Директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації Артем Чаган за дорученням виконувача обов'язків голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігоря Мороза привітав з професійним святом колективи підприємств харчової та переробної промисловості Святогірської і Слов’янської громад.
Працівників двох підприємств нагородили подяками Донецької ОДА та почесними грамотами департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації, а колективи підприємств – вітальними листами Міністра аграрної політики та продовольства України.
Під час проведення бойових дій виробничі потужності хлібопекарського підприємства Святогірської громади зазнали значних пошкоджень. Після деокупації громади хлібопекарня відновила свою діяльність.
До початку бойових дій підприємство виробляло до 6-8 тисяч одиниць хлібобулочних виробів за добу. Зараз асортимент продукції налічує 35 видів, в тому числі хліб, батони, булочки, сухарі здобні з родзинками. На сьогодні виробляється до 4 тисяч одиниць виробів за добу, які реалізуються у Святогірській, Слов’янській, Лиманській громадах та у Харківській області. Планується поновити постачання хлібобулочних виробів населенню Краматорської громади. Також продукція надається населенню Святогірської громади у вигляді гуманітарної допомоги.
На території Слов’янської громади функціонує підприємство кондитерської галузі, яке до лютого 2022 року виробляло до 80 тон кондитерських виробів за місяць. Продукція підприємства реалізовувалась у більшості регіонів України. Зараз виробляється 10–15 тон продукції за місяць, яка постачається споживачам Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Київської областей.
Продукція кондитерської фабрики різноманітна: торти, десерти, рулети, тістечка, печиво, пряники. Підприємство має чисельні нагороди та є переможцем у конкурсах та виставках.
До початку повномасштабного вторгнення в області було 146 підприємств харчової та переробної промисловості, з яких на сьогодні працюють 34.
У важкий воєнний час колективи харчових підприємств докладають максимум зусиль для забезпечення хлібом Донеччини та виробництва якісних продуктів.