портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Колегія облдержадміністрації схвалила Програму розвитку інформаційного простору Донецької області на 2021 – 2023 роки

Опубліковано 23 вересня 2021 року, 15:37

Колегія Донецької облдержадміністрації схвалила «Програму розвитку інформаційного простору Донецької області на 2021 – 2023 роки» на засіданні, яке відбулось 23 вересня.

«З 2014 року Україна та Донеччина зокрема опинилась в умовах інформаційного тиску з боку країни-агресора – Російської Федерації. Проти України працює потужна інформаційна пропагандистська машина, метою якої є руйнування української державності та національної ідентичності. Україна – європейська демократична держава, яка не використовує методів ворога щодо дезінформації населення, а послідовно відстоює права громадян на свободу слова та забезпечує вільний доступ до інформації. Тому інформаційній агресії Російської Федерації Україна протиставляє послідовну модель взаємодії та комунікації між владою та громадою, які базуються на принципах відкритості та довіри», - зазначила начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької облдержадміністрації Тетяна Тюріна.

Програма розвитку інформаційного простору Донецької області на 2021 – 2023 роки базується на основі принципів збереження інформаційної безпеки країни, захисту інформаційного простору та дієвої протидії інформаційним загрозам, консолідації громадян шляхом ефективної комунікації, захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Активна робота буде спрямована на інформування населення про впровадження реформ, підвищення обізнаності цільових груп стосовно певних питань, забезпечення зв’язка між громадянами й владою заради зміцнення довіри суспільства до владних інституцій.

Програма враховує засади державної політики щодо інформаційної реінтеграції мешканців Донецької області, євроінтеграційні процеси, які наразі відбуваються в державі, права і свободи людини і громадянина, державної політики щодо розвитку книговидання, створення сприятливих умов для розвитку книговидавничої сфери в Донецької області, підтримки видання творів письменників, наукової інтелігенції Донецької області, краєзнавчої, патріотичної літератури тощо.

З метою раціонального використання ресурсів Програма передбачає концентрацію зусиль за такими напрямами, як імплементація засад державної політики у сфері інформаційної безпеки та повернення мешканців тимчасово окупованих територій Донецької області у загальноукраїнський інформаційний простір; залучення громадськості до діалогу з владою та громадами; посилення державної політики щодо розвитку книговидання; посилення взаємодії обласної та місцевої влади з медіа.