портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 24 травня 2018 року

Опубліковано 24 травня 2018 року, 16:57

У Слов'янську консул Німеччини і суспільство «Бохум-Донецьк» передали ключі від автомобіля для доставки гуманітарних вантажів на Схід України

У Слов'янськ з гуманітарною місією прибули гості з Німеччини. У складі делегації - генеральний консул Німеччини Вольфгант Мессінгер, активісти благодійного товариства «Бохум-Донецьк» на чолі з головою Юттою Кройц і Іваном Штукерт, консультантом належному голові ради товариства "Бохум-Донецьк".

Консул Німеччини пан Вольфган Мессінгер разом з товариством «Бохум-Донецьк» офіційно передав ключі від автомобіля для доставки гуманітарних вантажів і розвезення гарячих обідів на лінії фронту представнику Донецького Фонду соціального захисту та милосердя.


Готовий до захисту Вітчизни: в Слов’янську відбулись змагання з військово-спортивного багатоборства серед студентів

У спортивному корпусі державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет» та комунальному закладі «Фізкультурно-оздоровчий комплекс м. Слов’янська» відбулись змагання з військово-спортивного багатоборства «Готовий до захисту Вітчизни» серед студентів факультету фізичного виховання ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет».

Участь у заході взяли юнаки І-V курсів факультету фізичного виховання, загалом 21 студент.

Змагання проходили в два дні. Протягом першого дня студенти змагалися у кульовій стрільбі з пневматичної гвинтівки, неповному розбиранні та збиранні автомату АКМ, підтягуванні на поперечині, бігу 1000 м. На другий день учасники випробували себе у метанні гранати (700 гр.) та плаванні (50 м.).


В обласному конкурсі творчих робіт перше місце посіла учениця Слов’янського БРЦПО ім. П. Ф. Кривоноса

Протягом лютого – травня проходив обласний конкурс творчих робіт серед учнів ЗП(ПТ)О Донецької області з предмету «Інформатика» за темою: «Презентація професії».

На розгляд обласного журі було надано 27 конкурсних презентацій  з 25 закладів професійної освіти Донецької області.

І місце посіла учениця ІІІ курсу Слов’янського багатопрофільного регіонального центру професійної освіти імені П. Ф. Кривоноса П’ятковська Катерина.


У Дружківку завітали учасники II Міжнародного форуму молодіжних центрів «Від ініціативи – до дії»

З  метою обміну досвідом та кращими міжнародними і національними практиками щодо діяльності молодіжних центрів, посилення співпраці в напрямі розвитку молодіжної інфраструктури в Україні 24 травня 2018 року до молодіжних центрів Дружківки «ЛесяХаб» та «ART HUB-Калейдоскоп» завітали учасники форуму молодіжних центрів «Від ініціативи – до дії», який днями проходив у Святогірську.

Даний форум проводився у рамках II Міжнародного форуму молодіжних центрів за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Донецької обласної держадміністрації, Асоціації молодіжних центрів України та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.


Ілюстрований перегляд до Дня Святої Трійці в Бахмуті

Напередодні Дня Святої Трійці міська бібліотека для дітей провела ряд заходів.

Був оформлений ілюстрований перегляд «Зелене свято у травах іде», де представлені матеріали про витоки свята.

Для учнів загальноосвітньої школи №1 та читачів бібліотеки проводилася творча майстерня, метою якої було ознайомлення дітей з особливостями святкування Трійці: як вбирали оселі і Храми зеленню і квітами, про традиції сімейного святкування, про духовні цінності нашого народу. Під керівництвом майстрині Тетяни Гольц гості бібліотеки виготовляли ляльку-оберіг Стригушу із духмяних трав.


«Скарби Бразилії» у Бахмуті

У Бахмутському міському народному Домі відбулася прем’єра казки «Скарби Бразилії».

Ця захоплююча детективна історія була представлена в рамках звіту театру-студії «Фенікс», в якій глядачі взяли найактивнішу участь.


Для жителів населених пунктів поблизу лінії розмежування відкрито новий автобусний маршрут сполученням "с. Відродження – м. Бахмут"

Бахмутська райдержадміністрація співпрацює з міжнародними організаціями за різними напрямками, у тому числі вирішує питання транспортного сполучення віддалених населених пунктів з районним центром. В.о. голови райдержадміністрації Тетяна Єрохіна, розуміючи, наскільки для людей, що мешкають поблизу лінії розмежування, важливо дістатися до м. Бахмут задля вирішення соціальних питань, звернулась за допомогою до представництва Міжнародної гуманітарної організації «АДРА Україна». І ось результат цієї співпраці: 24 травня соціальний автобус здійснив перший рейс за сполученням «с. Відродження – сел. Роти – с. Воздвиженка – с. Криничне – с. Миронівка – м. Бахмут».


У Маріуполі відзначили День науки

Приазовський державний технічний університет відзначив День науки у форматі науково-практичної конференції «Університетська наука-2018». Захід відбувся у рамках 12 Всеукраїнського фестивалю науки з нагоди сотої річниці заснування Національної академії наук України та 27 річниці проголошення Незалежності України.

Роботу конференції організували в 42 секціях. Охопили всі напрямки наукової діяльності університету. Свої роботи представили більше 500 викладачів, представники маріупольських підприємств, студенти та аспіранти.


У Маріуполі з'явиться інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ)

Мета ІРЦ – забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти. Відбуватиметься це шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання їй психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження.

Створюють ІРЦ на базі комунального закладу «Маріупольська міська психолого-медико-педагогічна консультація» Маріупольської міської ради. Розраховано заклад на 1928 дітей. У ньому будуть працювати 64 вчителя-логопеда та 12 педагогічних працівників.


«Ми пливемо в круте літо!» - під таким гаслом стартує в Маріуполі літня оздоровча кампанія для дітей

У міському саду розпочнеться літня оздоровча кампанія-2018 для вихованців Міського центру позашкільної роботи за місцем мешкання та дітей пришкільних таборів Маріуполя. На них чекають безліч цікавих локацій!


Мирноградським школярам розповіли про часи Великого терору

У бібліотеці – філії №1 ЦБС відділу культури Мирноградської міської ради відбувся захід “80-ті роковини Великого терору» до дня вшанування пам’яті жертв масових політичних репресій 1937 – 1938 –х років.

Метою заходу було гідне вшанування пам’яті жертв масових політичних репресій 1937-1938 років, збереження та донесення до сучасного покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні XXI століття, а також вшанування патріотизму й мужності.


На Донеччині вшанували пам'ять загиблих від атаки терористів у 2014 році бійців АТО

На місці пам'ятної стели на честь трьох бійців 93-й механізованої бригади, розташованої на трасі Добропілля - Краматорськ пройшов мітинг у пам'ять про загиблих воїнів АТО.

Вшанувати пам'ять героїв приїхали бійці 93-й ОМБр на чолі з заступником командира бригади, секретар Добропільської міськради, представники сусідніх сільських рад, небайдужі місцеві жителі, учні, священнослужителі, а також голови районних рад та учні семінарії із західної України.


Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації