портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Кава з добрими справами": Історія успіху Мар'яни Бабич за програмою "Власна справа"

Опубліковано 21 серпня 2024 року, 11:50 , Донецький обласний центр зайнятості

У серці Донбасу, в місті Краматорську, народилася і продовжує розвиватися зворушлива історія про силу людського духу, підприємливості та взаємодопомоги. Мар'яна Бабич, жінка з великим серцем, стала яскравим прикладом того, як можна поєднувати бізнес з благодійністю, навіть у найскладніші часи.

Її шлях розпочався у 2014 році, коли війна змусила її покинути рідний Донецьк і шукати нового життя в Краматорську. Незважаючи на всі труднощі, Мар’яна не здалася і вирішила реалізувати свою давню мрію – відкрити власний бізнес. Так з’явилася невеличка кав'ярня «Поруч», яка стала не просто місцем для смачної кави, а й осередком спілкування для ветеранів АТО та їхніх сімей.

Ідея створення кав'ярні «Поруч» належала брату Мар’яни, Володимиру. Він мріяв про місце, де ветерани могли б відпочити, поспілкуватися та отримати необхідну психологічну підтримку. Коли Володимир пішов захищати Україну, Мар'яна взяла на себе відповідальність за реалізацію його мрії.

В рамках підтримки родин учасників бойових дій від Академії кави WOG, Мар’яна пройшла навчальний курс «Бариста. Власник кав'ярні». Вирішила  розширити бізнес та втілити ідею з відкриття кухні з власними оригінальними стравами. Для реалізації цього амбітного проєкту вона взяла участь у грантовій програмі «Власна справа».

Фахівці Краматорського міського центру зайнятості надали підприємиці всебічну підтримку, допомагаючи їй з оформленням документів та пошуком необхідних ресурсів.

У липні Мар’яна стала переможницею програми «Власна справа» та наразі займається придбанням необхідного обладнання та створенням нових робочих місць.

Якщо маєте бізнес-ідею, але не вистачає коштів для її втілення у життя, запрошуємо взяти участь у грантовій програмі «Власна справа».

Докладно про проєкт тут: https://www.dcz.gov.ua/people/micro.

Консультації можна отримати у наших фахівців, контакти знайдете тут: https://t1p.de/2u2np, або зателефонував до сall-центру Донецького обласного центру зайнятості за номером: 0-800-33-61-67.