портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 25 червня 2018 року

Опубліковано 25 червня 2018 року, 17:49

У Краматорську з’явився сквер машинобудівників

Відбулося урочисте відкриття масштабного нового скверу з безліччю різноманітних майданчиків для відпочинку та заняття спортом, у тому числі і перший в місті ролердром.  Такий подарунок усім краматорчанам на честь 150-річчя міста зробив Новокраматорський машинобудівний завод.

 Новий сквер побудували в центрі міста, та на його території є усе необхідне для відпочинку: бесідки, велосипедні доріжки, дитячі майданчики, спортивний майданчик з тренажерами, два поля – для футболу та волейболу, а також перший у Краматорську роледром просто неба. На святкове відкриття завітали сотні мешканців та гостей міста. Для дітей була організована яскрава розважальна програма.

Володимир Страшненко - заслужений тренер України

Посвідчення про присвоєння звання заслуженого тренера України з тхеквондо Володимиру Страшненко вручив заступник голови ДонОДА Віктор Ремський на святкуванні Міжнародного Олімпійського Дня.

Директор ДЮСШ, президент федерації тхеквондо Донецької області Володимир Страшненко отримав звання заслуженого тренера України за гідну підготовку спортсменів до змагань. Його вихованці займають призові місця на змаганнях всеукраїнського, європейського та світового масштабів.

На горі Карачун під Слов’янськом згадали загиблих вертолітників

24 червня ранку на меморіальному комплексі на горі Карачун відбулось вшанування загиблого 4 роки тому екіпажу МІ8 в складі представників 16 Бродівської армійської авіації, ЦСО "Альфа", військової розвідки Кіровоград.

Організатори заходів Штаб Об'єднаних Сил, побратими загиблих, Андріївська сільська рада за ініціативи київського волонтера Марини Квітки.

Від Чорнобиля до проблем сьогоднішнього дня: в Слов'янську представили виставку еко-плаката

У Слов'янському просторі Top Place відбулося відкриття виставки еко-плакатів "4-й Блок" студії "Графпром" (м. Харків).

Жителі Слов'янська цього тижня мали чудову і унікальну можливість познайомитися з роботами світових художників і дизайнерів, які представив їм в рамках відкриття один із засновників студії "Графпром" - Ілля Павлов.

Він також прочитав лекцію "Дизайн проти кризи / секрети успіху" і розповів про свою історію успіху, і про те, як йому і команді вдалося реалізувати проекти по всій Європі, відкрити офіс в Швейцарії і попрацювати з такими лідерами в області рекламних комунікацій і маркетингу як компанія Fedoriv, створюючи концепти національних і міжнародних масштабів.

Молодь у Слов'янську весело відзначила своє свято

24 червня на Соборній площі в Слов'янську відбувся святковий концерт, присвячений Дню молоді.

Виступали творчі колективи, співаки і музиканти, які представили свою творчість жителям і гостям міста.

Заступник міського голови Слов'янська Андрій Рубан нагородив грамотами найактивніших молодих людей міста. Концертну програму продовжила святкова дискотека.

У Бахмуті відзначили День Молоді

24 червня в останню неділю першого літнього місяця Бахмут традиційно відзначив День молоді.

Святкування Дня молоді у Бахмуті, яке проходило за ініціативою Бахмутського управління молодіжної політики та під патронатом міського голови Олексія Реви,  розпочалося з островків здорового способу життя, який пройшов у нижній частині парку культури та відпочинку. В рамках фестивалю пройшли спортивні змагання, показові виступи учнів школи олімпійського резерву, бажаючі спробували себе в настільних іграх.

Також в рамках свята пройшов ярмарок виробів сучасного і традиційного мистецтва, майстер-класи Hand Made, фото-квести. Для всіх бажаючих працював майданчик аквагриму та професійного макіяжу.

50-й зліт-чемпіонат зі спортивного туризму серед учнівської молоді Донецької області, присвячений Дню Конституції України

З 20 по 24 червня у селищі Торське на туристичній базі «Лісова» відбувся 50-й зліт-чемпіонат зі спортивного туризму, організований і проведений департаментом освіти і науки облдержадміністрації спільно з Донецьким обласним центром туризму та краєзнавства учнівської молоді.

У зльоті-чемпіонаті  взяли участь 9 команд із Бахмута, Добропілля, Дружківки, Краматорська, Покровська, Торецька, Лиманського району та збірна команда Донецької області.

Маріуполь відсвяткував День молоді

Жителі і гості міста з розмахом відзначили День молоді. Сотні маріупольців прийшли в міський сад, щоб взяти участь у різних локаціях: заспівати в караоке, послухати маріупольських стендап-коміків, подивитися кіно, позмагатися в спортивних заходах і квестах.

Десятки локацій до дня святкування розгорнулися в міському саду. При формуванні програми заходу, врахували пропозиції та побажання маріупольської молоді, тому свято вийшло сучасним і яскравим.

У міському саду працювало десятки локацій. Тут кожен міг знайти собі заняття до душі - як діти, так і дорослі. Всі отримали заряд позитивних вражень та незабутніх емоцій.

Привітання ветеранів з Днем народження

Радник Т. Ф. Прокопова, завідувач сектору з внутрішньої політики Виконавчого комітету міської ради О. В. Шперчук, депутат Мирноградської міської ради Д. В. Доценко привітали з Днем народження інваліда війни О.О. Филимонову, учасника бойових дій К. В. Панюкову та вручили їм продуктові набори.

Яскраве святкування Дня молоді в Покровську

За ініціативи Покровського міського голови Руслана Требушкіна, у Покровську на центральній площі Шибанкова для молоді міста було підготовлено яскраве та динамічне свято з нагоди великого свята активних та позитивних людей – Дня молоді.

Святкування цього свята вже стало своєрідною традицією та одним із улюблених свят місцевих жителів. Так, на них чекала низка приємних сюрпризів – виступи запрошених молодіжних колективів та популярних діджеїв, пінна вечірка й лазерне шоу, фарби холлі та багато інших улюблених молодіжних атрибутів.

Делегація молоді Мар'їнського району взяла участь в обласному заході Молодіжний FEST «Чотири стихії»

Делегація молоді Мар`їнського району взяла участь в обласному урочистому заході до Дня молоді – Молодіжний FEST «Чотири стихії» та в обласному конкурсі «Молода людина року», метою якого є відзначення та підтримка найбільш активних молодих людей за вагомий внесок у тій чи іншій сфері діяльності. Захід пройшов у парковій зоні м. Новогродівка.

Представники молодіжного центру «Вікторія» м. Мар`їнка взяли участь у конкурсі серед колективів інноваційних центрів розвитку для дітей та молоді – «Земля наш спільний дім», представивши танцювальну композицію та імпровізацію з постановою «Понтаміми та веселі міми» й отримали диплом Новогродівської міськради в номінації «Ініціативний підхід». Крім того, на дітей та молодь чекали показові виступи колективу бально-спортивного танцю «Айстра», різноманітна дитяча анімація, робота надувних батутів «Мокрий футбол», «Басейн з кульками», «Піратська горка», робота атракціонів «Мотузкове містечко», «Скеледром», зона відпочинку на ковдрах та гамаках, зона фотолокацій, виставки-продажу «Handmade» та польова кухня.

Відкриття молодіжного центру "Молодь+"

У грудні 2017 року на базі Будинку культури м. Селидове урочисто відкрили платформу молодіжних та дитячих ініціатив «START UP». Члени ініціативної групи почали залучати молодь міста до активної співпраці, об’єднуючись за інтересами. Молоді люди творчо розвиваються, спілкуються, обмінюються інформацією та досвідом.

Селидівська міська рада не зупинилася на досягнутому. До Дня молоді селидівці отримали в подарунок новий сучасний молодіжний центр «Молодь+», створений на другому поверсі центральної міської бібліотеки для дорослих.

Після урочистого відкриття всі присутні мали змогу взяти участь у невеличкій екскурсії будівлею, а також ознайомитись з творчими роботами Олександра Ремньова, Олександра Тамбовцева, Сергія Лисянського.

День молоді в Селидовому

24 червня у парку культури та відпочинку Селидового відбулося свято для молоді.

Розважальна програма включала в себе різноманітні конкурси, ігри та забави.

Серед активної молоді були визначені переможці, які були нагороджені призами від Селидівської міської ради.

До Конституції – з повагою, до влади – з надією

До Дня Конституції України працівники Святогорівської бібліотеки та будинку культури у молодіжному центрі «Святогорівка-АРТ» провели годину громадянства «Конституцію вивчаємо, поважаємо», на якій молодь ознайомили з історичними передумовами прийняття Основного Закону України.

На заході була розгорнута виставка-діалог «До Конституції – з повагою, до влади – з надією». Виставка сформована за такими розділами:

  1. Якою є історія українських Конституцій?
  2. Коли і за яких умов було прийнято чинну Конституцію?
  3. Хто з відомих українців були авторами Конституцій?
  4. Чи є Конституція гарантом незалежності і соборності України?

Матеріали на виставці дали присутнім повну відповідь на запитання розділів виставки-діалогу.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації