портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 24 липня 2018 року

Опубліковано 24 липня 2018 року, 17:44

Краматорські альпіністи повернулися додому після сходження на Казбек

Заступник міського голови Юрій Люлька та начальник управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради зустріли альпіністів, що повернулися додому після сходження на Казбек.

Перша експедиція на Кавказ вирушила 150 років тому. Цього року група з 11 альпіністів та скелелазів Донецької області, віком від 15 до 60 років, вирішила теж підкорити Казбек. П’ять учасників сходження - краматорчани, які вирішили присвятити свою подорож рідному місту, яке цього року святкує свій 150-річний ювілей. 10 липня міський голова Андрій Панков урочисто передав групі ювілейний прапор, що встановили на вершині разом з прапором Краматорська та України.

За словами учасників експедиції, сходження було досить важким. Труднощів додавали мороз від 10 до 15 градусів та шквалистий вітер.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

У Дружківці ремонтують житло для дітей-сиріт, учасників бойових дій та вимушено-переміщених осіб

Дружківка приділяє велику увагу соціальному захисту дітей, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Квартири, які за рішенням суду отримали статус комунальних або такі, що підлягають розподілу, у багатьох випадках абсолютно непридатні для проживання, не відповідають санітарно-технічним вимогам, деякі після пожежі. Дитина не в змозі самостійно привести їх у порядок, тому всі затрати місто бере на себе. Міською Програмою соціального та економічного розвитку на 2018 рік передбачено проведення капітальних ремонтів житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Так, з міського бюджету вже виділено 400,00 тис. грн. для проведення капітального ремонту в 4-ох квартирах. Ремонт останньої буде закінчений до 31 серпня 2018 року.

За матеріалами сайту Дружківської міської ради

У Дружківці відкриється інклюзивний центр для розвитку особливих дітей

  Розвиток інтегрованої освіти у Дружківці є одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади, і впевнено, крок за кроком входить у практику освітнього життя міста. Так, з 1 вересня 2018 року відкриє свої двері інклюзивно-ресурсний центр, де юні дружківчани з особливими освітніми потребами у віці від 2 до 18 років зможуть проходити адаптацію протягом усього навчального періоду, що дасть можливість різнобічного, своєчасного розкриття їх здібностей та потенціалу. Розташовуватися центр буде на базі міського методичного кабінету з питань освіти.

  За матеріалами сайту Дружківської міської ради

Юну жительку Дружківки визнали найкрасивішою дівчинкою України

  Мешканка Дружківки Дана Третяк на престижному конкурсі Little / Junior Miss & Mister Word Ukraine 2018 отримала кілька титулів. Це змагання в Коблево проводила Міжнародна асоціація моди і краси.

У ньому за корону переможця боролися талановиті і красиві діти зі всієї України. Дана Третяк отримала запрошення для участі в конкурсі особисто від Регіонального директора «Міні-Міс Світу» в Україні Наталії Мельничук.

Три дні виснажливих репетицій, кілька місяців доконкурсної підготовки - і головна корона конкурсу на голові у Дани Третяк. Наша юна землячка також перемогла в номінації «Фотомодель світу - 2018» і отримала премію «Найкрасивіша модель України - 2018».

Мама Дани Наталя Третяк теж отримала гідну нагороду «Місіс Мама Миру - 2018». За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Маріуполь відсвяткував Міжнародний день шахів змаганнями

У ПК «Молодіжний» пройшли спортивні ігри Донецької області з шахів серед ветеранів. Переможцями та призерами стали: Ігор Ярмонов, Мухарбек Євлоєв, Анатолій Корольов.

Переможців та призерів нагородили медалями та грамотами управління молоді та спорту Маріупольської міської ради. Також хлопців привітав 4-кратний чемпіон світу з шахів Ігор Ярмонов.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Приморському парку пройшов III етап кубка України з Mini DH

У Маріуполі відбувся кубок України зі швидкісного спуску на гірських велосипедах mini DH. Змагання організовані ініціативною групою FunRide on bike та проведені за підтримки Маріупольської міської ради. А за рахунок виграного малого гранту програми «Громадський бюджет» придбано призовий фонд та інвентар для будівництва траси.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

На пленарному засіданні депутати проголосували за виділення коштів на навчання обдарованої маріупольчанки

На координаційній раді було розглянуто питання щодо виділення коштів на навчання Катерини Малкіної. Ця учениця Маріупольського технічного ліцею, завоювала золоту медаль на міжнародній олімпіаді в США за проект «Метод утилізації поліетилену високої щільності».

До членів координаційної ради звернувся заступник міського голови Олександр Кочурін. Він сказав, що юна маріупольчанка потребує фінансової підтримки міської ради. Здобувши перемогу на Міжнародній олімпіаді, Катерина Малкіна отримала можливість навчатися в Канаді, але для цього необхідно сплатити 10% від всієї вартості дворічного курсу.

Депутати одноголосно підтримали таку пропозицію і рекомендацією координаційної ради додатковим пунктом додадуть в питання проекту порядку денного «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 15.12.2017 №7 / 24-2316« Про міський бюджет м. Маріуполя на 2018 рік».

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі провели заняття з мінної безпеки

У Палаці культури «Молодіжний»  провели заняття з питань мінної безпеки з представниками селищних рад, департаменту освіти, управління охорони здоров’я, комунальних підприємств міста, організацій та підприємств, які задіяні в обслуговуванні об’єктів життєзабезпечення. Піротехніки Головного управління ДСНС України у Донецькій області також взяли участь у засіданні. Організатор заходу - благодійна організація Благодійний фонд «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні».

У ході зустрічі обговорили питання визначення ефективних засобів впливу на свідомість громадян під час проведення профілактичної роботи з мінної безпеки. Присутні дійшли згоди, що нагадувати про небезпеку боєприпасів потрібно регулярно із використанням наочних матеріалів.

Фахівці Головного управління нагадали основні правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів. За допомогою навчальних макетів представники ДСНС ознайомили учасників заходу із основними видами боєприпасів,  що сьогодні зустрічаються на території області.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріуполець з інвалідністю взяв участь у чемпіонаті світу з волейболу

У місті Арнем, що в Нідерландах відбувся чемпіонат світу з волейболу серед спортсменів з інвалідністю. Команда українців змагалась зі спортсменами з шістнадцятьох країн світу.

Маріуполь у складі чоловічої збірної команди України представляв Марк Приймаков.  Вісімнадцятирічний хлопець два роки займається професійним спортом не дивлячись на проблеми зі здоров’ям. Наполеглива праця та жага до перемоги неодноразово приводила спортсмена на змагання високого рівнів. Минулого року Марк, у складі української команди отримав титул віце-чемпіону Європи. Всі його перемоги спільні із тренером Олексієм Харламовим, адже він постійно займається з хлопцем та допомагає йому у спорті та розвитку.

Цього разу збірна України зупинилася за крок від медалей. У матчі за 3-тє місце наші спортсмени поступилися збірній Бразилії з рахунком 0-3 (26-28, 23-25, 25-27) та зайняли 4 місце чемпіонату.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріуполець став бронзовим призером у запливі з Азії в Європу

У Туреччині відбулася «Босфор крос-континентальна гонка». У змаганнях взяв участь маріуполець Сергій Стрюченко та завоював бронзову медаль.

Змагання плавців у Туреччині проходять щорічно з 1989 року. Цього року для участі в гонці зареєструвалося понад близько 2, 5 тисяч людей з 52 країн світу. Плавцям потрібно було подолати нелегкий маршрут у 6, 5 км по протоці, що з'єднує Мармурове та Чорне моря. Заплив починався з азіатської частини Стамбула, а фінішувала - на європейській стороні.

За підсумками змагань, Сергій Стрюченко завоював бронзову медаль в категорії 35-39 років. Спортсмен подолав дистанцію за 56 хвилин 18 секунд.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Рейд щодо попередження загибелі людей на воді

З метою попередження надзвичайних ситуацій на водних об’єктах на території обслуговування, співробітниками 13 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області проведено рейд щодо попередження загибелі людей на водоймах – «Кутузівський ставок» м. Селидове.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Інтерактивний захід – конкурс малюнку «Професія моїх батьків»

В рамках спільної роботи Лиманського міського центру зайнятості та молодіжного центру «Альтанка» було проведено інтерактивний захід – конкурс малюнку «Професія моїх батьків», в якому взяли участь молодші школярі віком від 7 до 10 років.

Ідея конкурсу – показати, що праця є необхідною складовою людського життя. Автори малюнків відобразили своє бачення професії власних батьків, із задоволенням розповідали про важливість і повагу до неї. Крім того, діти ознайомилися з актуальними професіями на місцевому ринку праці.

Через те, що всі роботи були яскраві, змістовні, позитивні, важко було визначити переможців, тож всі учасники отримали солодкі подарунки.

За матеріалами сайту Лиманської міської ради

У Покровському районі для дітей провели заняття «Я обираю здорове майбутнє»

З метою профілактики негативних явищ у підлітковому середовищі, формування свідомості та вміння робити вибір на користь здорового способу життя фахівцем із соціальної роботи Покровського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді І. М. Малишко проведено заняття з елементами тренінгу: «Я обираю здорове майбутнє» для дітей підліткового віку селища Перше Травня.

Діти брали активну участь в обговоренні питання згубного впливу шкідливих звичок на організм людини, з`ясовували, що потрібно робити, щоб бути завжди здоровим, створювали яскраві плакати-колажі, на яких демонстрували головні складові здорового способу життя.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації