портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 27 липня 2018 року

Опубліковано 27 липня 2018 року, 16:46

Цьогоріч поновлену розмітку матимуть 976 км автодоріг державного значення

На Донеччині цього року свіжими розмічальними лініями промаркують 976 км автодоріг загального користування державного значення (міжнародних, національних і територіальних).

Як повідомлялось раніше, левова частка робіт виконується традиційним методом – із застосуванням спеціальних світлоповертальних фарб (зі скляними мікрокульками), а от для маркування 30 км проїзної частини міжнародної траси М-03 Київ – Харків – Довжанський (у межах Слов’янського району) використовується метод структурного нанесення холодного пластику.

За матеріалами сайту Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Фонд Бориса Колеснікова відправив студентів Слов'янська на провідний авіафорум в Лондон

У передмісті Лондона проходила найбільша в світі авіавиставка Farnborough Airshow 2018. Салон вважається найгучнішою подією в сфері авіації, тут демонструються останні досягнення галузі та інновації, полягають мільйонні контракти.

Цього року у форумі взяли участь понад 1 500 експонентів зі ста країн світу. В цілому виставку відвідали близько 150 000 любителів авіації. Серед них є і студенти з України. Уже традиційно заходи рівня Farnborough Airshow і Paris Air Show Le Bourget з року в рік відвідують сто переможців всеукраїнського конкурсу «Авіатор». До числа переможців увійшли і студенти Слов'янського коледжу НАУ - Валентин Пронченко і Євген Разборов.  За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

Дружківський футболіст продовжить кар'єру в краматорському «Авангарді»

  Уродженець Дружківки Олександр Сухаров продовжить футбольну кар'єру в краматорському «Авангарді».

Два останні сезони захисник виступав в Естонії в клубі «Калев». Контракт підписаний на один рік.

За матеріалами сайту «Дружковка на ладонях»

Стадіон "Металург" міста Бахмут отримав 3-ю категорію Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій

  Виконавчий комітет ФЛАУ прийняв рішення сертифікувати стадіон "Металург" міста Бахмута і присвоїти йому 3-ю категорію ІААF. Відтепер ця арена має право приймати національні змагання всіх рівнів, включаючи чемпіонати України, а також міжнародні матчеві зустрічі.

Також слід зазначити, що на черговій сесії Бахмутської міської ради начальник управління з питань фізичної культури та спорту Віктор Лис презентував присутнім нагороду, яку Бахмутській громаді передав член Міжнародного олімпійського комітету, Зали Слави IAAF, Президент НОК України та Герой України Сергій Бубка за розвиток спорту Донеччини та всієї України.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Міський голова Вадим Бойченко зустрівся з Послом Великобританії в Україні Джудіт Гоф

Маріуполь відвідала надзвичайний і повноважний Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф. В ході візиту, Посол зустрілася з мером Вадимом Бойченко. Сторони обговорили проблемні питання, які сьогодні стоять перед Маріуполем.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі центр зайнятості презентував свої послуги асоціації підприємців

У вільному просторі «Халабуда» представники Маріупольського міського центру зайнятості провели для Маріупольської асоціації підприємців презентацію послуг.

Фахівці центру зайнятості розповіли про можливості пройти професійне навчання за направленням служби зайнятості, переваги стажування і отримання нової спеціальності та підтвердження результатів неформального навчання.

Під час зустрічі підприємці дізналися про умови отримання компенсації єдиного соціального внеску при прийомі на роботу безробітних громадян пільгової категорії та безробітних громадян на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

ФК «Маріуполь» зіграв з «Юргорден» в нічию

ФК «Маріуполь» стартував у відборі Ліги Європи сезону 2018/2019 років. Перший матч другого відбіркового туру маріупольці провели з футболістами шведського «Юргорден». Результат гри 1:1.

Матч проходив в Швеції. У першому таймі «Маріуполь» поступався противнику, але ближче до перерви їм вдалося відкрити рахунок. Гол у ворота шведів забив Сергій Яворський.

Після перерви приазовці активно працювали над захистом, але все-таки суперникам вдалося забити гол до їх воріт.

Гра-відповідь відбудеться 2 серпня в Одесі.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Під Маріуполем під час розкопок знайшли останки тварин, посуд і знаряддя праці епохи пізньої бронзи

У селі Кременівка Нікольського району вже другий тиждень тривають археологічні розкопки в рамках проекту «Маріупольський археологічний сезон 2018: експедиція в стародавнє поселення людей епохи бронзи».

За час проведення польових робіт учасники проекту досліджували ділянку площею 32 м2 і глибиною приблизно 80 см. Роботу експедиції істотно ускладнювали погані погодні умови.

Серед знахідок - кам'яний цоколь і облицювання стародавніх жител (напівземлянок), останки тварин, фрагменти керамічного посуду, крем'яні знаряддя праці епохи пізньої бронзи (приблизно XIV-XIII століття до н. Е.).

У полях працюють 18 осіб, серед яких викладачі, студенти та випускники МДУ, а також волонтери з Маріуполя, Києва, Львова та Запоріжжя.

За матеріалами сайту 0629

У Мирнограді обговорили проблеми протидії торгівлі людьми

У Мирноградському міському центрі зайнятості на платформі Молодіжного центру «Рух» проведено семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Змістовим наповненням даного заходу стало ознайомлення безробітних громадян з організаційно-правовими засадами державної політики у напрямку протидії торгівлі людьми, розкриття переваг легального працевлаштування, визначення негативних наслідків торгівлі людьми на динаміку розвитку соціуму тощо.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

В Авдіївці привітали працівників торгівлі

Напередодні Дня працівників торгівлі керівник військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павло Малихін привітав і подякував підприємцям.

Грамоти і цінні подарунки до професійного свята за вагомий внесок у розвиток торгівлі в прифронтовому місті отримали фізичні особи підприємці Євген Шумов, Одіссей Арзуманов, Олексій Рослов, Ігор Черняєв, а також колектив кафе «Оазис».

За матеріалами сайту avdeevka.city

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації