портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Концерт-реквієм «Перерване дитинство» провели у Бахмутському коледжі культури і мистецтв

Опубліковано 03 червня 2023 року, 12:21 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

4 червня вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Аби віддати належне цим невинним янголяткам, у Бахмутському фаховому коледжі культури і мистецтв імені Івана Карабиця провели концерт-реквієм «Перерване дитинство».

Вихідцям з тимчасово окупованого Бахмута дуже близька ця трагічна тема - дитинство, яке зупинила війна. Дитинство, яке не згадаєш, як найкращі роки свого життя. Дитинство, яке змусило подорослішати раніше. І найгірше - дитинство, яке перервалося небуттям.

Лейтмотивом заходу став вірш Ліни Костенко «Пастораль ХХ сторіччя», який залишився, на жаль, актуальним і у ХХІ столітті. Здобувачі освіти та викладачі коледжу представили на концерті твори мінорного та урочистого забарвлення: прозвучали поезії Ліни Костенко, Максима Рильського, музичні композиції Й.Гайдна, О.Косилової, К.Данькевича, Т.Петриненка тощо. Здобувачі освіти ЦК «Естрадний спів» посилили трагічну ноту концерту виконанням пісень сучасних музикантів-співаків (Середа, Христина Соловій тощо).

Пам’ятаймо, що військові злочини не мають терміну давності. Ніхто не забутий, ніщо не забуте, принаймні для жителів України і всього цивілізованого світу. Віримо, що всіх окупантів, що принесли на нашу землю руйнування, смерть та горе, буде обов’язково покарано.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації