портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Координатор системи ООН в Україні відвідав Донецьку область і зустрівся з керівництвом облдержадміністрації

Опубліковано 22 серпня 2024 року, 13:50

Заступник голови Донецької ОДА Олександр Шевченко зустрівся із координатором системи ООН в Україні Матіасом Шмале та керівницею Офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ пані Сарою Гілдінґ дер Ведувен.

Пан Матіас Шмале недавно замінив на цій посаді пані Деніз Браун і заявив, що прагне продовжувати співпрацю з Донецькою ОДА щонайменше на тому рівні, на якому це було за часів його попередниці. Він уже відвідав Курахове і Покровськ, де на власні очі побачив наслідки російських обстрілів.

Олександр Шевченко розповів представникам ООН про поточну ситуацію в області і детально зупинився на питанні евакуації.

– Щоб зрозуміти динаміку евакуації, наведу приклад: ще місяць тому потягом з Покровська виїжджали одиниці, а сьогодні цим самим потягом 350 їдуть до Рівного. Але, на жаль, дехто й далі залишається у прифронтових містах: і в Новогродівці, і в Селидовому, і в Кураховому, і в Мирнограді, — розповів Олександр Шевченко.

Крім того, заступник голови ОДА розповів про транзитні хаби для евакуйованих з Донеччини. Зокрема, на Дніпровщині працює транзитний хаб у Межовій і планується створення таких хабів у Павлограді та в Краматорській агломерації.

За словами Олександра Шевченка, в межах області є велика потреба у будівельних матеріалах для ліквідації наслідків обстрілів, а також у пальному для генераторів. Він підкреслив, що важливо, щоб жителі Донеччини отримували гуманітарну підтримку і в місцях переселення.

Домовилися поглиблювати співпрацю між Донецькою ОДА та структурами ООН в Україні заради полегшення життя донеччан.