портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Код незламності освіти Донеччини»: для педагогів проведено виїзну секцію на базі релокованого Бахмутського центру професійно-технічної освіти

Опубліковано 22 серпня 2023 року, 09:22 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У межах IX Конгресу освітян Донецької області «Код незламності освіти Донеччини» проведено виїзну секцію для педагогів закладів професійної (професійно-технічної) освіти на базі релокованого до смт. Гоща Рівненської області Бахмутського центру професійно-технічної освіти.

До участі у заході долучились представники департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти Донецької області, роботодавці та більше 20 представників закладів професійної освіти з числа директорів та їх заступників. 

Програма проведення секції передбачала обговорення нагальних питань організації роботи закладів (професійно-технічної) освіти: впровадження нових державних освітніх стандартів (ДОС), покращення іміджу закладу професійної (професійно-технічної) освіти як перспектива його розвитку, співпраця з підприємствами – замовниками робітничих кадрів та міжнародними організаціями, організація навчання для здобувачів освіти з особливими освітніми потребами тощо.

Під час практичної частини секції присутнім презентовано досвід організації освітнього процесу у Бахмутському центрі професійно-технічної освіти в умовах релокації та роботу навчально-практичного центру швейного виробництва, організовано екскурсію та зустріч з керівництвом ПРАТ «Гощанський завод продтоварів», що є замовником робітничих кадрів.

За результатами роботи секції прийнято рішення продовжити здійснювати заходи щодо релокації закладів професійної (професійно-технічної) освіти Донеччини, охоплення якомога більшої кількості здобувачів освіти освітніми послугами в очному форматі.

Довідково: Освітній процес у 6 релокованих закладах професійної освіти розпочнеться у 2023-2024 навчальному році в очному форматі для 750 здобувачів освіти. Ще 4500 здобувачів освіти закладів професійної освіти продовжать навчання у змішаному форматі, використовуючи для опанування навичок з обраної професії виробничі майстерні закладів-партнерів у більш безпечних регіонах України та виробничі потужності підприємств - замовників робітничих кадрів.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації