портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 28 березня 2018 року

Опубліковано 28 березня 2018 року, 17:40

У Краматорській міській раді обговорили можливості співпраці із Німеччиною

У Краматорську відбулася офіційна зустріч посадових осіб місцевого самоврядування із Генеральним консулом Німеччини паном Вольфгангом Мьоссінгером. Головним питанням у порядку денному було обговорення можливої співпраці з питань проведення міжнародної конференції щодо історії заводу Адельмана, який був одним з перших та найбільших промислових підприємств Краматорська, та сприяв розвитку міста, як індустріального осередка на річці Казенний Торець.

Краматорчанки взяли участь в конференції ООН в Нью-Йорку

Голова громадської ради Краматорська Світлана Чепелєва в складі української делегації відвідала конференцію ООН з питань жінок.

На конференції обговорювалися проблеми захисту від насильства, гендерна рівноправність і створення умов для успіху жінок в провінціях і в світі. Для обговорення цих питань в штаб квартирі ООН в Нью-Йорку зібралося близько 6 тисяч осіб. Україну представили 20 жінок.

Школярі Краматорська гідно представили область на Всеукраїнській олімпіаді

Краматорськ виявився єдиним містом Донецької області, школярі якого взяли в турнірі правознавців в рамках Всеукраїнської олімпіади.

Відбулася перша серія олімпіад. Чотири учні зі школи №22, які приймати участь в турнірі правознавців, зайняли призові місця: два перших, по одному друге і третє. Третє місце з математики зайняв учень школи №35

Спортсмени Слов’янська вдало виступили на міжнародному семінарі з Прикладного айкідо

В м. Київ, на базі Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова (НПУ) відбувся міжнародний семінар з Прикладного айкідо, який провів керівник міжнародної федерації прикладного айкідо Радоіци Спасовіч, чорний пояс, 9 Дан (Сербія).

В ході чотириденного семінару в тренуваннях взяли участь понад 200 спортсменів, віком від 4-х до 65 років. Слов'янськ на цьому семінарі представляли айкідоїсти Гергель Ярослав, Коструб Єлизавета і Дерев'янко Артем.

Вадим Бойченко взяв участь у національному святі Гданська

У Гданську відзначили "річницю визволення". До урочистих заходів, приурочених поверненню Гданська на Батьківщину, приєдналася делегація з Маріуполя на чолі з міським головою Вадимом Бойченко.

Представники Маріуполя разом з мером Гданська Павлом Адамовичем вшанували пам'ять полеглих. Під звуки оркестру вони поклали квіти до пам'ятника тим, хто загинув за Польщу. Потім делегація пройшла до фонтану Нептуну, де в урочистій обстановці було піднято церемоніальний польський прапор.

Маріуполець став чемпіоном України з греко-римської боротьби

У Харкові відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби. У змаганнях взяли участь найсильніші спортсмени віком до 23 років з усіх областей країни.

Чемпіоном України у ваговій категорії до 55 кг став маріуполець Владислав Коростельов. Маріупольський борець завоював чемпіонський титул і право виступити у складі збірної команди України на чемпіонаті Європи серед спортсменів віком до 23 років, який відбудеться у Стамбулі.

У Маріуполі пройшов чемпіонат міста з легкої атлетики

У манежі КДЮСШ №4 пройшов чемпіонат міста з легкоатлетичних двоєборств серед молодших юнаків та дівчат. У змаганнях взяли участь понад 60 спортсменів.

Легкоатлети виступали в наступних розділах: в багатоборстві біг 60 м + біг 150 м; в багатоборстві біг 60м + стрибки у довжину з розбігу. Результати переможців змагань будуть враховані при формуванні легкоатлетичної збірної Донецької області.

У Мирнограді починає роботу Центр розвитку підприємництва

У Мирноградському міському центрі зайнятості в рамках Консалтингового центру буде працювати Центр розвитку підприємництва.

Захід відбувається за участю представників Данської Ради у справах Біженців та громадської організації «Український донецький куркуль».

Основним завданням заходу є надання підприємцям та громадянам, які бажають започаткувати власну справу, консультаційних послуг щодо участі у грантових програмах, правового регулювання підприємницької діяльності, бізнес-планування, управління фінансами і кредитування, оподаткування тощо.

Урочисте відзначення четвертої річниці створення Національної Гвардії України

У Покровському центрі творчості та дозвілля відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 4-ї річниці створення Національної Гвардії України. Від імені Покровського міського голови Руслана Требушкіна, заступник Юрій Третяк звернувся до присутніх військових зі словами подяки за героїчний щоденний подвиг захисту України від нападу лютого ворога.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації