портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Керівники громад Донецької області взяли участь у вебінарі у межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека: діємо разом»

Опубліковано 12 липня 2024 року, 18:07 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

11 липня представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, п’яти громад (Дружківської, Святогірської, Лиманської, Покровської, Олександрівської) разом із представниками громадської організації «СМАРТА» взяли участь у вебінарі для керівників та відповідальних осіб з територіальних громад Донецької області, які братимуть участь у пілотному проєкті «Жінки. Мир. Безпека: діємо разом».

Учасників вебінару ознайомили з проєктом та його можливостями для територіальних громад, презентували компоненти проєкту (аудити безпеки в місцевих громадах та навчальні програми для місцевих фахівців), допомогли у висвітленні успішних прикладів реалізації цих активностей в інших пілотних областях.

Під час вебінару Галина Жуковська, старша референтка Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, ознайомила з пріоритетами держави в контексті виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Олена Панченко, директорка Українського Жіночого Фонду, презентувала мету, завдання та основні компоненти проєкту «Жінки. Мир. Безпека: діємо разом».

Ганна Лемешко, координаторка проєктів Української фундації громадського здоров’я, представила зміст компоненту проєкту щодо аудитів безпеки для місцевих громад пілотних областей та розповіла про успішні приклади їх проведення.

Люба Максимович, голова НУО «Західноукраїнський Центр «Жіночі перспективи», презентувала зміст компоненту проєкту щодо проведення навчальних програм для представників місцевих громад пілотних областей.

Проєкт дає можливість місцевим громадам провести аудити безпеки та визначити ключові сфери, де необхідні покращення гендерної рівності та безпеки для жінок та дівчат, розробити та впровадити плани дій щодо покращення гендерної рівності та безпеки, підвищити кваліфікацію місцевих фахівців з питань гендерної рівності та безпеки.

Проєкт «Жінки. Мир. Безпека: діємо разом» реалізується завдяки підтримці Міністерства закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку Великої Британії.