портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Керівники служб, які працюють у сфері молодіжної політики, відвідали міжнародний семінар у Литві

Опубліковано 05 жовтня 2016 року, 18:35

У Вільнюсі завершився міжнародний міжвідомчий семінар, присвячений проблемам девіантної поведінки дітей та молоді. У складі української делегації чисельністю 86 осіб у заходах взяли участь  представники міста Покровська Донецької області: начальник служби у справах дітей міської ради Алла Маслова і керівник сектора у справах сім'ї та молоді Яна Штурхецька.

Семінар організували всеукраїнська громадська організація «Відкритий світ молоді» спільно з литовської громадською організацією «Місто ангелів»  при активній підтримці Міністерства внутрішніх справ Литовської республіки. Метою заходу стало вивчення нових форм роботи зі зміни ставлення до власних життєвих цінностей у так званих «важких» підлітків, чия поведінка, спосіб життя істотно відрізняються від загальноприйнятих   норм. Для цього в Литву приїхали представники української поліції, служб у справах дітей та фахівці інших відомств, що займаються проблемами молоді, з усіх регіонів країни.

Семінар був спеціально організований для делегації з України, - розповідає начальник служби у справах дітей Алла Маслова. - Відразу після приїзду до Вільнюса нас запросили в Литовський сейм (парламент), де з вітальним словом виступив перший заступник голови сейму Відас Гедвілас.  «Девіантні» діти ростуть в будь-якому суспільстві, і у обох сторін - української та литовської - є накопичений досвід в роботі з важкими дітьми та підлітками, яким ми із задоволенням поділилися».

«Мені пощастило в числі трьох представників від Донецької області виступити в Литовському сеймі, - поділилася враженнями завідувач сектором у справах сім'ї та молоді Покровської міської ради Яна Штурхецька. - Я розповіла про те, що в нашому місті робиться для організації дозвілля молоді, для того, щоб відвернути підростаюче покоління від «вуличного» життя. Зокрема, в доповіді були відзначені популяризація спорту і здорового способу життя, підтримка скаутського руху, допомога в літньому працевлаштуванні молоді, грандіозне святкування Дня Європи в 2016 році, під час якого було встановлено рекорд з підняття найбільшого прапора Європи».

Сам семінар пройшов у формі живого спілкування на теми профілактики девіантної поведінки, взаємодії в цьому питанні всіх органів і служб з урахуванням міжнародного досвіду. За підсумками заходу всі його учасники отримали сертифікати, завірені представниками Мінсоцполітики та Національної поліції України, громадської організації «Відкритий світ молоді» та Посольства Литовської республіки в Україні.

Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації