятий історичний документ виняткового значення для долі українського народу — Акт проголошення незалежності України.

Метою цієї патріотичної години було згадати історичні відомості, виховувати у суб’єктів пробації почуття патріотизму й національної свідомості, розвинути в них пізнавальну активність, сформувати цікавість до вивчення своєї історії й культури свого народу та сформувати історичний світогляд.

  За матеріалами сайту Мангушської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації