портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 30 травня 2018 року

Опубліковано 30 травня 2018 року, 17:36

Віктор Ремський: отримано землю для олімпійської бази у Святогірську

Сьогодні у Краматорську за участю керівництва області відбулася прес-конференція зі спортсменами та тренерами Донецької області, які досягли значних спортивних результатів. Також заступник керівника Донецької облдержадміністрації Віктор Ремський нагородив чемпіонів та їх тренерів подяками і грошовими винагородами.

У Донецькій ОДА відбулась публічна дискусія «Чим живуть мешканці тимчасово неконтрольованих територій Донбасу?»

30 травня відбулась публічна дискусія на тему «Чим живуть мешканці тимчасово неконтрольованих територій Донбасу?» за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Сергія Добряка та фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

З 17 по 25 лютого 2018 року серед мешканців Луганщини та Донеччини фонд провів 8 фокус-групових інтерв’ю з метою дослідити особливості горизонтальної комунікації між ними та суспільні настрої.

Розглядалися питання впливу конфлікту на міжособистісні відносини мешканців Луганської та Донецької областей, канали міжособистісних комунікацій, зміни в житті мешканців ОРДЛО за час конфлікту, пояснення ними причин конфлікту, тенденції сприйняття конфлікту та зміни власної позиції, основні проблеми та страхи, сподівання та очікування мешканців окремих районів Донецької та Луганської областей, їх оцінка ситуації в Україні та ОРДЛО, а також основні джерела інформації та інформаційні запити.

Наймолодші краматорські футболісти отримали свої перші винагороди

Більше року в Краматорську працює дитяча футбольна академія “FootyStar”, де навичкам всесвітньо відомої та улюбленої гри навчають діточок віком від 3 до 7 років.

Цієї весни для вихованців академії був влаштований перший підсумковий турнір, за результатами якого була визначена командна першість, найкращі гравці команд та найкращий бомбардир академії, що за час навчань забив вже 21 гол.

Від імені міського голови Андрія Панкова, Краматорської міської ради та її виконавчого комітету привітати маленьких футболістів із першими досягненнями та вручити подяку за підтримку та розвиток дитячого спорту завітав секретар міської ради Денис Ошурко.

Усі вихованці академії отримали грамоти та медалі, а найкращих гравців та бомбардира відзначили пам̓ятними статуетками.

На Донеччині з'явився мурал, який символізує єдність України

У Слов'янську на Донеччині з'явився мурал, який є частиною серії зображень, що символізують єдність України.

Серія муралів «Квітучі руки» об'єднує схід, захід, південь і північ України, тому зображення були розміщені в Слов'янську, Чернігові, Генічеську та Дрогобичі.

Роботи виконані художником Олександром Брітцевим.

Всі частини муралу зображують руки в кольорах, причому всі разом вони утворюють ромб, який за стародавніми повір'ями символізував «землю і все, що бере від неї початок.

У Бахмуті відбулася зустріч міського голови Олексія Реви з представниками Міжнародного благодійного фонду «Карітас України»

У Бахмутській міській раді відбулася зустріч міського голови Олексія Реви з представниками Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» з питання діяльності організації у Бахмут.

Під час спілкування Бахмуський міський голова Олексій Рева разом з директором БФ КАРІТАС Краматорськ о. Василем Іванюком обсудили перспективи реалізації у місті програм щодо соціальної допомоги та матеріальної підтримки найбільш вразливих і малозабезпечених верств населення.

Також в ході зустрічі були обговорені перспективи створення соціального центру для підвищення активності громади, впровадження програм з підтримки ведення сільського господарства, розвитку ініціативи для агросектору та сільського бізнесу.

Керівник гуртка декоративно-ужиткового мистецтва арт-студії «Натхнення» Бахмутського ЦТТДЮ отримала звання Народного майстра 

Керівник гуртка декоративно-ужиткового мистецтва арт-студії «Натхнення» Бахмутського ЦТТДЮ Наталя Кузнецова, креативна, талановита, творча особистість, отримала звання Народного майстра сучасного декоративно-ужиткового мистецтва.

Наталя Кузнецова працює в Бахмутському міському Центрі технічної творчості дітей та юнацтва з вересня 1999 року. Опікується гуртком декоративно-ужиткового мистецтва – арт-студією «Натхнення». Педагогічний стаж роботи складає більше 20 років.

Педагог володіє різними техніками: вітражний розпис, інтер’єрна лялька, валяння з вовни, скульптурна ліпка, живопис, графіка боді-арт, декорування приміщень. Проводить заняття з урахуванням вікових та психологічних особливостей учнів, відповідно до сучасних вимог організації освітнього процесу.

Літературно-музична зустріч у Бахмуті

літературно-музична зустріч «Лебедина пісня Є. Мартинова» пройшла 24 травня в центральній міській бібліотеці.

В читальному залі зібралось багато шанувальників творчості талановитого композитора та співака, якому 22 травня виповнилось би 70 років. Розповідь ведучої супроводжувалась демонстрацією відеозаписів пісень у виконанні талановитого земляка. Своїми спогадами з присутніми ділилися Н. М. Антюхіна, Н. Г. Осподова, Л. П. Калюжна, В. Є. Титов – всі, хто мав можливість особисто спілкуватись з Євгеном Мартиновим. У програмі звучали пісні на його музику у виконанні Любові Клименко, яка навчалася в Артемівському музичному училищі на одному курсі з Євгеном.

Мовний табір "Friendship" у Добропільській школі

Розпочав роботу мовний літній табір "Friendship" у Добропільській ЗОШ І-ІІІ ступенів., де діти матимуть можливість спілкуватись англійською мовою та застосовувати здобуті навички у різних формах діяльності (ігрових, концертних програмах, тощо.) Для роботи з учнями учитель англійської мови підготувала цікаву програму для відпочинку та для оволодіння комунікативними навичками англійської мови.

У Маріуполі відкрили сучасне дитяче інфекційне відділення

До Дня захисту дітей в маріупольській лікарні №4 відкрили сучасне дитяче інфекційне відділення. Загальна вартість проекту - понад 18 мільйонів гривень. Почесні гості відзначили, що дане відділення є яскравим прикладом того, як повинні виглядати лікарні.

Завершився другий відбірковий етап турніру з міні-футболу серед дворових команд

У Маріуполі тривають футбольні змагання серед підлітків усіх районів. Наполегливості, енергії та прагненню до перемоги цих хлопців може позаздрити будь-яка доросла людина.

Переможці від кожного району зустрінуться вже в червні, щоб визначити кращу команду цього року.

Маріупольці приєдналися до фестивалю сімейних цінностей «Щаслива родина – міцна країна»

У міському саді пройшов фестиваль сімейних цінностей «Щаслива родина – міцна країна». Для гостей свята працювали різноманітні розважальні локації, а міські колективи порадували виступами учасників гуртків дитячої самодіяльності.

Марафон сімейних фестивалів проходив по всій Україні. Мета святкування – створення загальної традиції цінування міцних і щасливих сімей. Родзинкою фестивалю став концерт учасників гуртків дитячою самодіяльності. Всі, хто прийшов на свято, знайшли розваги на різноманітних локаціях. Гості свята приєдналися до майстер-класу з малювання та гончарної майстерності. Діти прийняли участь у конкурсі малюнків на асфальті, арт-терапевтичних зайняттях «Сімейні цінності, сімейні традиції» та психосоціальних іграх.

Маріупольські гімнастки посіли призові місця на змаганнях у Львові

Вихованки КДЮСШ № 2 успішно виступили на чемпіонаті міста Львова з гімнастики, приуроченого до Міжнародного дня захисту дітей.

Всього у змаганнях брало участь 60 спортсменок з різних міст України. Маріупольчанки виступили гідно. Показали відмінну майстерність і техніку, зайнявши призові місця.

Маріупольські ватерполісти - бронзові призери чемпіонату України

Ватерпольний клуб "Маріуполь" став бронзовим призером Чемпіонату України з водного поло 2018.

У заключному турі чемпіонату країни маріупольська команда провела три поєдинки.

У підсумку перше місце займає команда «Динамо», друге - збірна Харківської області, а третє - «Маріуполь».

Учнівська молодь Маріуполя знайомиться зі світом професій

Триває системна профорієнтаційна робота фахівців Маріупольського міського центру зайнятості серед учнівської молоді.

Під час заходів учні проходили профдіагностичне тестування на провідну сферу діяльності, ознайомились з послугами служби зайнятості та новітніми формами роботи – Молодіжним центром, бізнес-школою та клубом «Свідомого батьківства».

Крім того, був організований ярмарок професій під гаслом «Fashion is my profеshion», організаторами якої були Маріупольський міський центр зайнятості спільно з Департаментом освіти Маріупольської міської ради.

У Маріуполі розпочато реконструкцію Театрального скверу

У Театральному сквері приступили до реконструкції. У планах - сучасний пішохідний фонтан, зони відпочинку, туалет, заміна всіх інженерних мереж і масштабне озеленення. Загальна вартість робіт - понад 80 млн гривень.

 Мета реконструкції - змінити філософію парку. Тут буде новий парк з сучасним фонтаном, «активними» і «тихими» зонами відпочинку. «Тиха» - це пішохідні прогулянки, зони для гри в шахи. «Активна» передбачає облаштування дитячого майданчика й євросцену.

Депутат Кирило Папакиця взяв участь у глобальному саміті демократії у Відні

Загальним тенденціям та правилам участі молоді в політичному житті держав був присвячений глобальний саміт демократії, який проходив у Австрії. Маріуполь та, у цілому країну, на форумі представив депутат міської ради Кирило Папакиця.

Міжнародний республіканський інститут (IRI) зібрав 44 молодих, перспективних людей з 38 країн, які готові обмінюватися досвідом, відкривати нові підходи та ставати лідерами думок.

Через програму «Покоління демократії» IRI молоді люди розвивають навички лідерства, необхідні їм для того, щоб впливати на позитивні зміни у своїх спільнотах та країнах.

Під Маріуполем відбувся зліт туристів «Пам'яті друзів»

Змагання проходили поблизу села Кремнівка протягом двох днів. 10-й ювілейний зліт туристів «Пам'яті друзів» зібрав туристів, альпіністів, скелелазів Маріуполя та інших міст.

У рамках заходу проходили командні змагання на дистанціях: «Гірські зв'язки», «Пішохідні зв'язки» і особисті змагання зі скелелазіння.

По закінченню всіх змагань, на загальному шикуванні, були підведені підсумки з врученням медалей, кубків управління молоді та спорту і призів переможцям та призерам змагань.

Маріупольці виступили на змаганнях з настільного тенісу

У Покровську проходили ХІІІ спортивні ігри ветеранів Донецької області з настільного тенісу. Маріуполь на змаганнях представляли 8 спортсменів.

Захід щодо пам'яті Тараса Шевченка у Каневі

У місті Каневі Черкаської області відбувся захід з нагоди 157-річниці перепоховання українського діяча, мислителя Тараса Григоровича Шевченка на Чернечій (Тарасовій) горі.

До заходу долучилися казначеї України на чолі з Головою Державної казначейської служби України Т. Слюз. В урочистій події взяли участь 13 казначеїв з різних міст Донецької області, у тому числі й два представника з Управління Державної казначейської служби у м. Селидове.

Корзини квітів до меморіалу Т. Г. Шевченка несли близько 250 представників Державної казначейської служби з усієї країни, подолавши 342 сходинки на Чернечу гору, аби вшанувати пам'ять Великого Кобзаря.

Зустріч випускників у Селидівській ЗОШ №1

До школи завітали випускники 1973 року, які 45 років тому теж іще були учнями. Схвильовані, вони переступили поріг рідної школи. Спогади, хвилювання, радість зустрічі…

Радо їх зустрів рідний кабінет української мови, де класний керівник проводила виховні години та уроки для своїх вихованців. Також випускники відвідали шкільний музей «Історія навколо нас». Тут вони дійсно «зустрілися» з дитинством. Дивилися фото знайомих облич вчителів та адміністрації. Слова вдячності вони залишили в «Книзі відгуків» музею та пообіцяли, що 50-річний ювілей свого випуску вони зустрінуть в рідній школі.

Мирноградські футболісти стали срібними призерами Чемпіонату Донецької області

Відбулися фінальні ігри першості області з футболу серед юнаків 2003-2004 років народження. За золото зустрілися ДЮСШ м. Мирноград і «Альтаїр» м. Дружківка.

Команда ДЮСШ Мирнограду стала срібним призером Чемпіонату Донецької області з футболу в сезоні 2017-2018.

В районі відбулося урочисте відкриття пришкільних таборів відпочинку

На базах загальноосвітніх навчальних закладів району відбулося урочисте відкриття пришкільних таборів відпочинку, де мають можливість відпочити 695 учнів з 25 навчальних закладів. Саме тут вихованці  зможуть гарно та корисно провести час, порозважатися з друзями, позмагатися у різних видах спорту, помалювати та помандрувати видатними місцями рідного краю.

До  відкриття таборів педагоги  готувалися довго і натхненно. Вихователі  готували цікаві заходи, конкурси, ігри для дітей.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації