портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інтернатний заклад Слов’янська, де за добу виявлені 22 випадки COVID-19, знаходиться на самоізоляції

Опубліковано 25 червня 2020 року, 16:48

Двадцять дві особи, у яких за минулу добу у Слов’янську було лабораторно підтверджено COVID-19, є працівниками одного з інтернатних закладів міста.  Про це повідомив заступник начальника управління - начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров'я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олександр Педенко.

«На жаль, всі ці особи є працівниками одного з інтернатних закладів Слов’янська. Останнім часом у Слов’янську фіксується більша кількість захворювань на COVID-19. Спочатку це були працівники одного з підприємств Слов'янська, тепер -  працівники інтернатного закладу. Загалом, на сьогодні в закладі захворіло 32 співробітника і 1 мешканка. Практично у всіх захворювання протікає безсимптомно, скарг не пред'являють, знаходяться на амбулаторному лікуванні, за винятком трьох осіб, які знаходяться в лікарні м. Костянтинівка»,  - розповів Олександр Педенко.

Оскільки заклад був на карантині ще з березня, занос вірусу був можливий тільки з боку співробітників, оскільки мешканці його не покидали.  

Інтернат знаходиться на самоізоляції, всі мешканці інтернату знаходяться там. 29 співробітників  добровільно надали згоду перебувати цілодобово в інтернатному закладі. Інтернат повністю забезпечений продуктами харчування, налагоджений побут. Тричі на день здійснюється температурний контроль. 

Все контактне коло знаходиться на самоізоляції,  у них відбираються проби. Також методами ІФА и ПЛР обстежуються і мешканці даного закладу.  

Нагадаємо, що кількість захворілих на COVID-19 у Донецькій області за добу, 24 червня,  зросло до 399 осіб.