портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 5 лютого 2018 року

Опубліковано 05 лютого 2018 року, 18:01

У Костянтинівці відкрили виставку, присвячену бельгійській архітектурі

Виставка бельгійської архітектури «На краю степу» відкрилася у Костянтинівському краєзнавчому музеї. Тут представлено 12 інформаційних стендів з історією будівель, що звели бельгійці у місті на початку XX століття.

Музей-переселенець випустив перше видання після переїзду з Донецька

Донецький обласний краєзнавчий музей випустив Альманах під назвою «Донеччина: природа, люди, культура». Це перше видання закладу-переселенця після переїзду з нині окупованого Донецька до Краматорська. 10 авторів працювали над виданням близько двох років. Наукова робота базується на матеріалах кількох сотень археологічних експедицій, знахідках та обстеженнях пам’яток Донеччини.

Краматорські борці не залишили суперникам шансів на успіх

2-3 лютого в Черкасах пройшов Чемпіонат України з греко-римської боротьби серед кадетів.

У цьому чемпіонаті в складі збірної команди Донецької області взяли участь два вихованці відділення греко-римської боротьби ДЮСШ № 1 Владислав Євтушенко і Владислав Отечко.

Переможцем кадетського чемпіонату України у ваговій категорії 60 кг став кандидат в майстри спорту України Владислав Євтушенко.

Срібним призером у вазі 71 кг став кандидат в майстри спорту України Владислав Отечко.

Учні Донеччини перемогли на фестивалі Robofirst

У міжрегіональному фестивалі «Robofirst – більше ніж роботи!» взяли участь п’ять команд з Краматорська. Фестиваль відбувся цими вихідними у Харкові. Цьогорічна тематика «Вода і людина», учасники створювали моделі роботів та стартами пов’язані з проблематикою забруднення води.

У Мирнограді відбувся вечір пам'яті Андрія Кузьменка

4-го лютого у Мирнограді відбувся вечір пам'яті Андрія Кузьменка, відомого як Кузьма Скрябін. У затишному залі зібралося близько тридцяти прихильників творчості співака для того, щоб поспілкуватися між собою або поділитися спогадами моменти, пов'язані з життям Кузьми і його творчістю.

Для школярів Виноградного профорієнтаційний онлайн-захід

Провідний фахівець Маріупольського міського центру зайнятості провела з дев’ятикласниками школи селища Виноградне профорієнтаційний онлайн-захід «Зроби перший крок у своє професійне майбутнє».

Вона ознайомила учнів з перспективами розвитку ринку праці, а також провела в онлайн-режимі яскраву та пізнавальну презентацію «Атлас нових професій».

Маріупольцям показали дивовижний світ мозаїчних панно

На вихідних за підтримки міської ради у Маріуполі відкрили виставку «Боривітер». Містянам та поціновувачам мистецтва показали два мозаїчних панно, які прикрашають інтер’єр вже закритого ресторану «Україна».

Виставка відкрилася у межах проекту «Жовта лінія».  Він спрямований на документацію об’єктів архітектурної та монументально-декоративної спадщини 19-20 століття на території Донецької та Луганської областей.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації