портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Кількість звернень мешканців Донеччини до центрів зайнятості суттєво зменшилася через міграційні процеси

Опубліковано 26 травня 2022 року, 14:52

Кількість звернень мешканців Донецької області до центрів зайнятості через міграційні процеси зменшилася майже в три рази. Про це директор  Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко повідомила під час онлайнового брифінгу сьогодні, 26 травня.  

«На жаль, є загроза суттєвої втрати трудових ресурсів, вже вдруге після 2014 року. Кількість звернень мешканців області до центрів зайнятості зменшилася майже в три рази. Якщо в січні-лютому ми реєстрували щоденно 150-200 осіб, то зараз ми опрацьовуємо в середньому 40-50 звернень.  Це зрозуміло, бо війна спричинила величезні міграційні процеси як в рамках області, так і в Україні в цілому. Десятки тисяч мешканців регіону виїхали до інших областей, або взагалі – за кордон. На сьогодні на обліку ми маємо 6,5 тисяч осіб безробітних, що на 30% менше, ніж до війни»,  -  сказала  Валентина Рибалко. 

Вона зазначила, що на період воєнного стану процедура обслуговування клієнтів максимально спрощена.  Звернутись сьогодні до центрів зайнятості можливо засобами телефону та електронної пошти, звернення також можуть бути шляхом заповнення онлайн-анкети через чат-бот  служби зайнятості https://t.me/DCZWorkNowBbot. Також вже запрацювала можливість реєстрації  та зняття з реєстрації безробітних  на порталі Дія. 

З початку війни за сприяння Донецької обласної служби зайнятості працевлаштована майже тисяча мешканців регіону.   

Продовжує активно працювати безкоштовний всеукраїнський Telegram-канал «Робота зараз: Державна служба зайнятості» (https://t.me/worknowdcz/), на якому розміщені актуальні вакансії від роботодавців зі всієї України.

Валентина Рибалко повідомила, що на території області налічується близько 200 вакансій, їх кількість щодня міняється.  «Першочергово, це вакансії у сфері охорони здоров’я -  лікарі різної спеціалізації,  медичні сестри, з заробітною платою  понад 20 тисяч гривень.  Також затребувані вакансії у сфері критичної інфраструктури -  електрогазозварювальники,  слюсарі-ремонтники, енергетики, токарі-слюсарі  - від 12 до 32 тисяч гривень заробітна плата.  Найбільш затребувані у сфері логістики та послуг водії автотранспортних засобів,  трактористи, охоронники,  слюсарі аварійно-відновлювальних робіт та інші -  заробітна плата від 12 до 16 тисяч гривень. У сфері торгівлі – це продовольчі та непродовольчі товари, бухгалтери, касири -  заробітна плата від 10 до 20 тисяч гривень.   Це вакансії, які сьогодні є в опрацюванні служби зайнятості», -  повідомила Валентина Рибалко.