портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Канал «Сіверський Донець – Донбас» критично важливий для об’єднання підконтрольних і тимчасово окупованих територій, - Олексій Чернишов

Опубліковано 16 березня 2021 року, 09:24

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов ознайомився з роботою насосної станції 1-го підйому каналу «Сіверський Донець-Донбас» КП «Компанія «Вода Донбасу» та оглянув виробничі потужності сьогодні,  16 березня. 

За тривалий термін експлуатації (понад 60 років) насосні агрегати зазнали фізичного і морального зносу. Насосне обладнання досягло граничного терміну експлуатації та потребує термінової заміни.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко зазначив, що попри фінансові труднощі підприємства, його модернізація буде проводитись у декілька етапів.

На насосній станції 1-го підйому каналу «Сіверський Донець-Донбас» в першу чергу мають бути замінені насосні агрегати та проведена модернізація виробничого майданчика з впровадженням енергозберігаючих технологій. За словами очільника області, вже цього року кілька проєктів підтримає Державний фонд регіонального розвитку.

Олексій Чернишов підкреслив важливе значення сталого функціонування підприємства.

«Канал забезпечує водою як мешканців підконтрольних, так і тимчасово окупованих територій. Ця артерія критично важлива, і як би це пафосно не звучало, це своєрідний хребет нашого майбутнього єднання. Наша місія через канал «Сіверський Донець – Донбас» об'єднати країну», - сказав він.

Також під час огляду насосної станції Олексій Чернишов та Павло Кириленко вшанували пам’ять працівників підприємства, які загинули на робочому місці 10 липня 2014 року внаслідок артилерійського обстрілу з боку окупаційних військ. 

Нагадаємо, за період ведення бойових дій на насосній станції 1-го підйому каналу Сіверський Донець-Донбас та інших спорудах каналу загинуло 2 людини і поранено 3 людини. Всього загинуло 9 осіб і поранено 26 співробітників КП «Компанія «Вода Донбасу».