портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Координаційні центри підтримки цивільного населення: робота триває

Опубліковано 29 серпня 2023 року, 19:49 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

За участю директора та представників департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації відбулися чергові засідання Координаційних центрів підтримки цивільного населення при Покровській та Маріупольській районних державних адміністраціях, районних військових адміністраціях, Авдіївській та Миколаївській міських військових адміністраціях, Волноваській міській військово-цивільній адміністрації.

Низку питань розглянуто на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Покровській районній державній адміністрації, районній військовій адміністрації. Вони зокрема стосувалися надання послуг державною службою зайнятості населенню під час воєнного стану; надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; гуманітарних потреб та актуальних проблемних питань мешканців територіальних громад Покровського району.

На засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Маріупольській районній державній адміністрації, районній військовій адміністрації були обговорені питання організації роботи Координаційних центрів району; обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в умовах воєнного стану, моніторингу потреб та підтримки дітей, які знаходяться на тимчасово окупованій території, встановлення місцезнаходження статусних дітей та співпраці з Головним управлінням Національної поліції України в Донецькій області. Йшлося також про здійснення пенсійних виплат особам з числа ВПО, внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення у період дії воєнного стану, актуальних проблемних питань мешканців територіальних громад Маріупольського району.

Низку питань, актуальних для мешканців Авдіївської громади, розглянули учасники засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Авдіївській міській військовій адміністрації. Обговорення стосувалося, зокрема, результатів роботи «гарячої телефонної лінії» Координаційного центру; можливості звернення цивільного населення Авдіївської міської громади із запитами, які належать до компетенції роботи ЦНАПів; питань роботи реєстрів, у тому числі - Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру територіальної громади; готовності освітян до нового навчального року; психосоціальної підтримки населення та підтримки їх ментального здоров’я за Всеукраїнською програмою підтримки ментального здоров’я «Ти як?».

На засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Миколаївській міській військовій адміністрації було порушено питання забезпечення гуманітарною допомогою мешканців Миколаївської громади та забезпечення медичними препаратами в тимчасових укриттях.

Учасники засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Волноваській міській військово-цивільній адміністрації обговорили питання організації та проведення оздоровлення дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Були розглянуті й питання залучення волонтерських та міжнародних гуманітарних організацій до вирішення проблем мешканців громади. Йшлося також про початок нового навчального року 2023-2024 років у закладах освіти Волноваської міської територіальної громади.

За результатами засідань члени Координаційних центрів напрацювали основні напрями подальшої роботи, рекомендації та пропозиції й надали відповідні доручення.