портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ключове питання - підготовка до опалювального сезону в умовах активних бойових дій

Опубліковано 12 вересня 2022 року, 22:22

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко взяв участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням голови Державної служби з надзвичайних ситуацій, заступника голови Державної комісії  Сергія Крука.

Ключовим питанням на засіданні була підготовка до опалювального сезону в умовах активних бойових дій.

-  Для Донеччини це питання стоїть особливо гостро, адже фронт проходить по нашій області, і ми не зможемо використовувати газ для опалення. Однак під загрозою – інфраструктура по всій країні. Росіяни вже вчора показали, що готові нищити наші електростанції. Це – додатковий виклик, до якого ми маємо бути готові, - підсумовує Павло Кириленко. - Працюємо над накопиченням альтернативного пального та над тим, щоб підприємства водопостачання і водовідведення працювали безперебійно.

Очільник області також наголошує, що великою проблемою також залишається значна кількість нерозірваних боєприпасів. За вісім років війни ДСНС розмінували на Донеччині майже 300 тисяч га території, ліквідувавши понад 170 тисяч вибухонебезпечних предметів. Скільки їх залишиться в області після нинішнього етапу війни – важко навіть уявити.