портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 30 липня 2018 року

Опубліковано 30 липня 2018 року, 17:58

У Краматорську пройшов відбірковий тур чемпіонату України зі STREET WORKOUT-2018

У 2018 році чемпіонат оголошений міжнародним, передбачається участь у ньому 150 атлетів з 25 міст України.

У Краматорську в рамках чемпіонату Донецької області зі STREET WORKOUT-2018 пройшов відбірковий тур чемпіонату України.

На спортивному майданчику в Сквері Машинобудівників, аби взяти участь у змаганнях, зареєструвалося близько 60 спортсменів-аматорів Краматорська, Дружківки, Костянтинівки та інших міст Донбасу. Змагання зібрали понад 150 глядачів.

Переможці поїдуть на чемпіонат Донецької області, який відбудеться 12 серпня в Маріуполі.

Переможці в номінаціях в Маріуполі поїдуть на чемпіонат України, який відбудеться 25 серпня в Києві.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Масштабна «Книжкова толока» відкрилася у Слов’янську

У Слов'янську розпочала свою роботу "Слов'янська книжкова толока" куди із різних регіонів України прибули видавці, митці, літературні менеджери, громадські активісти, журналісти і всі, хто любить та шанує мистецтво.

Упродовж двох днів відвідувачам заходу можна буде придбати книги, поспілкуватися з їх авторами, послухати музику, відвідати виставу, взяти участь у майстер-класах, зав’язати нові знайомства і партнерства, організувати цікавий відпочинок дітям.

Свої книги привезли такі відомі видавництва як «Видавництво Старого Лева», «Смолоскип», «Книги – ХХІ», «Навчальна книга «Богдан», «АССА», «Теза», «Ключі», «Терен» та інші.

Також можливо поспілкуватися з посланцями доброї волі ООН Любком Дерешем і Павлом Вишебабою, дізнатися про ромську літературу, таємницю української вишивки, проект «Ukraїner», послухати відомих кобзарів, рок і джаз, відвідати майстер-класи і творчі зустрічі з Олександром Ірванцем, Галиною Вдовиченко, Ігорем Павлюком, Андрієм Криштальським.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

«Слов’янські вечорниці» подарували книги сільській бібліотеці

На черговій зустрічі "Слов'янських вечорниць" за темою "Природа" члени клубу провели акцію "Подаруй книгу сільській бібліотеці".

Учасники заходу зібрали чимало літератури та передали представнику відділу культури Слов'янської райдержадміністрації.

В минулі роки слов'янці зібрали книги та відправили в Хрестище, Долину, Привілля, Черкаське та інші села району. Благодійна акція триває і вже 31 серпня цього року селянам знову будуть передані книжки.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

У Дружківці відбувся обласний відбірковий чемпіонат по воркауту

28 липня в Дружківці на спортмайданчику ЗОШ №6 пройшов відбір на чемпіонат Донецької області зі STREET WORKOUT 2018.

Це був перший в історії Дружківки чемпіонат по воркауту, де кожен бажаючий міг показати свої можливості і майстерність.

Організатори заходу продемонстрували вуличний вид спорту, розповіли про здоровий і активний спосіб життя, а найголовніше - провели змагання. Незважаючи на погодні умови  і технічні затримки, учасники залишалися в хорошому і, звичайно ж, в бойовому настрої на перемогу. Спортсменів, які бажали проявити себе, виявилося чимало - 35 учасників. Найбільше здивували діти у віці 4-13 років, які вразили всіх своїми можливостями і удостоїлися призових місць.

За матеріалами сайту «Дружковка на ладонях»

Рятівний душ на вулицях Дружківки

На площі Соборній і на алеї Космонавтів з'явилися водяні арки, які розпилюють дрібні частинки води, завдяки чому кожен може освіжитися і відчути себе трохи краще в спеку.

Проект «Водяна завіса» був реалізований з ініціативи міського голови Валерія Гнатенка в рамках договору про соціальне партнерство, підписаного міською радою з керівництвом бюджетоутворюючих підприємств міста та представниками середнього бізнесу при безпосередній участі ТОВ «Контакт», сектору з питань інвестицій відділу економічного аналізу, прогнозування і соціального розвитку виконавчого комітету міської ради та комунального підприємства «Комсервіс».

За матеріалами сайту «Дружковка на ладонях»

Молодь проти наркотиків!

Команда ГО "Наша Гідність" разом з Бахмутською студентською радою та активною молоддю міста за підтримки управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради провели акцію "Молодь проти наркотиків".

 Під час акції хлопці та дівчата замалювали написи реклами так званих "закладок" по місту. Метою заходу є привернення уваги суспільства до проблеми створення нових методів торгівлі наркотиками та профілактики негативних явищ в суспільстві.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

У Маріуполі відсвяткували День Нептуна насиченою програмою

Чергові активні святкові вихідні: Лівобережний пляж перетворився на казковий острів з театралізованою виставою, яскравими конкурсами та призами для всіх гостей.

Міський палац культури підготував яскраву, веселу концертну програму та казкове театралізоване дійство.

На завершення свята співробітники 24-ї пожежно-рятувальної частини третього державного пожежно-рятувального загону влаштували для всіх охочих поливання з пожежного рукава.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

На острові-побратимі Кітнос експонується виставка робіт маріупольських учнів

У храмі Святого Сави відбулося відкриття виставки малюнків маріупольських школярів «У війни не дитяче обличчя». Роботи будуть доступні глядачам майже місяць. Організаторами виступили Асоціація жителів Кітноса і Федерація грецьких товариств України.

Початок співпраці та дипломатичних відносин між Маріуполем, Сартаною та грецьким Кітносем було покладено в 2016 році, коли міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, селищний голова Сартани Олександр Куркчі й мер острова Кітноса Стаматіс Гардеріс поставили свої підписи в документі про всебічне співробітництво.

Зараз же ці зв'язки тільки зміцнюються, в тому числі, в культурній та духовній сферах, а організація виставки це тільки підтверджує.

На експозиції представлені фотографії дітей Донеччини в період збройного конфлікту. Крім цього, виставлені малюнки дітлахів, де зображений Святий Ігнатій, засновник і святитель міста Маріуполя.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Вперше в Маріуполі пройшли змагання зі швидкісного збирання кубика-рубіка

  У Маріуполі вперше пройшов відкритий кубок міста по спідкубінгу - швидкісній збірці кубика-рубіка.

У турнірі взяло участь майже півсотні учасників, в тому числі з країн ближнього зарубіжжя. Таким чином, змагання можна вважати міжнародними. Кожному учаснику необхідно було на час тричі зібрати кубик-рубік. За виконанням завдань стежили судді.

За матеріалами сайту mrpl.city

Маріупольчанка зайняла 10-е місце в світі зі стрибків у воду

Маріупольська спортсменка Ніка Шурда виступила на молодіжному чемпіонаті світу зі стрибків у воду FINA 2018.

Маріупольчанка стала 10-ю у світі з результатом 299.75. В обов'язковій програмі вона показала найкращий результат серед усіх представниць.

За матеріалами сайту mrpl.city

В Добропіллі нагороджено переможців конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками»

В актовій залі виконавчого комітету Добропольської  міської ради відбулось урочисте нагородження і вручення сертифікатів переможцям річного конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками». Про це повідомляється на офіційному сайті установи.

Сертифікати переможців були надані ініціативним групам, ОСББ та громадським організаціям Добропілля та Добропільського району.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua


1030-річчя хрещення Київської Русі

У Будинку культури м. Гірник відбулась виставка малюнків та вікторина до 1030-річчя хрещення Київської Русі.

Цього року виповнюється 1030 років від того часу, як Київська Русь прийняла християнство.

Прийняття християнства київським князем Володимиром стало ключовою подією в історії Русі, заклало основи державності і на століття визначило долю народів, що вийшли з київської хресної купелі. 1030 років тому православна віра згуртувала різноплемінне населення Київської Русі в єдиний народ, дала можливість на рівноправних умовах увійти в число найбільш могутніх держав Європи, сприяло розвитку економіки, культури, мистецтва.

Це свято є символом єдності державного і духовного начала України. Воно фіксує в собі кілька важливих значень — спадкоємність тисячолітньої історії країни і нації, а також неподільність українського народу.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

"Зоряний прибій" у Болгарії

Селидове провело учасників зразкового танцювального колективу «Бонус», що працює на базі Центру дозвілля та українських традицій до сонячної країни Болгарії (м. Кітен) на міжнародний танцювальний фестиваль-конкурс «Зоряний прибій», який відкриває двері талановитим та енергійним особистостям.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Селидівська міська центральна бібліотека зібрала глядачів для перегляду фільму

28 липня у приміщенні молодіжного центру «Молодь+», що працює на базі Селидівської міської центральної бібліотеки, зібралось 85 глядачів  для перегляду мультфільму «Тачки-3».

Діточки, які не мали бажання дивитись мультфільм, мали можливість зручно влаштуватись у холі – пограти у настільні ігри та переглянути дитяче відео на великому екрані телевізора.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Змістовне дозвілля дітей та молоді

До платформи молодіжних та дитячих ініціатив «Start Up» з театральним та ораторським мистецтвом завітали друзі МЦ "Вікторія" (м. Мар’їнка), де провели майстер-клас з аква-гриму та пантоміми. Були присутні понад тридцять дітей, які весело та творчо провели свій час.

Захід продовжився вечірньою драйвовою дискотекою у парку культури та відпочинку м. Селидового. Вечір супроводжувався не просто танцями під запальну сучасну музику, а й різноманітними конкурсами, де молодь отримала позитивні емоції та подарунки.

Святковий настрій мешканцям міста створювали гості з Покровська "Еmotion" та друзі МЦ "Вікторія" з м. Мар’їнка.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Тиждень протидії торгівлі людьми у Селидівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році .

Протидія цьому ганебному явищу є одним з основних завдань сьогодення. Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання – ефективний інструмент протидії.

Щоб привернути увагу, розповісти про ризики, на які наражаються українці у Селидівському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пройшов тиждень протидії торгівлі людьми.

Спеціалісти ЦСССДМ провели відеолекторій для безробітних «Легальна зайнятість», інформаційну бесіду для засуджених у ВК № 82 «Людина не для продажу», тренінг-спілкування для внутрішньо переміщених осіб «Тільки здається, що торгівля людьми – це міф».

Учасники заходів отримали нагоду розширення правової обізнаності з метою недопущення потрапляння в рабство, зокрема, трудове вербування, перевезення, одержання людей шляхом погрози силою, шахрайства.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

В Покровську провели благодійний майстер-клас з фітнесу

У Покровську в парку динасового заводу відбувся благодійний майстер-клас по фітнесу з елементами ZUMBA. Організатори заходу ставили благородну мету - допомогти студенту з Покровська, Микиті Варламову, який вже довгий час бореться з гострим В-клітинним лімфобластним лейкозом.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

В молодіжному центрі «Вікторія» відбувся показ документального фільму «Хрещення Русі. 1030-річчя»

28 липня Україна разом зі всім православним світом відзначила одну з найважливіших дат нашої історії – День Хрещення Київської Русі. Для нас цей день фіксує і означає кілька принципових понять. Це спадкоємність тисячолітньої історії України, нашої нації і держави, неподільність українського народу та єдність нашої країни

З цієї нагоди в молодіжному центрі “Вікторія” Мар’їнського районного Будинку культури до уваги присутніх був представлений документальний фільм «Хрещення Русі. 1030-річчя», що розповів про історію становлення християнства на землях Київської Русі.

Мар’їнською районною бібліотекою для дорослих було підготовлено тематичну ілюстративну виставку «Великий дар -Хрешення».

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

В парковій зоні міста Мар’їнки відбулась конкурсно-розважальна програма «Моя весела родина»

28 липня в парковій зоні міста Мар’їнки відбулась конкурсно-розважальна програма «Моя весела родина».

У програмі заходу на всіх бажаючих чекали сімейні конкурси, різноманітні розважальні ігри для родин з дітьми, виступи Міма.

Присутні досхочу награлися і позмагалися один з одним,  виконуючи різноманітні завдання в конкурсах та розважальних іграх.

Крім того, під час заходу працювала локальна зона, де діти мали можливість отримати майстер-клас з аквагриму.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Тренінг для молоді «Будуємо кар’єру»

На базі молодіжного центру «Вікторія» м. Мар’їнка фахівцями Мар’їнського районного центру зайнятості проведено тренінг для молоді «Будуємо кар’єру». Що таке кар’єра та які типові помилки  її реалізації? На ці та інші питання спробували віднайти відповідь фахівці Мар’їнського РЦЗ. Мета заходу – формування позитивного ставлення молоді до свого майбутнього, активізація процесу працевлаштування та підвищення рівня внутрішньої мотивації для досягнення життєвих цілей.

Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Олена Пономарьова розповіла про основні етапи кар’єри, як  зробити перші кроки до професійного успіху. Під час тренінгу кожен учасник отримав можливість визначити свою модель кар’єри та скласти її подальший план розвитку. Шукачі роботи були активними, обговорювали різні життєві ситуації та якості, якими повинна володіти успішна людина.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації