портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Із Представництвом Норвезької ради у справах біженців (NRC) в Україні обговорили питання підтримки внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 16 вересня 2022 року, 14:05 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

15 вересня 2022 року представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації прийняли участь в онлайн-сесії, організованій Представництвом Норвезької ради у справах біженців (NRC) в Україні спільно з Координаційним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, щодо проблемних питань призначення та виплати грошової допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

В рамках заходу були оговорені проблемні питання, що виникають під час призначення та виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам та шляхи їх вирішення.

Представниками Департаменту надано вичерпні відповіді та роз’яснення щодо практичного застосування норм положень постанов Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 № «Про облік внутрішньо переміщених осіб» та 20.03.2022 № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам».

Безпосередньо увагу присутніх зосереджено на змінах, внесених Урядом 19 серпня 2022 року до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 № 332.

Крім того, наголошено, що вказані зміни стосуються внутрішньо переміщених осіб, які до 30 квітня 2022 року подали заяву засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатку Порталу Дія, та яка не була повністю сформована, у зв’язку з чим внутрішньо переміщені особи не отримали допомогу на проживання.

Для отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщена особа має звернутися до органу соціального захисту населення та подати відповідну заяву. Одночасно необхідно додатково подати інформацію, збережену на носіях, що підтверджує факт подання заяви через додаток Порталу Дія.

Призначення допомоги буде здійснено протягом 10 робочих днів з дня надходження відповідної заяви. Подати заяву необхідно до 01 жовтня поточного року.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації