портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Компенсація за працевлаштування ВПО: як програми підтримки бізнесу діють на Донеччині

Опубліковано 25 вересня 2024 року, 09:50 , Донецький обласний центр зайнятості

Ярослав Кійко, талановитий бариста з Курахового, пам'ятає, як мріяв про власну кав'ярню ще до війни. Аромат свіжозмеленої кави, шум еспресо-машини, затишна атмосфера – все це було незмінною частиною його життя. Коли війна змусила його покинути дім, здавалося, що мрія про власну справу назавжди залишиться мрією. Але Ярослав не здався. Переїхавши до Жовтих Вод, він відкрив затишну кав'ярню "Little Italy".

За підтримки служби зайнятості він працевлаштував баристою безробітну переселенку Яну Музика з Кривого Рогу. Чоловік добре розуміється на проблемах ВПО, тому що сам нещодавно пройшов всі етапи адаптації на новому місці. І перевагу у підборі кандидатів надавав саме переселенцям.

За працевлаштування безробітної ВПО на новостворене робоче місце підприємець отримує компенсаційні виплати від служби зайнятості.

Сподіваємося, що приклад Ярослава надихне наших клієнтів і допоможе подолати виклики сьогодення. Адже, у непростий час чоловік перетворив свою пристрасть до кави на справжній бізнес, реалізував ідею та створив робочі місця. А його кав'ярня стала улюбленим місцем зустрічей для місцевих жителів та переселенців. Крім того, підприємець замислюється над відкриттям ще однієї кав’ярні та створенням ще нових робочих місць. Наразі він вивчає попит та конкуренцію на ринку послуг.

Служба зайнятості реалізує багато активних програм підтримки роботодавців. Ознайомитись з порядком їх надання можна на сайті Державної служби зайнятості у рубриці «Компенсації за працевлаштування - Роботодавцям» за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/employer/choiceprofit

За консультаціями щодо механізму отримання фінансової підтримки звертайтеся до консультанта роботодавця центру зайнятості, контакти можна знайти тут: https://t1p.de/2u2np

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.