портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 26 червня 2018 року

Опубліковано 26 червня 2018 року, 17:44

В Музеї історії міста презентували книгу Олександра Юзвіна «Краматорка. Краматоровка. Краматорськ»

У Музеї історії міста відбулася презентація книги краєзнавчого характеру «Краматорка. Краматоровка. Краматорськ» Олександра Юзвіна, присвяченої 150-річчю Краматорська, яку видали як заповіт автора.

Презентація зібрала його друзів, товаришів по роботі, воїнів-інтернаціоналістів, долі яких особливо хвилювали Олександра Олександровича.

У Краматорську покращується водозабезпечення у віддалених районах міста

Завдяки виділенню коштів з міського бюджету значно покращилось забезпечення водою віддалених районів та селищ міста. Андрій Панков у рамках робочої виїзної наради проконтролював виконання заходів «Краматорським водоканалом», завдяки чому більше 2000 мешканців у своїх будинках постійно мають воду.

Міський голова Краматорська поставив завдання відповідальним структурним підрозділам щодо контролю та налагодження водозабезпечення у віддалених районах міста. Щоб вирішити це проблемне питання, було розроблено декілька проектів, які профінансовано з місцевого бюджету. Вони поступово реалізуються і дають позитивний ефект.

У Слов'янську трьом жінкам присвоїли звання “Мати-героїня”

26 червня міський голова Вадим Лях на апаратній нараді привітав багатодітних матерів та вручив їм посвідчення, нагрудний знак, подарунок та букет квітів.

Відповідно до Указу Президента України від 11 травня 2018 р. № 121/2018 присвоєно почесне звання України “Мати-героїня”: Любові Івановій (9 дітей), Наталії Котковій ( 10 дітей) та Поліні Харченко (5 дітей).

За словами очільника міста, у цей складний час виховувати стільки дітей це справді героїчний вчинок, тому він побажав їм здоров'я та наснаги у цій почесній справі.

Дружківський ансамбль «Карамель» завоював гран-прі на Всеукраїнському фестивалі

В Очакові Миколаївської області проходив всеукраїнський фестиваль дитячої художньої творчості «Єдина родина». У конкурсі взяли участь понад 1000 дітей з 9 областей України. За перемогу боролися і вихованці Дружківського ансамблю сучасного танцю «Карамель». Вони привезли з фестивалю гран-прі в номінації «Класична хореографія. Соло», перше місце за «Естрадну хореографію, малі форми» і два других за «Естрадну хореографію».

Форум місцевого розвитку Бахмутської громади за участю ПРООН

У  великій залі Бахмутської міської ради за участю представників ПРООН «Відновлення та розбудови миру» відбувся форум місцевого розвитку Бахмутської  громади.

В заході взяли участь представники сіл/селищ ОТГ, голови/представники громадських організацій, представники ЗМІ, депутати міської ради, активісти, керівники та спеціалісти управлінь та відділів міської ради, структурних підрозділів державних органів влади, представники поліції, контролюючих органів, що працюють на території громади.

Протягом роботи форуму було заслухано презентації та звіти щодо стану партнерства Бахмутської громади з Програмою Розвитку ООН та іншими донорами в межах її напрямків діяльності та окремих проектів. Обговорено проблемні  питання в громаді та затверджено подальші плани дій з громадськими об’єднаннями та активними групами.

Старшокласники Маріуполя взяли участь у літній психологічній школі

У Маріупольському державному університеті старшокласники пройшли літню психологічну школу. Вона допомогла їм знайти відповіді на хвилюючі питання, визначитися з майбутньою професією та знайти ключ до особистісного зростання.

Програма літньої школи передбачала 5 тематичних тренінгів, які проводили викладачі кафедри практичної психології та магістранти спеціальності «Практична психологія». Заняття проходили в ігровій формі в атмосфері дружньої взаємодії, підтримки і доброзичливості, яка є одним з головних принципів роботи літньої психологічної школи.

Тренінги були спрямовані на розвиток соціальних навичок, особистісних якостей та інтелектуального потенціалу учнів. Результатом участі в проекті для старшокласників стало краще розуміння себе та оточуючих, підвищення впевненості у власних можливостях і нові соціальні контакти.

Маріупольські борці відзначилися на чемпіонаті України

Спортсмени Маріуполя відзначилися в Черкасах. Вони показали високий результат на чемпіонаті України з греко-римської боротьби.

За підсумками змагань наші спортсмени вибороли ряд різних медалей. Так, чемпіоном країни в категорії 130 кг став Олександр Чернецький. «Срібло» взяв Владислав Коростильов (55 кг). Дві бронзові нагороди завоювали Д. Пеньков і О. Шишман.

Результати Чемпіонату України з легкої атлетики

У Кропивницькому завершився Чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів. У ньому брали участь Маріупольські легкоатлети, у складі збірної команди Донецької області - Олександр Пирогов (КДЮСШ №4), Олександр Романовський (ОКДЮСШ «Україна»), а також перевіряв свої сили Данило  Самороков (ОКДЮСШ «Україна»).

За результатами змагань Пирогов Олександр завоював перемогу в бігу на 200 м з результатом 21,69 секунди. А Олександр Романовський став срібним призером у штовханні ядра з результатом 17 м 04 см.

Маріупольські герої отримали грошові нагороди

На черговому пленарному засіданні міської ради розглянули питання про виплату грошової винагороди тим, хто здійснив героїчні вчинки та затримав правопорушників, які вчинили резонансні злочини. Їх отримають одинадцять патрульних поліцейських, серед них – одна дівчина. Розмір винагороди – одна і п'ять тисяч гривень.

За словами директора департаменту контролю та організації діяльності міської ради Сергія Гришко, представники поліції проявили сміливість, безстрашність і небайдужість до безпеки його жителів.

У Маріуполі стартував проект «Маріуполь 360: історія міста Марії»

До 240-річчя міста стартував новий віртуальний проект «Маріуполь 360: історія міста Марії». Тепер історію рідного міста буде цікаво вчити і відкривати для кожного знову.

Маріуполь - це місто з унікальною історією та архітектурою. Тут жили видатні особистості, які будували, розвивали і прославляли рідне місто.

Не всі жителі, які гуляють по вулицях міста і проходять повз будинки, здогадуються про їх дивовижну історію. Більшість стін і місць міста зберігають у собі загадку минулих століть.

Проект «Маріуполь 360: історія міста Марії» покликаний вирішити це питання. Віртуальні екскурсії допоможуть подивитися на Маріуполь під іншим кутом. Вивчення історії стане цікавим, сучасним і інтерактивним.

Вже з'явилися перші серії проекту, де можна дізнатися історію міського саду та особняків Маріуполя. Попереду на жителів і гостей міста чекає багато цікавих випусків.

У Маріуполі проходять випускні вечори

За традицією в місті проходять випускні вечори. Старшокласники отримують атестат і починають новий етап життя. Цього року випускниками стали понад 5 тисяч осіб.

Випускниками 11 класу стали 1835 учня. Їм вручили 59 медалей: 35 золотих і 24 срібних. З 9 класу випустились 3230 школярів, 105 з них нагороджені свідоцтвами з відзнакою.

Вже підведені підсумки зовнішнього незалежного оцінювання. Бали, отримані в ході тестування, допоможуть їм продовжити навчання у вищому навчальному закладі. За результатами оцінювання, п'ять випускників Маріуполя отримали найвищий бал з предметів хімія та математика. Високі результати показали учні школи № 67, технічного та міського ліцеїв.

Всі випускні бали проходять у Маріуполі під контролем правоохоронців та профільних підрозділів міськради.

Олександр Куць вручив ключі від квартири особі з числа дітей, позбавлених батьківського піклування

Сьогодні у Мирнограді голова Донецької ОДА Олександр Куць вручив ключі від квартири мешканці міста Аліні Карячці – особі з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

Квартиру було придбано в рамках регіональної програми «3абезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2020 роки» на умовах співфінансування 50х50 з обласного та місцевих бюджетів. Загальна вартість однокімнатної квартири склала 93 тисячі гривень.

Олександр Куць разом з Мирноградським міським головою Олександром Брикаловим вручили Аліні Карячці ключі та сертифікат на квартиру. Окрім цього, приємним подарунком для дівчини став новий холодильник та телевізор.

Сучасна бібліотека – сучасні послуги

В рамках міського проекту «Разом до успіху», за підтримки МОМ Агентства ООН в Україні, за фінансування уряду Японії, були придбані комп’ютери, які вирішено передати в міську бібліотеку.

Тепер кожен бажаючий може не тільки взяти почитати книгу, а й безкоштовно знайти необхідну інформацію у всесвітній мережі Інтернет.

День музики у Харкові

У Харкові відбувся «День музики». На цьому святі працювала 41 локація, де виступали різноманітні музичні колективи з 14-ої до 22-ої години.

Гурт «ПокиТріо» із Селидового був запрошений на цей захід «Культурною агенцією А» з Харкова.

Колектив гідно представив рідне місто.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації