портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Керівництво Донецької ОВА взяло участь у онлайн-нараді з Міністром освіти і науки

Опубліковано 27 грудня 2023 року, 15:39 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна взяла участь у онлайн-нараді під керівництвом Міністра освіти і науки України Оксена Лісового. 

На засіданні було підведено підсумки роботи освітньої сфери у 2023 році, визначено основні напрямки роботи на 2024 рік, обговорено проєкт державного стандарту профільної середньої освіти, розставлено акценти у формуванні навчальних планів та освітніх програм, циклів та спрямувань профільної середньої освіти, розглянуто можливі алгоритми формування освітніх профілів тощо.

Окрім цього обговорили питання забезпечення доступу до освіти та створення безпечного освітнього середовища, впровадження реформ НУШ та шкільного харчування, забезпечення закладів загальної середньої освіти поліцією охорони, здобувачів освіти – підручниками.

Наведено обсяги субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на 2024 рік для закупівлі мультимедійного обладнання для навчальних кабінетів НУШ, на формування безпечного освітнього середовища, оснащення навчальних кабінетів з предмету «Захист України», створення навчально-практичних центрів  у закладах професійної (професійно-технічної) освіти. 

Визначено ключові завдання та пріоритети розвитку професійної (професійно-технічної) освіти у 2024 році.