портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Команда з Донецької області виборола 2 місце у фіналі програми неформальної освіти молоді «Відкривай Україну»

Опубліковано 23 листопада 2020 року, 11:25 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Відбувся фінал проєкту неформальної освіти молоді «Відкривай Україну» – найбільшої в Україні програми, в основі якої лежать принципи геймифікованого підходу до навчання та командної роботи молоді з числа учнів 7-11 класів.

Мета проєкту – створити середовище для розвитку молоді віком 14-17 років, у якому вони набудуть необхідних вмінь та отримають можливість реалізувати командою власну ідею у школі, а згодом – у своєму населеному пункті. «Відкривай Україну» навчає молодь втілювати свої ідеї та задуми, і змінювати цим свої школи, міста та всю Україну.

Цьогоріч захід проходив у форматі онлайн на геймифікованій платформі ZMEET, де учасники мали можливість створити власного аватара, гуляти крутими локаціями та спілкуватися з друзями.

За результатами півфіналу журі обрало 24 команди, які перейшли до наступного етапу – суперфіналу проєкту. Упродовж наступних чотирьох днів після півфіналу у команд тривало активне навчання та підготовка до суперфіналу. Учасники слухали лекції від бізнес-тренерів, експертів українських стартапів, PR-спеціалістів, проджект-менеджерів та інших професіоналів у сфері проєктного менеджменту про пошук бюджету проєкту, комунікації, роботі з ідеями, партнерство та масштабування проєктів.

За результатами фіналу друге місце виборола команда «Релакс» з Донецької області (Нескучненська ЗОШ І - ІІІ ст. ім. М. О. Корфа).

Команди, які зайняли 1 та 2 місце, по завершенню карантину поїдуть в освітню поїздку за кордон.

Проєкт «Відкривай Україну» реалізується з 2015 року, участь у якому взяли понад 2 тис. закладів освіти, реалізовано понад 350 успішних командних проєкти.

У 2020 році:

понад 10 тис. зареєстрованих учасників на геймифікованій платформі;

650 зареєстрованих команд із 345 міст та селищ України;

6,5 тис. школярів і 650 вчителів-менторів.

Основні інструменти, які використовує для цих цілей Проєкт «Відкривай Україну» – це навчання проєктному менеджменту, критичному мисленню та м’яким навичкам. Ціннісною основою Проєкту є діяльність учасників в командах, гейміфікована онлайн-платформа, командні дослідження проблематики власних міст, втілення проєктів на основі ідеї глобального партнерства між бізнесом, владою та громадою.


За матеріалами Мiнiстерства молоді та спорту України